[ elitefan @ 25.01.2007. 17:11 ] @
Pozdrav majstori,

evo moram postaviti ovu temu jer na dosadašnjim temama nisam našao odgovarajući odgovor. Moram priznati da sam doista zelen i mysql koristim čisto preko phpmyadmin-a i tu se završava sve moje umjeće oko mysql-a. Do sada je sve bilo u redu i uvijek sam se uspjevao snaći kada bi imao problema oko mysql-a ali evo i tome je došao kraj :(. Problem je vjerovatno jednostavan za vas, meni svakako ne. E pa probaću objasniti koliko najbolje znam..

Do sada sam imao mysql sa root pravima i sama baza je bila postavljena od strane hostera gdje sam dobio login i pass. Nisam imao ssh pristum već "samo" preko web-a tj. phpmyadmin-a. MySql verzija na server je: MySQL 4.1.10a.

Baza se godinama punila i zaista ima dosta podataka koje bi sada trebalo prebaciti u novu. Problem je to što baza sadrži i latinično i ćirilično pismo. Sada kako god da prebacim u novu dobijam neke hjeroglife ali nikako ono što bi trebalo. Ima tu i njemačkih slova tipa üöä itd.

Postoji li neka bezbolna tehnika kako bih mogao ovo elegantno da odradim. I nova baza je ista verzija kao i stara, znači 4.1.10a.

Ako nešto znači na staroj bazi je sortiranje latin1_swedish_ci što ja do sada nisam mjenjao.

Unaprijed zahvalan..
[ qvinta_piva @ 20.02.2007. 21:57 ] @
Sa MySQL 4.X i phpMyAdmin je to malo problematično.
Probaj da iskopiraš folder: MySQL_folder/data/ime_baze na novu lokaciju.
To ti je mozda najbezbolnije...