[ bojan21 @ 30.01.2007. 15:06 ] @
Imam jedan problemcic. Recimo da u programu treba do obojim formu i to tako da svaki piksel bojim drugom bojom. Medjutim ako forma ima recimo 600*500px ovo ce se primetiti pri iscrtavanju (to jest, videce se bojenje pikela). Da li moze nekako da se grafika zamrzne i tek posto funkcija za bojenje forme zavrs rad da se grafika (tj forma) refreshuje i tako prikaze vec iscrtanu formu? Video sam da procedure za crtanje krugova i drugih oblika koriste neke Changing i Changed procedure (ali to je def. u TCanvas-u).

Hvala unapred!

[ Srki_82 @ 30.01.2007. 15:28 ] @
Koristi doublebuffering tehniku. Kreiraj neki buffer (recimo TBitmap) u koji ces crtati sta zelis. Kad zavrsis sa crtanjem, jednostavno buffer iscrtaj tamo gde treba da se vidi (iscrtaj TBitmap na kontrolu na kojoj treba da se vidi).
[ bojan21 @ 31.01.2007. 16:53 ] @
Hvala, mislim da sam shvatio (treba da iscrtavam pok canvas-u bitmape, jel?)!!! A da li znash recimo kako da crtam po desktopu a da se to ne brishe pri refresh-u (Znam ja to da uradim preko GetWindowDC ali cim pomerim formu ili nesto drugo preko tog crteza on nestane)?
[ Srki_82 @ 31.01.2007. 17:56 ] @
Najjednostavniji nacin bi bio da kreiras prozor iza svih velicine ekrana, da postavis postavis transparentnu boju na neku boju koju neces koristiti u programu i ukljucis WS_EX_TRANSPARENT flag tako da ne hvatas mouse i keyboard poruke. Mana je sto ce sve sto budes crtao biti nacrtano i preko ikonica.
[ bojan21 @ 31.01.2007. 20:44 ] @
To uopste nije mana vec prednost :D! Nisam razumeo ono sa flagom, gde se on ukljucuje? A zasto je lose da primam poruke sa tastature?