[ Targa82 @ 22.01.2007. 11:45 ] @
Potrebna mi je informacija, koji OS da uzmem za igraonicu koja ima 20 racunara. Posto sam cuo da sa hjome verzijom ne moze da se ostvari mreza za vise od 4 racunara....
Ako neko moze detaljnije da mi objasni problematiku ili eventualno pomogne u izboru...
Znam da je mozda ova tema i pre bila, trazio sam ali nisam nasao adekvatan odgovor.
Znaci da li je moguce da server bude professional a ostali home ili kako vec??
[ Slobodan Trebovac @ 22.01.2007. 14:19 ] @
http://www.elitesecurity.org/p1206956
[ Targa82 @ 22.01.2007. 14:41 ] @
MOze se reci sam glup ili slicno, ali ja i dalje ne shvatam konkretno sta raditi,, uzimati Pro ili Home edition. ? U ovom slucaju naravno?
[ someone_bl @ 22.01.2007. 19:25 ] @
MS kaze

Citat:
Windows XP Home Edition is a great choice for small or home networks (typically two to five computers), but for the best experience on larger networks (typically more than five computers) for example, at a school or business, Windows XP Professional is the right choice

Ja ti savjetujem da ipak kupis Professional. Jeste skuplji je u startu, ali imas full funkcionalnu mrezu, dok kod tog home edition nikada ne znas sta moze da ti zatreba, a ti to nemas, pa ces sve to morati da "bacis" i opet uzmes Professional.

Ako si tanak sa parama, onda uzmi home edition, ali znaj da se uvijek nadje nesto sto fali (Mislio je microsoft na sve)...