[ Gugliša @ 22.01.2007. 17:38 ] @
| Kupio sam u maju AL MX5021 do srpske NG mi nije pravio nikakvih problema i bio sam prezadovoljan. Medjutim za vreme zurke jedno dva sata je bio pojacan do kraja. Tako da se sada cuje pucketanje kada se pojaca na oko 70 posto . Na manjoj jacini rade normalno. Da li na ovakav vid kvara vazi garancija ? Inace, ceo sistem je prikljucen na neki los komp. Da li mozda ima veze to sa zvucnom kartom ili su stradali zvucnici ? Sta da radim ?
Hvala unapred. |
[ EagleOne @ 22.01.2007. 18:04 ] @
Pitaj prodavca da li vazi garancija.
Prikljuci ih na neki drugi izvor zvuka, tako ces proveriti da li je do zvucne ili zvucnika.
Vrlo je moguce da im je tih 2 sata doslo glave pogotovo ako je isao neki mp3.
[ Gugliša @ 22.01.2007. 18:10 ] @
Bio je mp3 celo vece. Nisam znao da ti ima veze. Zapravo, kakve to ima veze ?
[ EagleOne @ 23.01.2007. 00:25 ] @
Može da ima veze. Konvertovanjem zvuka u mp3 zapis, pogotovo nižeg kvaliteta, pojavljuju se artefakti, tj. zvuci koji ne postoje u originalnom zapisu. Često su velikog intenziteta, visoke frekvence, kratkotrajni, tako da ih ne možeš čuti. Ali su pogubni po visokotonce (skretnica nema gornji limit), koje spale čak na snagama manjim od maksimalnih za određene zvučnike.
Pa je uobičajeno da posle mp3 žurke i na mnogo robusnijim sistemima vrisnu visokotonci, a možda i još nešto.
Koristeći dobar zvučni zapis zvučnicima neće biti ništa ako su odvrnuti na maksimum, pa čak i preko max. (ako imaš zvučnike + pojačalo). Pre će im nešto ovako doći glave.
[ Gugliša @ 23.01.2007. 10:15 ] @
Ima logike ovo sto si rekao i cini mi se da mogu da ti kazem tacno i koja pesma mi se probila visokotonce :)
Hvala ti na odgovoru. Ostaje samo da obnesem zvucnike kod nekog ko je spremam da ih pojacam do kraja i da to proverim. Ili postoji neki jednostavniji nacin ?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.