[ MatezYU @ 18.01.2007. 12:45 ] @
Da mi plilikom pritiska na tab ne preskoci na drugo dugme nego kao u notepad-u napravi razmak? |
[ MatezYU @ 18.01.2007. 12:45 ] @
[ MatezYU @ 18.01.2007. 13:00 ] @
Izvinjavam se, nasao sam..Wanttab staviti na true
[ Brkic @ 20.02.2007. 21:34 ] @
Imam mali problem...
ucitam neki tekst u memo box koji je pisan sa TAB razmakom i to mi pravi problem dali je moguce i kako prepoznati da je razmak TAB a ne obicni razmak ili TAB razmak da pretvori u obicne razmake ??? ili da tu txt datoteku ucitam u nesto drugo gde bi to mogao prepoznati. [ savkic @ 20.02.2007. 22:58 ] @
> ucitam neki tekst u memo box koji je pisan sa TAB razmakom i to mi pravi problem
> dali je moguce i kako prepoznati da je razmak TAB a ne obicni razmak ili TAB razmak da pretvori u obicne razmake ??? > ili da tu txt datoteku ucitam u nesto drugo gde bi to mogao prepoznati. Hajde sad udahni duboko pa ponovo objasni šta si hteo da kažeš? [ Brkic @ 20.02.2007. 23:55 ] @
u txt fajlu je tabela koja je razmaknuta izmedju kolona TAB-om
ja taj txt ucitam u MEMO Box i on je indetican kao i u txt fajlu sada editujem MEMO Box liniju po liniju i nailazim na problem zato sto je razmaknuto TAB-om, ne znam kako da napisem kod da prepozna TAB razmak pa da liniju mogu izdeliti na delove koji su mi potrebni. Pera 150metara 30sek Kod koji sam napisao prepozna obican razmak i radi lepo ali TAB razmak ne prepoznaje kao razmak. [ savkic @ 21.02.2007. 08:12 ] @
ASCII vrednost tab karaktera je 9 i dalje nisam najbolje shvatio šta tačno treba da radiš ali evo ti primer kako ćeš proveriti da li u nekom stringu postoji tab.
Code: var i: Integer; begin for i := 1 to Length(MojString) do if MojString[i] = #9 then UradiNesto; end; [ Brkic @ 21.02.2007. 08:48 ] @
to je to, radi.
Hvala puno na pomoći. imam jos jedno pitanje u vezi Excel-a,ali ću za to pokrenuti novu temu. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|