[ kUdtiHaEX @ 12.06.2003. 15:57 ] @
Da se zahvalim onima koji su mi pomogli da se snadjem pri instalaciji. ZNaci, podla diska na particije je prosla vise nego uspesno :) E sad su se stvorili novi problemi :)
Prvo da krenem od...da LILO-a. Instalirao sam LILO ali ne u MBR i koristeci vec odavno poznatu komandu dd if=/dev/hdd of=/win1/bootsect.lin bs=512 count=1 i napravio time bootsect.lin fajl koji sam posle ubacio u boot.ini. Ali, ne radi. XP se pokrece ok, ali Slack nece. Umesto boota me docekaju 01 11 010101010100101010010101010 po ekranu da bi posle 3-4 sekunde rekao Searching boot record from SCSI...Not found (hm ok ja nemam SCSI ovo je obican IDE disk). STa da mu radim nemam pojma... samim tim sto se to i ranije dogadjalo i sa drguim distroima....

Ajmo dalje... ne mogu uci u KDE/GNOME pretpostavljam da je to zbog drajvera za graficku (gf3ti200)? Misli mda su mnogi pitali ali ja nisam obracao paznju - Lucent modem, koji OK radi na svim drugim distribucijama. Da li ce raditi pod SWom ili cu biti odsecen od sveta?

Mislim da je to za sada sve....
[ caiser @ 12.06.2003. 16:37 ] @
Ma radi bre. Samo treba da nadjes drajvere. Stizu sa drugim diskom sa PcDesign-a pa ako si pazario slack od njih onda ih vec i imas. :)
[ Iksen @ 12.06.2003. 21:47 ] @
Citat:

Lucent modem, koji OK radi na svim drugim distribucijama. Da li ce raditi pod SWom ili cu biti odsecen od sveta?

to sa modemom (shto uglavnom vazi kad je rech o hardveru) nije do distribucije nego do krenela, i ako si pokushao sa drajverima (tj. modulima) kompajliranim za neki drugi kernel to onda nece da radi ...

Slack 9 ima 2.4.20 i treba da nadjesh (ili kompajlirash na licu mesta) module koji odgovaraju tom krenel-u.
[ flylord @ 12.06.2003. 22:17 ] @
Citat:
kUdtiHaEX:
Prvo da krenem od...da LILO-a. Instalirao sam LILO ali ne u MBR i koristeci vec odavno poznatu komandu dd if=/dev/hdd of=/win1/bootsect.lin bs=512 count=1 i napravio time bootsect.lin fajl koji sam posle ubacio u boot.ini. Ali, ne radi. XP se pokrece ok, ali Slack nece. Umesto boota me docekaju 01 11 010101010100101010010101010

Nisi ti lepo instalirao Lilo
Ajd posalji /etc/lilo.conf i da znas da svaki disk ima MBR, a ti si stavio slack, ako sam dobro ukapirao na hdd disk (secondarny slave) , i lilo si trebao da stavis na MBR od hdd-a, jer ono sto si radio sa
dd if=/dev/hdd of=/win1/bootsect.lin bs=512 count=1
znaci da si iskopirao MBR od hdd-a i file bootsect.lin:))
Da ne davim vise, samo posalji lilo.conf da bih bio siguran u ovo sto pricam
Poz
[ dr ZiDoo @ 13.06.2003. 14:37 ] @
I mene je Slack malo zezo sa lilom, očito neki bugić, ali kada instaliraš instaliraj ručno lilo, ono Begin pa Linux pa dodaš Window pa Install i sve bude ok.
[ avmusa @ 18.06.2003. 07:11 ] @
Ako nekom treba drive/modul (ni sam ne znam sta je) za Lucent-a, neka mi se javi na mail. Ja sam ga negde iskopao i radi bez problema na Slacku 8.1 i 9.0.

Pri kompajliranju zahteva header files kernel-a (koji kod mene nisu postojali), pa sam morao da skinem source kerne-la i da ga prekompajliram...
[ luner @ 18.06.2003. 23:23 ] @
Lucent radi odlicno (provereno) pod Slackware-om 8.1 i 9.0.

Ne verujem da je bug kod Lilo-a, ja sam pre za varijantu da podizes XP preko LILO-a a ne obratno.