[ skundric predrag @ 22.01.2007. 08:42 ] @
| imam jedan veliki problem. Naso sam se unebranom grozdju. moram da administriram symantec antivirus enterpise a nisam bas vican tome i naravno pojavio se problem. na serveru imam definicie koje su stare oko 1 dan sto je ok, dok se na radnim stanicama nalaze definicije koje su stare od 4 do 10 ili 15 dana. na osnovu ovoga modu zakljuciti da je ovde rec o nekom problemu prilikom updatovanja samih definicija, dok naravno neki racunari imaju azurne definicije. Molio bih Vas za pomoc u sto kracem vremensko roku.
P.S. naravno sve je knjiski postavljeno prema uputstvima ali nece da se updatuju definicije. STA DA RADIM? |
[ M E N E @ 06.02.2007. 11:58 ] @
Dobro, rekao si da si sve skolski podesio (managed-unmanaged, server za liveupdate, schedule...), pa je onda bezveze da te to podsecam
Probaj da pokrenes Manuelni update iz Symantec konzole
Proveri verzije softvera i engine-a. Imao sam slican problem i shvatio da masina na kojoj je drugi engine nije htela da radi update.
Reinstalacija mi je sve resila...
[ predragskundric @ 15.03.2007. 10:20 ] @
sve sto je navedeno sam uradio ali ponovo mi se pojedini racunari na mrezi ne updat-uju. pojavljuje mi se u status-u da su of line medjutin oni su na mrezi definitivno. prosto ludim sa symantecom.
[ Brutalno dobro @ 19.03.2007. 14:41 ] @
ponekad symantec live update na klijentskim masinama napravi problem... pogledaj event log i vidi da li ima nekih errora vezanih za SLU ... ili otvori SLU konfiguraciju i pogledaj da li je sve dobro podeseno (ovo ces naci u control panelu)...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.