[ byTer @ 08.06.2003. 03:22 ] @
XP interface bez onoga XP Veliki interface pri startup shut down Nema messinger po defaultu ISS 6.0 i .NET Framework integrisani Ovo je samo na prvi pogled more 2 come |
[ byTer @ 08.06.2003. 03:22 ] @
[ degojs @ 08.06.2003. 09:28 ] @
Usput evo nešto što nećete naći na raznim sajtovima koji prikazuju Windovs 2003: kako jevtino do Windows 2003 i ostalih MS servera?
Ako naručite za 29 USD Visual Studio 2003 Upgrade, u paketu dobivate i: Windows 2003 Server Enterprise Edition Windows 2000 Advanced Server Exchange 2000 Server BizTalk Server Commerce Server 2002 Host Integration Server 2000 SQL Server 2000 Developer Edition Ništa posebno, ko ima MSDN pretplatu ili neku sličnu stvar, ima sve ovo ionako, ali ja ipak nisam očekivao da će da pošalju sve ove servere uz običan VS upgrade koji je, da ponovim još jednom, $29. Mi smo naručivali nadogradnju za VS 2002 Enterprise Developer izdanje - možda ovo gore ne ide uz nadogradnju za Professional verziju VS-a. Bilo bi lepo ako je tako i u slučaju Pro verzije, koja može izuzetno povoljno da se nabavi. [ byTer @ 08.06.2003. 14:14 ] @
Ej, a gde to ima?
[ Shadowed @ 08.06.2003. 14:16 ] @
He, pa prvo moras da imas legalnu verziju Visual Studija pa da trazis upgrade. A za VS pogledaj u CET-u.
[ mikis @ 08.06.2003. 19:57 ] @
Verovatno zato što su u pitanju development verzije softvera koje ne smeš da koristiš na production serverima?
[ byTer @ 08.06.2003. 20:48 ] @
Jao, pa znam te fore... pocevsi od Dosa 6.2 mozes za 200 E da dodjes do Winsdows Servera ;)
A sto se jos tice ovog Windowsa Messinger ne radi Nemoguc je upgrade ukoliko nije registrovana kopija... odnosno trazi razliciti product key I ima problem sa driver signing isto kao i XP. [ degojs @ 08.06.2003. 21:44 ] @
Citat: Verovatno zato što su u pitanju development verzije softvera koje ne smeš da koristiš na production serverima? Upravo tako, to je namenjeno programerima, itd. [ Shadowed @ 23.06.2003. 11:43 ] @
Ajd, posto je ova tema pocela sa utiscima da kazem i ja poneki.
Standardno je XP Classic tema, znaci bez sminke ali je sminka moguca. Potrebno je samo ukljuciti je. (Eee, odakle svi krecemo sa utiscima... :D) Iskljucene su sve one ulepsavajuce (ne)zanimljivosti: animacija pri minimizovanju/maximizovanju, menu shadow, mouse pointer shadow, prikazivanje sadrzaja prozora pri pomeranju istih... Messenger nije po default-u instaliran i ne secam se da li ga ima jer nisam ni trazio u Windows Components. IIS je po default-u iskljucen. Dumpovanje memorije pri "Unexpected error" je kompletno (cela memorija) po default-u. Pri shutdown-u postoji mogucnost da se upise razlog zasto je racunar iskljucen/restartovan. Pri tome ako se oznaci da je neplanirano komentar je obavezan (osim u slucaju koriscenja tastera na kucistu ;)). Aplikacija "Configre your server" je malo unapredjena i ima malo vise XP Help like izgled Novina su Rols ili uloge koje server ima. Neposredno nakon instalacije ne postoji ni jedna uloga. Zapravo svaka uloga predstavlja odredjenu kombinaciju servisa i podesavanja koja je moguce i rucno obaviti. Ja sam recimo instalirao Terminal service i jos neke stvari i nakon toga mi se pojavila "Terminal Server" uloga i sl. za druge. Postoji jedan mali problem koji se manifestuje u tome sto neki programi ne prepoznaju verziju Windows-a pa nece da se intaliraju. Uz pomoc malo cackanja po Registry-u ovo se obicno moze strediti ;). To je za sad sve cega mogu da se setim. Za nekoliko dana cu pokrenuti Active Directory pa cu postovati jos neke utiske. [ byTer @ 23.06.2003. 13:55 ] @
Uzgred, MSN Messenger radi pod Windows Serverom 2003. Ja sam to imao neke poteskoce u radu!
[ euripyd @ 07.12.2003. 14:23 ] @
A da se instalira za kucni PC, sta mislite, jel preporucljivo ili ne? Tj da li treba ili ne.
Da li je sigurniji od XP? Znaci za kucni kompjuter..... [ kUdtiHaEX @ 08.12.2003. 22:50 ] @
Citat: euripyd: A da se instalira za kucni PC, sta mislite, jel preporucljivo ili ne? Tj da li treba ili ne. Da li je sigurniji od XP? Znaci za kucni kompjuter..... Ne ja ti ne bih preporucio za kucnu upotrebu...to nije sistem za tu namenu. Stavi 2k/XP i uzivaj. [ euripyd @ 09.12.2003. 13:44 ] @
Ok, ok...
Premda mi ne treba za igrice, multimediju i ostalo. Pozdrav [ kUdtiHaEX @ 10.12.2003. 07:59 ] @
Kako se slaze sa hardverom - Live 5.1, Lucent, nVidia based graficke?? I koliko sam primetio ne postoje drajveri za 2k3?
[ euripyd @ 10.12.2003. 09:25 ] @
Koliko sam primetio 2003 je high proffessional OS, nema zaje***cija, podrsku za igrice i tamo neke lepe ikonice. Ne znam, mislim da mi tako izgleda.
[ Proximus @ 11.12.2003. 23:14 ] @
windows 2003 je win generacije servera... active directory servis malo unapredjen u odnosu na win 2000 serv... napravljen je sa kernelom winXP-a zato su vizuelno slichni... instalacija na kucnom racunaru je besmislena jer on nije za to...
pozdraw [ dr ZiDoo @ 31.03.2004. 16:22 ] @
Imali neko neko rijesenja za onu aktivaciju na wind2003. Mnogo mi se svidja os ali nikako to ne mogu rijesiti
[ kUdtiHaEX @ 31.03.2004. 19:02 ] @
Povlacim svoju rec kada sam rekao da ne preporucujem sistem kao Desktop OS.
Posle male modifikacije u Workstation verziju, dobio sam totalno funkcionalan i poprilicno brz desktop sistem i sto je najbolje od svega - sve radi, pa i igre. Sav hardver radi odlicno, manje je memorijski zahtevan...vrlo vrlo lepo. Zidoo, nemoj da postavljas takva pitanja, znas i sam zasto :) [ dr ZiDoo @ 31.03.2004. 20:54 ] @
Citat: kUdtiHaEX: Zidoo, nemoj da postavljas takva pitanja, znas i sam zasto ![]() Znam, zato sam tako diplomatski postavio pitanje ![]() ![]() ![]() [ chuPavi @ 31.03.2004. 23:44 ] @
/Ja ga zelim imati, kako ??
[ kUdtiHaEX @ 01.04.2004. 09:15 ] @
Pa kupis ga :)
[ chuPavi @ 03.04.2004. 21:18 ] @
Znao sam :))
pir@t [ nemesis @ 12.04.2004. 11:49 ] @
a ovaj :) .. jelda...
driverska podrshka itd... jel doshlo vreme da sa tugom u srcu i bolu u dushi promenim XP u nastavak win2003 ? [ kUdtiHaEX @ 12.04.2004. 15:03 ] @
Nemesis spavas na casu ili pitas tek onako???
Lepo smo napisali da podrzava sav hw kao i XP i 2k i da drajveri sa 2k/xp sistema rade i na 2k3... [ MightyFilisav @ 17.04.2004. 18:08 ] @
Skoro sam instalirao win2k3, za sada sve same pohvale, ali imam i jedan problem. Masina na kojoj mi je win2k3 instaliran jedina u mrezi ima pristup internetu (ISDN modem) dok ostale masine u mrezi koriste share-ovanu konekciju na toj masini (ICS). U XP-u je bilo moguce kontrolisati konekciju (dial/disconnect) kada se cekira allow other users to control or disable the shared internet connection ali te mogucnosti u win2k3 nema!!! Ranije je bilo mnoguce da se konektujem dvoklikom, dobijem monitorcice u treju i diskonektujem se kad zavrsim, sada moram da preko remote desktop-a pristupam serveru da bi se konektovao/diskonektovao. Da li neko zna kako da u Windows Server 2003, Standard ukljucim tu mogucnost ili ako je to nemoguce koji programcic da koristim za kontrolu konekcije?
[ TomaParComp @ 17.04.2004. 21:47 ] @
Znam ja :)
Najednostavnije ti je da odeš u Server menagment, izabereš vizard connect to internet, kažeš nekoliko puta yes i to je to. Malo je drugačija logika, sve ide preko Routing and remote access... [ MightyFilisav @ 18.04.2004. 12:55 ] @
U Manage your server nema nista kao connect to internet vizard, bio bih ti zahvalan ako bi malo preciznije objasnio :)
[ RAGE @ 18.04.2004. 17:30 ] @
jel se znas sluzit helpom :))))
[ MightyFilisav @ 18.04.2004. 22:51 ] @
da, naravno :) ugasio sam firewall, instalirao rras server, nesto podesavao dobio sam konekciju i na xp-u ali kontrola (connect/disconnect) ne radi kako treba
[ MightyFilisav @ 19.04.2004. 14:51 ] @
Dobio sam mogucnost da sa drugih racunara u mrezi pristupam ISDN konekciji na serveru ali sam to imao i bez RASS-a. Konekcija se automatski uspostavlja kada neka masina na mrezi zatrazi internet ali je nemoguce diskonektovati se sa te masine. Mene zanima kako da dobijem kontrolu konekcije na klijentima, gde se to podesava? Kada sam instalirao RASS pojavio mi se jos jedan problem. Analogni modem odgovara na dolazece pozive i ne mogu da nadjem gde se to iskljucuje. Instalirao sam samo NAT, nisam instalirao VPN tako da ne znam zasto se modem uopste javlja.
[ VinDiesel @ 02.06.2004. 17:16 ] @
Citat: Kada sam instalirao RASS pojavio mi se jos jedan problem. Analogni modem odgovara na dolazece pozive i ne mogu da nadjem gde se to iskljucuje. Instalirao sam samo NAT, nisam instalirao VPN tako da ne znam zasto se modem uopste javlja. Isti slucaj! Zna li neko kako se ovo iskljucuje. Samo da napomenem: iskljucen mi je Remote access server. Znaci samo router. [ Goran Mijailovic @ 17.02.2005. 16:29 ] @
Citat: Kudti: Lepo smo napisali da podrzava sav hw kao i XP i 2k i da drajveri sa 2k/xp sistema rade i na 2k3... Nece se instalira drajver za Mustek 1200 cu mustnem mu ga m*^&#$!!! [ kUdtiHaEX @ 18.02.2005. 00:17 ] @
Ja sam instalirao sav moj hardver bez problema (i onaj koji datira iz doba pojave windowsa 2000).
[ Goran Mijailovic @ 18.02.2005. 00:57 ] @
Evo ovako, mozda nekom zatreba, koliko sam ja razumeo poljski
![]() 1. skine se fajl FixWinXP.exe sa ftp://ftp.mustek.com.pl/ (sluzi za instalaciju mustek drajvera na win xp, a koji su pisani za win 2000 ![]() 2. odabere se compatibility mode za sve exe fajlove (sa root-a instalacionog cd-a ili direktorijuma gde se nalazi instalacija drajvera), kao windows xp (Autorun.exe, KeyRegistry.exe, Setup.EXE, Run.exe, mozda je dovoljno samo odabrati za run.exe... ali za svaki slucaj. 3. Pomocu FixWinXP.exe se pokrene Run.exe... i to je to, dalja istalacija se odvija automatski. [att_img] Korisna adresa: www.mustek.com.pl http://www.mustek.com.pl/?stid=3402 http://www.mustek.com.pl/?stid..._param=3022&incln_param1=8 [ Goran Mijailovic @ 18.02.2005. 15:04 ] @
[att_img]
[ Goran Mijailovic @ 19.02.2005. 16:53 ] @
Citat: Shadowed: Postoji jedan mali problem koji se manifestuje u tome sto neki programi ne prepoznaju verziju Windows-a pa nece da se intaliraju. Uz pomoc malo cackanja po Registry-u ovo se obicno moze strediti ;). Bil' napisao kako to resavas? Bilo bi mi od velike pomoci. ____________________________________________________________ Imam problema sa instalacijom media plejera 10, ali mislim da se ne moze resiti bas lako, takodje ima problema sa prikazom divx filmova u nekim programima npr u mv2 hoce a u bs plejeru nece itd... [ Shadowed @ 19.02.2005. 17:09 ] @
To na sta sam ja mislio je vazilo bas za te slucajeve - kada program ne prepoznaje verziju i to ne uspeva uvek. Nekad moze da pomogne i u slucaju da aplikacija odbija da se instalira na tu verziju (a poznato joj je koja je verzija) obicno zbog licence.
U pitanju je kljuc: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion] u njemu value CurrentVersion stoji kao 5.2 i treba je prepraviti u 5.1 (tada Win izgleda kao XP a ne Win2k3). Nakon instalacije programa vratiti staru vrednost. Ovo inace nije jedini nacin na koji aplikacija utvrdjuje verziju Windows-a ali je drugi metod sistemski zasticen tako da se standardnim metodama ne moze promeniti. Ima nekih programcica (iskreno ne znam kako se zovu ali su pominjani na forumu) koji "menjaju verziju windows-a" i koji pretpostavljam rade to. Nisam bas siguran koliko je dobro to uopste raditi. [ Goran Mijailovic @ 19.02.2005. 18:03 ] @
Kako instalirati WMP 10 na win 2003:
http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=215572&st=0 [ Shadowed @ 19.02.2005. 18:09 ] @
S tim da i ako instalirate WMP10 ne znaci da ce sve raditi kako treba - http://www.elitesecurity.org/tema/90920
[ Goran Mijailovic @ 19.02.2005. 18:37 ] @
E sad na gornjem linku ima 5 strana ali u principu sve bi trebalo da radi kao sto pise u naslovu osim DRM...
Citat: Getting WMP10 working under Server 2003, Except Digital Right Management [ Goran Mijailovic @ 19.02.2005. 18:38 ] @
Citat: Ok, here is what I did to get it to work, maybe someone can help me with the DRM part. 1. Extract MP10setup.exe 2. Edit all INF files and REM out the following line by adding ;; in front: ClassGUID = {F5776D81-AE53-4935-8E84-B0B283D8BCEF} 3. Extract Attached Zip in to same directory. 4. Run included Bat file (replaces needed protected files) 5. Highlight all except WMP10.inf, Right click and Install. (Cancel the Windows File Protection Dialog) 6. Select WMP10.inf, Right click and Install. (Cancel the Windows File Protection Dialog) 7. Run included reg file (updates file version in registry) You might have to reboot along the way I did it after I was all done with the above steps. Enjoy WMP10 (except for the DRM Part) Anyone have a clue on DRM?? Thats all that seems to be missing. Preneseno sa sajta, wmp10 fix je u prilogu. [ amar12 @ 13.04.2005. 23:24 ] @
Skinem neki dan SP1 za 2003 server i nemogu da instaliram.Prijavljuje licence key number is not valid...pretpostavljam prepoznao nelicenciran 2003.Kako ovo instalirati i kako integrisati ovaj SP1 na boot cd 2003.Imam enterprise 2003 server.
[ musicmaster @ 16.06.2005. 18:51 ] @
Probaj da nadjesh drugi serijski broj,ima ih vishe isto kao i za XP,i proradice ti nakon shto ga izmenish.
[ musicmaster @ 16.06.2005. 18:58 ] @
...fazon je u tome shto i ja koristim Enterprise edition sa sp1(333 mb) i nisam imao nikakvih problema.Sto posto je serial u pitanju.
[ Ilic Igor @ 16.06.2005. 23:10 ] @
Koji vatreni zid preporucujete za 2003?
[ mrkidivx @ 17.06.2005. 00:31 ] @
Recimo zone alarm pro.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|