[ carloss @ 17.01.2007. 20:09 ] @
Pokupio sam neki virus koji pri startovanju racunara pokusava da uradi update icq-a (koji ni nemam instaliran), windowsa i druge gluposti, izmedju kojih i brisanje svih ikonica sa desktopa i brisanje svih stavki u listi instaliranih aplikacija u start meniju. Uspeo sam da provalim pomocu ad-aware programa da to radi fajl svchost.exe koji se nalazi u windows direktorijumu c:\windows\svchost.exe Obrisao sam ga rucno i sad mi pri startovanju racunara javlja kako nema fajla svchost.exe, pa je greska u izvrsenju programa, i treba popraviti to ili izbaciti referencu iz registra. E, sad ja ne mogu nikako da nadjem tu referencu u registru koja poziva taj fajl, postoji masa svchost aktivnih koji su u system32 folderu, ali nijedan key u registrima nema da vodi na ovaj fajl u samom windows folderu. Da li neko zna kako to da otklonim, masa ovih programa za sredjivanje registara mi ne popravlja taj problem. Ujedno me interesuje, da li ja nekako mogu da vidim sta sve neki svchost.exe fajl pokrece u windowsu, uvek je aktivno po 4-5 ovih fajlova, ali ne pise nigde koje aplikacije ili servise oni pokrecu. |