[ predic @ 28.01.2007. 14:35 ] @
Zelim da napravim sledece:

Imam html formu sa nekoliko polja za unos. Klikom na taster Submit vrsi se upis u mysql bazu!
E sad, problem mi je kad se sada vratim na formular kako da se zadrzi prethodni unos(koji se sada vise ne menja) i da se automatski kreiraju nova polja za unos(recimo ispod prethodnih) I tako posle svakog narednog unosa u bazu.

Nemam ideju kako to da odradim.
???
[ Jbyn4e @ 29.01.2007. 08:31 ] @
Kad uradis post, smesti pormenljive u sesiju, i dodeli session promenljivu da si to dodelio. U kodu ispiytujes da li postoji ta promenljiva, i ako postoji ispisujes dodatna polja, a kod starih polja ispisuj vrednost session promenljivih koje si dodelio.
Primer ako je "dodao" session promenljiva koju si dodelio, a polja su npr. ime:
Code:

echo '<input type="text" name="ime" value="';
if  (isset($_SESSION['dodao'])) echo $_SESSION['ime'];
echo '">';

Ili ako neces da moze da menja ponovo to sto je uneo:
Code:

if  (isset($_SESSION['dodao'])) echo $_SESSION['ime']; 
else echo '<input type="text" name="ime" value="">';

Naravno, mogao bi da ispitujes i da li je neka vrednost $_POST pa da odatle vadis podatke, ali jednostavno je lakse sa sesijama...
[ Miroslav Ćurčić @ 29.01.2007. 12:10 ] @
Bolja je varijanta da vadi iz baze to što uneo, jer postoji mogućnost da se vrednost modifikuje prilikom upisa zbog :
1. ograničene veličine polja
2. pogrešnog tipa polja
3. encoding

Tako bi odmah video da nešto nije u redu sa unetim vrednostima, a ne kasnije.
[ Jbyn4e @ 30.01.2007. 08:11 ] @
Da, to je bolje, ili moze da napravi neku kombinaciju, npr. ako nece da stalno kontaktira bazu, vec samo na kraju kad se popune svi podaci (oni prvi i ovi naknadni)
U svakom slucaju samo sam dao ideju, na njemu je da odabere nacin realizacije :)