[ banojko @ 27.01.2007. 22:58 ] @
Kod kuce imam racunar sa obicnim dial up-om a na poslu racunar as adsl-om. E sad zanima me kako bih ja mogao preko remote conection dapristup mom racuaru na poslu? |
[ banojko @ 27.01.2007. 22:58 ] @
[ broker @ 28.01.2007. 01:19 ] @
Ukljuicis na racunaru dialup server na modemu i ukljuci internert conection sharing na adapteru preko koga si vezan na ADSL.
[ banojko @ 28.01.2007. 22:49 ] @
Ako bi mogao samo malo detaljnije da mi pojasnis gde se nalzi taj dial up server i na kom adapteru da ukljucim sharing conection.Hvala
[ plavigor @ 29.01.2007. 10:20 ] @
Rekao bih da te Broker nije najbolje shvatio.
Iskoristi neki od mnogobrojnih tzv. VNC programa, npr. UltraVNC, RealVNC, Radmin (Remote Administrator) itd, pa cak i Windows-ov Remote Desktop. To su vrlo popularna resenja i svi oni rade po istom principu (Windows-ov se malo razlikuje). O svima njima je puno pricano ovde na forumu, pa iskoristi Pretragu. Posto si kuci na DialUp-u, a na poslu na ADSL-u, brzina konekcije ce biti jednaka brzini sporije konekcije. Ovo sve do sada govorim o pristupu racunaru preko interneta. Dalje, ako imas modem u racunaru na poslu mozes iskoristiti i program PC Anywhere. On ce uspostaviti komunikaciju izmedju ta dva racunara kao i gore pomenuti programi, ali preko obicnog telefonskog poziva, ne preko Interneta. I o njemu je puno pricano pa ces dosta toga o njemu naci Pretragom. Ovi svi programi preuzimaju potpunu kontrolu nad udaljenim racunarom, pa ako neko trenutno radi za tim racunarom privremeno ces ga morati prekinuti u radu dok ti ne obavis sta zelis. Verujem da to nije problem, a ako jeste onda postoje i resenja za to, ali ipak malo komplikovanija za obicne korisnike (bez uvrede). Pozdrav [ banojko @ 31.01.2007. 23:15 ] @
hvala na odgovoru evo upravo pokusavam da skinem neki od softvera koje si mi preporucio, pa cu se javiti da kezem sta sam uradio. Pozdrav i hvala
[ Miroslav Jeftić @ 01.02.2007. 19:06 ] @
Nisam siguran koliko će dobro raditi sa dial-up vezom. Meni se windows-ov remote desktop jako "vukao" na 256k adsl-u, tek na 512k je kako treba.
[ plavigor @ 01.02.2007. 21:38 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Nisam siguran koliko će dobro raditi sa dial-up vezom. Na koji program misliš? Na Windows Remote Desktop? Tačno, on je zaista osetno sporiji pa je i poslednji pomenut. Plus onaj neprijatan Log Off... :) [ Miroslav Jeftić @ 01.02.2007. 21:57 ] @
Da, mislio sam na remote desktop. Nikako da se nakanem da pređem na nešto drugo.
![]() [ drazenmd @ 13.02.2007. 19:27 ] @
Zanima me koji je najbolji i najlakši za upotrebu program za rad na udaljenom računaru. naime htio bih malo pomoći drugu oko nekih programa ali je problem jer smo daleko. Htio bih ući u jegov komp i raditi a da on gleda. Ja imam adsl konekciju a on dial-up.
Hvala unaprijed svima [ Marvin Freestyle @ 13.02.2007. 21:12 ] @
Možeš da pokušaš sa UltraVNC
Code: http://www.uvnc.com/download/index.html Pozdrav [ brainbuger @ 15.02.2007. 17:42 ] @
isti problem: http://www.elitesecurity.org/t241036-0
[ Ivic@ @ 16.02.2007. 16:08 ] @
Pogledaj na http://www.tightvnc.com
Mali, besplatan, funkcionalan, jednostavan za upotrebu... [ someone_bl @ 21.02.2007. 18:03 ] @
Izvrsio sam spajanje dvije teme sa istom tematikom, cisto da se ostali korisnici lakse snadju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|