[ pedja78 @ 24.01.2007. 17:53 ] @

Molim za savet. Pre 2 dana sam primetio da se u modu za snimanje videa na displeju malo iznad centra ekrana pojavila tacka. Jedino je nema u modu Fast Frame Rate.
Pri zumiranju ona se "pomera na gore" i pri 7.7x zumu (digitalnom naravno) ona ostaje tacno na gornjoj ivici displeja i postaje malo veca. Pri playbacku na samom aparatu i na racunaru jasno je uocljiva narocito kada su snimani neki objekti tamnije boje ili kada ima manje svetla.
Ta tackica se pojavljuje i pri modovima za fotografisanje samo sto je na drugom mestu, blize je centru. Kada recimo odaberem mod "P", i zamracim objektiv i zumiram 16x, na crnoj slici koja se dobije u gornjem desnom delu te fotografije vidi se plava tacka, a posebno je uocljiva kada se sve to dodatno digitalno zumira. Na obicnim slikama sa puno boja i detalja je tesko primetiti taj problem, ali mi se ne svidja da se to desava na aparatu starom sest meseci. Ponavljam u Movie Shooting modu je ta tacka izrazenija i primetnija. Da li je to problem u senzoru?
[ Abdee @ 24.01.2007. 19:29 ] @
Da li tacka postoji na fotkama kad ih prebacis na racunar?

If DA then senzor, if NE than displej...
[ pedja78 @ 24.01.2007. 20:28 ] @
Da, postoji. Kad zumiram tacka se pomera. Da li to moze na nek nacin da se ukloni? Aparat je jos pod garancijom.
[ guru @ 26.01.2007. 18:54 ] @
Postoji nachin, ali ne spada pod garanciju i mnogo je mukotrpno to uraditi u ovoj zemlji (spremi se na 45 dana chekanja kod BGE i nerealno visoku sumu novca).
[ pedja78 @ 30.01.2007. 11:14 ] @
Ako mislis na softversko remapiranje, zasto je to mukotrpan posao? A kolika je ta nerealna suma novca?
Ma nervira me to sto je taj pixel (ili grupa pixela) bas vidljiv kod snimanja videa u 640x480. Kod fotografisanja na slikama se treba bas potruditi da se nadju te sarene "tackice", i to bi nekako "preziveo". Ali je pitanje ako su se pojavile posle pola godine, sta ce se desti u naradnih sest meseci npr.
[ guru @ 30.01.2007. 17:30 ] @
Zato shto cesh u BGE chekati 45 dana, i ne znam koja je cifra, ali je uvek nerealna...