[ SLOJ.1973 @ 28.01.2007. 11:59 ] @
| Najpre da se zahvalim svima na ovom forumu,jer sam zahvaljujući Vama uspeo (skoro) da odradim svoju prvu aplikaciju u Accessu i ako ništa o Accessu pre 4 meseca(od kada sam počeo da posećujem ovaj forum) nisam znao.Imao bih nekoliko pitanja ali za početak evo samo jedno:
Imam recimo glavnu formu,u njoj subformu.U subformi u polju šifra artikla recimo treba da ukucam šifru artikla čiji naziv znam ali šifru ne.Odradio sam i formu artikli koju bih mogao da pozivam recimo dblclick-om na šifru artikla u subformi.Sada me interesuje kako da iz pozvane forme artikli "prebacim" selektovanu (traženu šifru) u polje šifra artikla na subformi.Nadam se da sam bio jasan.Izvinjavam se ako je slično pitanje bilo na forumu,ali ja ga nisam našao. |
[ MirzaSila @ 29.01.2007. 12:34 ] @
to bi moglo ici ovako:
u eventu on close te tvoje forme artikli upises:
glavnaforma!subforma!poljeSasifrom.value = poljesasifromNaFormiArtikli.value
gore u ovom primjeru su ti fiktivni nazivi kontrola ti to preinaci u svoje.
[ drla stroga @ 29.01.2007. 15:00 ] @
Ako imas formu i podformu, pretpostavljam da imas i 2 tabele koje su povezane nekom relacijom (jedan na vise) i trebao bi u tom povezivanju kao kljuc da koristis tu svoju sifru. Acces ce sam "prepisati" sifru sa glavne forme kad pocnes da upisujes podatke u podformu.
[ Getsbi @ 29.01.2007. 16:32 ] @
Citat:
drla stroga: Ako imas formu i podformu, pretpostavljam da imas i 2 tabele koje su povezane nekom relacijom (jedan na vise) i trebao bi u tom povezivanju kao kljuc da koristis tu svoju sifru. Acces ce sam "prepisati" sifru sa glavne forme kad pocnes da upisujes podatke u podformu.
Povezivanje forme i podforme se radi tako da Properties, u polja Link Child Fields i Link Master Fields upišeš tu kolonu sifra.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.