[ markodjoni @ 20.01.2007. 15:34 ] @
Pozdrav prijatelji, trebalo bi mi malo pomoci saveta ili konkretnog objasnjenja: Hteo bih da napravim vezu izmedju moje mreze koja se nalazi u zgradi i kompjutera koji je na udaljenosti oko 5km vazdusnom linijom sa perfektnom optickom vidljivoscu. Ono sto meni treba jeste da taj komp moze da ima lan brzine 64k a da sve to bude povezano sa mrezom kojom imam ovde vec napravljenu. Raspitao sam se na par mesta i rekli su mi mada mi je to malo cudno da je potrebno samo : 1 AP, 2 topa ( jedan ovde drugi kod tog drugog kompa) i najobicnija wireless kartica u tom drugom kompu. i to bi trebalo da radi po principu : iz svica kablic u AP , - kablic - top1 a sa druge strane klasicno povezivanje stim sto se kacim na svoj AP i to bi se radilo kao " point to point" ako sam dobro razumeo. Da li moze neko da mi potvrdi ovo ili da mi kaze tacno sta bi sve trebalo da se odradi ali da naravno nisu najskuplji uredjaji jer mi je dovoljan samo LAN max 64k pa mislim da ne treba budzati neku extra opremu za to. Hvala svima na pomoci |