[ nikol@c @ 23.01.2007. 11:39 ] @
Pozdrav imam problem sa mysql upitom, hocu da mi pozove neke podatke iz tabele pod nekim uslovima, evo upita:

select ime, adresa, tel, fax, email from aktivnosti WHERE kljucne_reci='$aktivnost' order by clanak_id DESC LIMIT $broj_clanak";

pa sam napisao i:
$aktivnost = "neka_aktivnost";

i nece da mi prikaze podatke.

ALI kada napisem upit ovako:

select ime, adresa, tel, fax, email from aktivnosti order by clanak_id DESC LIMIT $broj_clanak";

prikazu mi se svi podaci iz tabele.

Znate li gdje mi je greska u upitu, i da li je uopste greska tu?
[ flylord @ 23.01.2007. 11:45 ] @
da li si uradio nesto tipa

Code:
echo $sqlUpit;

pa da vidis kako ti izgleda taj generisani upit? Mi mozemo samo da gatamo i bacamo koske
[ nikol@c @ 23.01.2007. 12:09 ] @
Ej, izvinjavam se na manjku informacija u svakom slucaju rijesio sam, mada kao da sam to ranije probao a nije mi uspjelo.
Upit ide:

$sql="select ime, adresa, tel, fax, email from aktivnosti WHERE kljucne_reci='neka_aktivnost' order by clanak_id DESC LIMIT $broj_clanak";

Pozdrav i hvala u svakom slucaju
[ afwt @ 23.01.2007. 16:27 ] @
Pa ovo sto si sad napisao je identicno onome iz prvog posta... :-(

Moze li se bar znati sta je bio problem i kako si ga resio?
[ nikol@c @ 24.01.2007. 08:26 ] @
pa nije isto...

u prvom postu u upitu sam stavio da mi kljucna rijec bude jednaka nekoj promjenjivoj $aktivnost = "neka_aktivnost";

$sql="select ime, adresa, tel, fax, email from aktivnosti WHERE kljucne_reci='$aktivnost' order by clanak_id DESC LIMIT $broj_clanak";

a u drugom slucaju sam direktno u upit upisao zeljenu aktivnost - kljucnu_rec:

$sql="select ime, adresa, tel, fax, email from aktivnosti WHERE kljucne_reci='neka_aktivnost' order by clanak_id DESC LIMIT $broj_clanak";

Pretpostavljam da hoces da kazes da ako se pravilno deklarise promjenjiva ova dva upita dodju ista :)
Pa ako je tako zamolio bih te da mi pokazes kako

Pozdrav, Nikola

[ vladimirn @ 24.01.2007. 11:55 ] @
Code:

$aktivnost = $_GET['neka_aktivnost'];// pretpostavka je da je neka_aktivnost iz pethodnog search forma

$sql="select ime, adresa, tel, fax, email from aktivnosti WHERE kljucne_reci='$aktivnost' order by clanak_id DESC LIMIT $broj_clanak";

Ovo bio trebalo da radi, mislim da to trazis.