|
[ Maja_123456789 @ 21.01.2007. 12:34 ] @
| trazil asam i citala ali nista konkretno nisam nashla u vezi ove teme ,umoril asam se pravim oco 3 sata i dosadilo mi je ,ako neko moze da mi pomogne bil abi mu zahvalna ,ako necete ,zanmarite moj post....
Cao,dali neko da mi objasni kako da spojim bratov racunar sa svojim,u vidu da on moze surfati netom i da mozemo igrati igrice...
naglasila bi da se ne razumijem ,al ako mi detaljno objasnite ,razumjet cu.ja sam pokusavala ,imam sav hardverski dio potreban,crossover kabl,mrezne kartice-na mom kompu 2,na burazovom 1,te sam uspjela doci do protoka podataka,ali mi nije htio na njegovom na net....i share sam na oba i nece da mi detektuje ,na mrezi,stavila sam isto ime WORKGROUP,pokusavala i trudil ase al bez rezultata .sada molim vas da mi objasnite ,pliz....
;ja sam povezana na net bezicno,wirelles fazon taj neki,imam taj uredjaj dlink,koji mi prima signal i shalje na moju mreznu,imam ip konfiguraciju iznajmljenu,znam taj gateway al me sve to zbunjuje.....pitala sam ove iz provajdera mogu li direktno na ovaj d-link ap uredjaj ,posto postoji johs jedan ''utor'' za kabl,rekli su da ne mogu al da se moze srediti preko mreznih kartica..sve sam nabavila i ne znam :(
zbunjuje me konfiguracija IP_ova,gateway kako podesiti na bratovom ,i to ,kako ustvari napraviti konekciju (xp sp 2 je na oba) kako napraviti i na svom kompu,kako dopustiti da mi on koristi konekciju ,da on moze na net preko mene....jel da stavim gateway ovaj od moje konekcije koja radi,,,joj umoorila sam se pokusavajuci to sve ..
PLIZ koji znate ,objasnite mi kratko i jasno/detaljno,sve po redu ...hvala vam unaprijed ,nadam se da cete mi znati pomoci.....:smile:
|
[ alagor2000 @ 21.01.2007. 13:23 ] @
Povezes mrezne karice cross over kablom
onda na kompu koji ti je prikljuven na net cekirs da dijel imrezu sa ostalim
komp.to ti je u kratici advance.
Na mreznoj karici koja sluzi za ppvezivanje sa drugim racunarom postavis IP
192.168.0.1
submask 255.255.255.0
Na drugom racunaru postavis IP 192.168.0.2
submask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1 znaci IP prvog racunara
onda ides na startran ipconfig /all enter
pa ono sto ti ispise za DNS server pri kraj teksta upisses pod DNS na deugom
racunaru..
Serujes foldera na oba i to je to..
Ako na prvom racunari ima ZA onda ona pravi problem,zamjeni je sa recimo
Kerio 4.2.3
To je meni rijesilo problem
[ alagor2000 @ 21.01.2007. 13:26 ] @
[ Maja_123456789 @ 21.01.2007. 19:09 ] @
e jesam ,uradila sam ,on ima net radi net problema ,sve je ok,na workgroup se vidimo ,jedino me zanima pri igranju igrice u mrezi,idem LAN i dali treba nesto posebno ukucavati ??ip il nesto ? vjerujem da ne i da to mozda zavisi od igrice do igrice al vrijedi pitati :)
hvala na pomoci i ovaj site ,nema sta .RESPECT
[ Ivek33 @ 21.01.2007. 19:53 ] @
Sve ti to ovisi od igrice do igrice. Ima igara na kojima je jednostavno a ima na kojima baš moraš unositi IP adrese servera na koji se spajaš, na LANu. Najčešće samo podesiš LAN mrežu, na oba PCja instaliras igricu i onda pokreneš igrice na oba PCja. Ideš na LAN Play/Network Game/Multiplayer-LAN ili kako je već opcija i u igri za mrežnu igru. Potrebno ti je da na jednom računalu napraviš Server... odnosno da napraviš mapu ili stazu na kojoj će se igrati i onda se ostali klijenti spajaju na taj host s liste ponuđenih servera (koju možeš pronaći u LAN multiplayeru igre).
BTW:autor ovog posta iznad je osoba koje se u datom momentu našla pored mene i ludi za igricama u LAN-u.
Meni ne bi palo napamet ni da je pokrenem a kamoli da se poigram, i stoga se ograđujem od istinitosti gore navedenog teksta o igricama.
BTW: trebala si staviti naslov "umrežavanje 2 računara za igranje" ovako će mnogi koji vide naslov misliti da se radi o temi koja može dati informacije o umrežavanju dva računala.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|