[ pisac_1 @ 24.01.2007. 15:09 ] @
Kod mene je laptop Fujitsu Siemens S7110 takodjer sa SATA diskom. Na pocetku ga nisam mogao formatirati dok u biosu nisam disable-ovao AHCI kontroler. Nakon toga je instalacija krenula i zavrsila se regularno. Sada, nakon instalacije, nikako mi ne polazi za rukom da 'ubacim' SATA drajvere, iako se ovdje na dosta mjesta pisalo da to moze. Slijedio sam sve upute koje sam nasao ovdje kako bih to postigao, medjutim, rezultat je 'nula bodova'. Kada sve 'to' odradim kako je receno i kada 'instaliram' SATA drajvere, restarta mi se racunar, odem u bios kako bih enable-ovamo AHCI kontroler, jednostavno mi tada ne moze podici sistem. Pokazuje mi crn ekran sa odbrojavanjem i opcijama: da podignem sistem normalno (sto ne uspijeva), da ga podigne u safe mode (sto takodjer ne uspijeva).... Napominjem da sam SATA drajvere skinuo sa oficijelnog sajta, tako da ne vjerujem da je u drajverima problem. Sve gore navedeno sam odradio uz pomoc jednog pdf dokumenta kojeg sam nasao na ovom forumu, a koji slikovito objasnjava proceduru 'ubacivanja' SATA drajvera.... - gdje je problem?! unaprijed hvala! |