[ mooma @ 22.01.2007. 14:34 ] @
Problem je u tome kad god ubacim neki dvd disk (sve osim princo) u rezac on kaza da je disk prazan a nero vidi da je disk pun. Princo diskove cita i kopira bez problema kao i verbatim dvd/rw, dok sve ostale prepoznaje kao blank cd. Sve sto narezem na njemu kod drugih radi bez problema, ako neko zna ima li spasa ovom rezacu neka javi ili da ga bacam u kantu.
[ Laka BOY @ 23.01.2007. 08:55 ] @
Potrazi na netu novi firmwere za model rezaca i flesuj ga. Detaljna upustva, kako se to radi ako dosada nisi radio, pronadji na netu ili potrazi na forumu.
[ mooma @ 23.01.2007. 16:40 ] @
Isflesovao sam rezac i dalje isti problem cita samo princo dvd i verbatim dvd\rw diskove a jos zanimljivije je to kad ubacim dvd disk bilo kog proizvodjaca sa dvd filmom windows izbaci blank cd a kad upalim PowerDVD on ocita disk i pokrene film.

E tek sada meni nista nije jasno.
[ calexx @ 23.01.2007. 18:51 ] @
Da li je tako oduvek ili ne? Kako čita original DVD diskove a kako bilo koji CD?
[ mooma @ 23.01.2007. 19:09 ] @
Nije tako oduvek poceo je da zeza pre jedno nedelju dana. Original diskove ne cita izbacuje blank cd ili da nema diska dok ih preko PowerDVD-a pokrene i pusti film bez problema moze da se mota itd. Obicne CD-R diskove cita, kopira i reze bez problema cak i kad su izgrebani, pravi problema samo sa dvd diskovima kad treba da ih procita a reze ih odlicno bez problema.
[ Goran Mijailovic @ 23.01.2007. 21:11 ] @
Neki NEC-ovi imaju problem sto prestaju da citaju minus dvd diskove, probaj sa nekim plusom cisto da proverimo da li je i kod tebe taj slucaj.
[ calexx @ 23.01.2007. 21:54 ] @
Pa njemu čita minus dvd, meni pomalo liči i na softverski problem ako Power DVD nema problema sa čitanjem.
[ BreakBoy @ 24.01.2007. 10:02 ] @
Imam NEC ND-4550A i imam isti problem. Jedino sto sto sam uspio do sada je da s programom CDRoller mozes pogledati
disk bez problema spasiti podatke koje hoces ili film (ja to sad radim dok ne nadjem rjesenje). Meni je isto sve radilo i od prije mjesec dana pocelo kakati.
[ mooma @ 26.01.2007. 05:05 ] @
Evo kako stoje stvari sad probao sam Verbatim dvd+r diskove pastel i rade ok al nece minus diskove kao i verbatim digital movie oce + a nece - a dok princo diskove oce i + i - kao i rw diskove i + i -

[ calexx @ 26.01.2007. 18:20 ] @
Gde si našao princo + diskove??
Ja sam svojevremeno imao probleme sa nekim diskovima, sve je bilo u redu baš sa verbatim pastel kao i sa rw diskovima dok su digital movie i princo brljali. Problem je bio u rezeču, zamenio sam ga i drugi je radio kako valja.
[ mooma @ 27.01.2007. 00:08 ] @
Citat:
calexx: Gde si našao princo + diskove??

U *****-u kod saborne crkve.

Eto vidis kod mene obrnuto ali nije bitno ako ga popravim ok a ako ne dacu ga drugu da reze diskove a da ih ocitava na njegovom dvd-romu.
Inace imam Plextor 716a rezaljku koja je stara oko dve godine i sljaka bez problema.

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 27.01.2007. u 02:32 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao StORM48 dana 27.01.2007. u 20:42 GMT+1]
[ calexx @ 27.01.2007. 19:37 ] @
Baš ću da proverim, pitanje je više bilo kako si našao nešto što ne postoji nego gde si to našao. ;) A možda sam samo neinformisan da je Princo počeo da pravi i + diskove.
Kako misliš da ga popraviš?
[ mooma @ 27.01.2007. 21:40 ] @
Calexx upravu si ja sam pogresio ipak je to bio princo - disk a ne +, ipak nepostoje ti + diskovi kod nas.

Plokusacu sa novijim modified firmwerom pa ako proradi to mu je a ako ne bilo mi je drago sto sam ga poznavao i imao.

Evo nekoliko linka pa vidite i sami o cemu se radi.

http://nechack.host.sk/

http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/NEC-ND-3550A/
[ bjesodrag @ 10.02.2007. 19:35 ] @
i kako si resio problem. ja imam nec 3520 i ponasa se POTPUNO ISTO!
pomagajte
[ Altmer @ 23.02.2007. 01:03 ] @
Isti problem sa ND-3550A . Sa narezanim DVD-R ni da mrdne . Probao sam sa originalnim v1.06, nije uspelo . Pa sa Liggy's and Dee's v1.Y6, nista . A u readme-u Liggy's and Dee's v1.06 BT firmware-a pise "The booktype of minus media cannot be changed." . Ako nema resenja, zavezacu ga psu o rep, pa neka ga vuce po ulici ...
[ Altmer @ 23.02.2007. 01:15 ] @
? ... Dali je nekom pomoglo resenje sa http://nechack.host.sk/ ... ?
[ gile011 @ 15.11.2008. 00:38 ] @
Evo i ja da se javim godinu i po kasnije , znaci potpuno isto sam od sebe , nareze a nece da procita verbatim , dok princo radi bez problema
Narezani verbatim diskovi rade na asus kombu na drugoj masini bez problema

Da li je neko pronasao foru ili mu nema spasa mislim rezacu

Probao sam i da reinstaliram win sp3 nema pomaka

edit: da napomenem da sam rezao sa nerom 6. i sa magic iso - isti simptomi
[ gsimon @ 15.11.2008. 01:01 ] @
...nema spasa...
[ Altmer @ 15.11.2008. 07:28 ] @
Stvarno godinu i po. .Ja imam dva resenja. Problem je verovatno u Nerovim driverima za taj rezac. Probao sam da narezem sa ImgBurn-erom (http://www.imgburn.com), sve radi OK. Ko neveruje, nek proveri. Drugo resenje je jos jedan DVD-ROM u masinu, samo za citanje.
[ gile011 @ 15.11.2008. 22:56 ] @
Probacu sa ImgBurn

najjaca fora je, sto kad podignem masinu sa tim dvd jem rezac ga cita bez problema, a regularno ga vidi kao prazan ???