[ Makk @ 19.01.2007. 21:59 ] @
Pozdrav svima na ESu! Imam wireless konekciju...točnije imam neku antenu na prozoru :) a običan twisted kabal do mrežne... Sada, želio bih omogućiti spajanje interneta na glavnom pcu i laptopu... Imam 2 cross kabla, switch... Probao sam spojiti preko switcha (wireless na switch, 2 izlazna sa switcha na laptop i glavni pc) i radi ok... međutim naravno morao sam promijeniti mac adresu na laptopu od ethernet kartice... da bude ista kao na glavnom PCu... ip adresa ista također i sve ostalo... Želio bih ako je moguće ovom kombinacijom spojiti preko switcha oba PCa da koriste wireless, ali da imaju svoju ip(nije obavezno), ili bar mac adresu na laptopu... tj. da nema "ometanja" zbog mac adrese ili šta već i da mogu komunicirati laptop i glavni pc.... Inače, želio bih znati zašto mi dolazi do prekida u konekciji kada sam spojio na ovaj gore način... radi korektno ali ako "povučem" konekciju na oba stane malo i tak.... Hvala puno! Nadam se da ne tražim previše, samo da me naučite nekim stvarima koje očito nemam pojma :) |