[ asyk @ 31.01.2007. 11:34 ] @
Disclaimer: početnik sam :-)

Evo mučim se s nekim svojim prvim sustavom za vijesti i tako, pa sam uspio napraviti unos vijesti u bazu i ispis prvih n vijesti po stranici, te sam uspio implementirati i skriptu za paging između stranica. E sad me muči jedan osnovni problem. Želio bih naslove vijesti koje mi se prikazuju i button "više" ispod svake vijesti učiniti klikabilnim, nakon kojeg bi mi se pozivala samo da određena vijest, ali problem mi je što ne znam kako da počnem. U biti, ne znam kako bi napravio da iskoristim $row['Naslov]' i $row['Sadrzaj'] da mi se ucitavaju na zasebnoj stranici tipa vijest.php?ID=1 nakon sto se klikne ili na naslov ili na "Više". Vjerujem da je ovo banalno, al najteži su počeci :-( Tnx svima koji pomognu..
[ centaur @ 31.01.2007. 11:51 ] @
Na stranici gde pokazuješ samo naslove vesti (ako sam dobro shvatio) stavi link ka stranici gde prikazuješ cele vesti ali tako što ćeš u nastavku tog linka da prosleđuješ ID vesti.
Onda na stranci gde prikazuješ cele vesti prihvati taj ID,proveri ga,napravi novi upit ka bazi i ispiši rezultate.
[ asyk @ 31.01.2007. 12:12 ] @
Citat:
centaur: Na stranici gde pokazuješ samo naslove vesti (ako sam dobro shvatio)

Mozda ja nisam dobro sve objasnio. Znaci, imam neki index_cms.php (sad dok testiram tako se zove, inace ce biti samo index.php) koji mi prikazuje Naslov vijesti, Sadrzaj vijesti, Datum vijesti i link na "VIŠE".

Citat:
stavi link ka stranici gde prikazuješ cele vesti ali tako što ćeš u nastavku tog linka da prosleđuješ ID vesti.
Onda na stranci gde prikazuješ cele vesti prihvati taj ID,proveri ga,napravi novi upit ka bazi i ispiši rezultate.

Pokusat cu shvatiti tvoj odgovor za ovu situaciju koju sam ti maloprije objasnio (znaci, nisu samo naslovi nego sve iz svake vijesti, jedno ispod drugog):

Ovo dolje mi je trenutni kod za ispis svake vijesti:
Code:
echo ('<tr>
               <td colspan="2" class="naslov_vijest"<div align="left">'.$row['Naslov'].'</div></td>
             </tr>
             <tr>
               <td colspan="2"><div align="justify">
                 <div align="left"><span class="tekuci_tekst">'.nl2br($kratak_sadrzaj).'</span></div>
               </div></td>
               <td><div align="separator_h"></div></td>
             </tr>
             <tr>
               <td width="84" height="21" colspan="1"><div align="left"><span class="datum">'.$row['Datum'].'</div></td><td></td>
               <td align="right"><div class="datum">VIŠE</div></td></span></div>
             </tr>

To je sve sto imam trenutno za prikaz. Naravno, prije toga se uzim za sam prikaz vijesti i kratkog sadrzaja sql upitom sadrzaj redaka u bazi. E, kako da sad stavim link taj sto si mi spomenuo? Da li sad prvo trebam kreirati potpuno novu stranicu tipa "prikazivijest.php" prvo ili kako? Zbunj.
[ centaur @ 31.01.2007. 12:19 ] @
Pa ako prikažeš sve na index.php,šta treba da se prikaže kad se klikne na više?
[ asyk @ 31.01.2007. 12:32 ] @
Na indexu prikazujem samo _dio_ sadrzaja vijest. Na Više mi se treba prikazati naslov i _sav_ sadrzaj te odredjene vijesti. Evo nesto sam prokuzio i sam - kreirao sam novi fajl koji se zove "vise.php" i u njemu postavljam da mi se GET[]-a ID odredjene vijesti i onda radim SQL upit za taj odredjenji ID. Ovako:

Code:
$ID=$_GET['ID'];
$vijest=@mysql_query("SELECT * FROM vijesti WHERE ID='$ID'"); 
if (!$vijest){
    echo ('<p>Greška: ' . mysql_error() . '</p>'); }

// Cupaj vijesti iz baze, redak po redak:
while ( $row = mysql_fetch_array($vijest))

{

/*** MOJA TABLICA **/
             echo ('<tr>
               <td colspan="2" class="naslov_vijest"<div align="left">'.$row['Naslov'].'</div></td>
             </tr>
             <tr>
               <td colspan="2"><div align="justify">
                 <div align="left"><span class="tekuci_tekst">'.nl2br($kratak_sadrzaj).'</span></div>
               </div></td>
               <td><div align="separator_h"></div></td>
             </tr>
             <tr>
               <td width="84" height="21" colspan="1" align="left"><div align="left"><span class="datum">'.$row['Datum'].'</div></td><td></td>
               <td align="right"><div class="datum">VIŠE</div></td></span></div>
             </tr><tr>
               <td colspan="3" height="1" class="separator_h"></td>
             </tr>');} ?>

Ali kao rezultat dobijem samo praznu stranicu s URL-om u broweru http://www.nesto.com/vise.php?id=14 ali bez ikakvog sadrzaja?

P.S. Zaboravih napisati da mi link kod "VIŠE" na index_cms.php ovako izgleda:
Code:
<a href="vise.php?id='.$row['ID'].'">VIŠE</a>
[ taksistaZR @ 31.01.2007. 13:14 ] @
Ako sam te dobro razumeo zelis da u prvoj ruci imas kratak opis vesti iz baze sa linkom koji ce kasnije prikazati ceo sadrzaj te vesti. Pogledaj ovaj slucaj http://www.elitesecurity.org/t234405-Linkovanje-na-redove-bazi
Umesto $php_self stavi svoju index stranu ili onu drugu koju si napravio i normalno koriguj imena kolona u bazi, trebalo bi da radi.
[ asyk @ 31.01.2007. 13:46 ] @
Jep, to je točno ono što mi je trebalo. U međuvremenu sam sve sredio. Hvala svima!