[ zoran st. @ 22.01.2007. 20:49 ] @
| pre neki dan sam nabavio novi kompjuter al nisam neki strucnjak pa bi zamolio nekoga da mi objasni kako da prebacim sliku sa monitora na tv?kartica je ati raden x1300 512mb!hvala vam unapred na odgovoru!pozdrav |
[ buljko @ 22.01.2007. 21:48 ] @
Procitaj dobro uputstvo koje dobijas uz karticu. Mislim da postoji caka (ako se dobro secam) da CRT mora biti zakacen na DVI izlaz (preko adaptera) da bi mogao normalno da koristis TV out! U tom slucaju sve radi kako treba, u svim ostalim, ili (jedno), ili (drugo).
[ bantes9 @ 22.01.2007. 22:34 ] @
Ja imam malo stariju ati-jevu karticu i mislim da je nebitno na kom je izlazu povezan monitor (ne mora biti dvi).
Za pocetak pogledaj kakve prikljucke imas na tv-u. Moj tv pored scart-a ima i zaseban cinc ulaz, tako da sam njega iskoristio sa povezivanja sa kompom.
Ne znam koje si drajvere dobio uz graficku ali ne bi bilo lose da odes na ati-jev sajt i skines najnovije. Pri prvom startovanju ati catalyst control center-a, izaberi advanced view da bi imao pregled svih opcija. Kada pristupis podesavanjima za tvoju graficku potrebno je da pronadjes "display manager" i tu imas opcije main i clone. U main-u treba da ti stoji monitor a u clone-u tv. Sledece sto treba da proveris je da li ti je u podesavanjima za tv izabran format pal (ntsc nije za nase podrucje).
Na kraju treba da u okviru odeljka video i opcije theater mode podesis da ti se pojavljuje indeticna slika i na monitoru i na tv-u.
[ buljko @ 23.01.2007. 00:06 ] @
Citat: bantes9: Ja imam malo stariju ati-jevu karticu i mislim da je nebitno na kom je izlazu povezan monitor (ne mora biti dvi).
Mozda na tvojoj ali, ja pricam o X1300, o njoj je rec! Jos jednom, CITAJTE UPUTSTVO!
Ovo je iz uputstva za GB karticu, mislim da je i na drugim X1300(Pro, AVIVO) potpuno isto pravilo!
[ zoran st. @ 23.01.2007. 19:42 ] @
uspeo sam! na tv-u imam scart ulaz i sve radi kako treba!jedino sto mi je slika na tv-u dosta losa!stariji je televizor pa jel moguce da je zbog toga ili ima nesto u podesavanjima?kakva bi bila slika na nekom novijem televizoru posto svakako planiram da kupim novi tv!jel se moze lepo gledati neki film?i jos jedno pitanje,kako da namestim da mi se slika prebaci na tv tek kada kliknem na film koji sam pustio 2 puta da bi mi se uvecala slika!to mi je jedan drugar namestio pre 2 godine al bila je nvidia kartica!i to samo kad pustam preko mv2 playera!nadam se da ste me razumeli!u svakom slucaju hvala vam na pomoci!pozdrav
[ bantes9 @ 23.01.2007. 21:13 ] @
Slika moze da ti bude losa i zbog kabla. Ako sve povezes i podesis kako treba, film svakako moze da se gleda na tv-u. Meni je pri gledanju filma slika mnogo lepsa na tv-u nego na monitoru (a imam kvalitetan lcd monitor).
Sledece pitanje nisam bas najbolje razumeo.
[ zoran st. @ 23.01.2007. 21:40 ] @
predpostavio sam da neces razumeti jer ni meni nije bilo jasno sta sam napisao!!!!!!salim se naravno,hteo sam da pitam kako moze da se namesti da mi se film koji pustim na kompu prebaci na tv tek kad ga uvecam na kompu!mislim da mi se tada ne vidi nista na monitoru dok gledam film na tv!tek kad 2 puta kliknem misem na monitor pojavi se opet slika!mislim da je sad malo jasnije!al malo?jel znaci da treba da kupim neki bolji tv da bi mi slika bila ok!ovaj tv ima preko 10 god al velik je ekran pa mi ga zao prodavati!
[ bantes9 @ 23.01.2007. 22:19 ] @
Ne znam sto bi sebi komplikovao zivot. Namesti da ti slika bude indeticna na tv-u i monitoru. Kada gledas tv jednostavno ugasis monitor i obratno.
Sto se tice slike na tv-u kao sto rekoh pokusaj sa doteras sliku pomocu podesavanja ili nabavkom nekog kvalitetnijeg kabla za povezivanje kompa i tv-a. Nema potrebe da menjas tv, ukoliko je ispravan.
[ zoran st. @ 28.01.2007. 00:26 ] @
imam sad novi problem!slika na tv-u mi je stalno crno bela!sta da radim sve zivo sam pokusao u podesavanjima i nece!pomagajte!
[ Odmetnik @ 28.01.2007. 01:05 ] @
Stavi format PAL ili PAL-B
[ zoran st. @ 28.01.2007. 10:27 ] @
stavio sam pal b,pal g i pal h i nece nikako stalno je slika na tv-u crno bela!
[ Odmetnik @ 28.01.2007. 11:32 ] @
"pal-b ili pal-only" a nikako ostale.Uglavnom ti je u samim podešavanjima problem, ? Ali sigurno je oko podešavanja.Da li ti je u clone modu ili imaš samo sliku na TV-u a na monitoru nema slike i ostalo? Ako ti je ati probaj da uključiš ili isključiš overly i ostale opcije sad nisam siguran pošto ja imam nvidiu? Čačkaj malo! I obavezno stavi najnoviji driver da bi dobio sve opcije!
[Ovu poruku je menjao Odmetnik dana 29.01.2007. u 15:41 GMT+1]
[ Nenad Vranjanac @ 28.01.2007. 13:00 ] @
u pretragu ukucas "tv out crno" i evo ti linkova
http://www.elitesecurity.org/t237835 (mislim da ces ovde naci odgovor)
http://www.elitesecurity.org/t237123
[ Miso Kovacevic @ 29.01.2007. 12:46 ] @
Jel imac chinch ili S-video izlaz na kartici?
[ zoran st. @ 29.01.2007. 21:14 ] @
mislim da je s-video,okrugao je i ima nekih tackica u sebi a na tv-u mi je skart!ma fazon je sto mi je sve radilo bez problema nedelju dana i onda mi je bio majstor za tv i samo mi je srafcigerom pomerio sliku na dole!i kad sam vratio skart ponovo u tv vise nije bilo boje,a podesavanja nisam ni pipnuo u medjuvremenu!drajveri su ostali isti nadam se!
[ Odmetnik @ 29.01.2007. 21:30 ] @
Pozovi ti ponovo majstora  šalim se pogledaj ti na samom TV-u podesavanja 150% je to zaboravio sam kako se opcija zove ali je na TV-u (auto ili ... neki mod to je u pitanju), pogledacu pa cu ti javiti sad nemam vreemena!
[Ovu poruku je menjao Odmetnik dana 12.02.2007. u 15:12 GMT+1]
[ Miso Kovacevic @ 30.01.2007. 11:22 ] @
>
>
Mislio sam da ti je problem kao sto je bio kod mene. Ja sam morao da
budzim kabal jer nikako nisam mogao da dobijem boju. Problem je bio u
onom prelazu sa s-video na skart nisu dobro postavili raspored zica.
Mozda nebi bilo lose da odes da se zalis majstoru. Mislim majstori su tu
da ti poprave nesto a ne pokvare. Ako imas video ili nesto slicno
prikljuci ga preko skarta da vidis da li je do tv ili do neceg drugog.
[ Tanja8 @ 27.09.2007. 13:05 ] @
E ovako,ja imam problem u vezi ovog podesavanja odnosno prebacivanja slike sa monitora na TV.Ovako.......Imam graficku ATI Radeon A9550 i kupila sam kabl za povezivanje e sad sve sam to povezala,sa jedne strane ono sto se ukljucuje u kuciste imam jedan deo koji ide u graficku i jedan audio ulaz i to sam ukljucilla,a u Tv mi ide,jao ja sam zaboravila kako se to zove da li je SCART ili CINC......Mislim da je SCART,jer je on dugacak,ko razume shvatice....E sad,problem je sto sam zaboravila kako se podesava u kompu,tj. kako se prebacuje slika,ali da mi se ne klonira sve na tv,jer mi je tv u drugoj sobi,neko da imam sliku i na monitoru i na Tv-u...Ako me razumete i kako da pronadjem taj kanal na Tv-u na kome se vidi slika sa monitora? E tako nadam se da sam bila jasna...Radila sam to odavno,ali posto nisu mogli da mi se pustaju filmovi odustala sam od namestanja,pa sam se sad posle 100 godina setila da ukljucim opet.Molim za pomoc,hvala!!!!!!!!
[ kristi1 @ 27.09.2007. 15:01 ] @
Ides desni klik, propertis, settings,advanced. Kliknes u gornji desni ugao gde ti je graficka,ako nije na klasican kontrol panel postavi na klasican. U opciji nView display mode odaberi clon, a za Primary/Secondary odaberi monitor/Tv. Pritisni apply. Zatim se vrati klik na prazno. propertis, settings,advanced, troubleshoot i smanji rezoluciju na pola. To bi bilo to.
[ isidora93 @ 27.09.2007. 20:26 ] @
Problem sa crno-bijelom slikom i kod mene.Sve sam pokusao i dosao do zakčjučka,kabal.
[ calexx @ 27.09.2007. 21:19 ] @
Crno bela slika može da se javi i ako je na grafičkoj korišćen S izlaz a na televizoru običan kompozitni ulaz.
[ Tanja8 @ 29.09.2007. 10:47 ] @
Ok hvala na savetima,pokusacu tako,mada sam jedan deo vec obavila to sto se tice primary i clone samo da probam ovo sa troubleshoot-om pa cu vam se javiti,hvala!!! I da,a kako da resim problem sto ne mogu da nadjem taj kanal na Tv-u?Trazila sam i trazila i ne mogu da nadjem kanal.
[ calexx @ 29.09.2007. 12:41 ] @
Ako imaš vremena, traži i dalje ali da znaš da tako nećeš da ga nađeš. ;) Kad ti dosadi, samo prebaci na AV kanal koji se negde tako obeležava, negde kao 0 a u svakom slučaju nije TV signal nego video pa i ne može da bude među TV kanalima. :)
[ Tanja8 @ 30.09.2007. 10:52 ] @
Jao jeste,tacno,dobro si mi reko,tacno treba da se prebaci na AV kanal.......Ok hvala puno,probacu ovako pa ako bude bilo jos nekih problema,javicu vam.Pozzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!1
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|