[ IDE @ 23.01.2007. 22:17 ] @
imam jedan problem... napravio sam jednu skriptu u kojoj korisnik moze unijeti na koju se bazu kaci i koju tabelu zeli otvoriti i onda uradim klasicno Code: mysql_connect($server, $korisnik, $sifra) or die(mysql_error()); mysql_select_db($ime_baze) or die(mysql_error()) ; $upit ="SELECT * FROM ".($ime_tabele); $rezultat = mysql_query($upit) or die(mysql_error()); ali imam jedan problem, kada je ime baze ili tabele npr. Baza za ulaz - izlaz robe u preduzecu znaci - svakojakih znakova i razmaka u imenu baze ili tabele... nije mi jasno kako da posaljem onda ovaj upit? eto npr. u konkretnom kodu koji sam gore naveo, sta bih trebao dodati da bi mi ovo uvijek radilo, bez obzira na ime baze ili tabele...??? u istoj skripti imam takodje da korisnik sam napise upit koji zeli poslati bazu na koju se "nakacio" ali opet i u njemu moze doci do ovih problema... sta u kodu izmjeniti da bi ovo radilo? (i za upit i samo za unos imena baze tj. tabele...) za sve ovo je kod identican onome gore....(uz poneki @ i slicno, ali je sustina ta...) Prikaz podataka nije problem, to sam uradio da se prikazuje u tabeli, problem mi je samo poslati upit koji ce raditi za sva imena..... gledao sam addslashes() stripslashes() i slicno, ali nikako da uradim kako treba... Hvala na bilo kakvoj pomoci... |