[ dalek @ 31.01.2007. 13:21 ] @
Da li je moguce napraviti na Windows 2000 Profesional konekciju za internet preko dialup, tako da svi korisnici koriste tu istu konekciju sa vec upisanim username i passwordom a ne da svako mora da ukucava (i sto je jos gore, da zna) username i password. Nesto tako je moguce postici na WinXP ali meni treba na win 2000. Ima li neko resenje?
Hvala
[ plavigor @ 31.01.2007. 14:19 ] @
Da (šta god da si mislio pod tim). :)

Win2000 i WinXP se ne razlikuju puno, tj. ako može u WinXP-u može i u Win2000, bar što se DialUp-a tiče. Ako si mislio da svi izlaze na Internet preko tog Win2000 - može (ICS). Ako si mislio da na svakom Win2000 postoji ta konekcija, a da se ne zna Password - opet može...

Pozdrav
[ dalek @ 31.01.2007. 20:18 ] @
Nije u pitanju ICS, vec svi koriste isti racunar samo sa razlicitim korisnickim nalozima. Svi imaju pristup napravljenoj konekciji ali moraju da makar prvi put ukucaju user i pasvors i da ga snime, a ja hocu to da izbegnem. Win XP ima opciju za dialup konekciju da izaberes da li hoces samo za sebe da je koristis ili "for all user". tako nesto mi treba i na win2000 ali nisam uspeo da napravim. To je bilo moje pitanje i zahvalan sam ti ako mi ostim toga da moze da se uradi kazes i kako to moze da se uradi. POzdrav
[ Shadowed @ 31.01.2007. 20:41 ] @
Kada napravis tu konekciju koja je dostupna svima napravi jedan shortcut ili .bat fajl koji poziva rasdial ime_konekcije username password i neka pokrecu to za povezivanje (stavi im u npr. all users\desktop)
[ dalek @ 31.01.2007. 20:50 ] @
shortcut konekcije sam pravio i stavljao u alluser desktop, oni je svi vide i koriste ali opet moraju da ukucaju user i pass, bez obzira sto sam ja vec administratorski na konekcijam upisao user i pass i snimio ih. ovo druga sa bat fajlom nisam probao
[ B4lt4z4r @ 31.01.2007. 21:24 ] @
@Shadowed
Pametno brate!Pozzz
[ plavigor @ 31.01.2007. 22:04 ] @
Evo sad sam probao u Win2000, al' bez modema, instalirao sam jedan modem onako, k'o bajagi... Pri kreiranju konekcije sam ukucao User i Pass. Kada sam pokrenuo konekciju bio je ukucan taj User i Pass i bila je cekirana "kucica" Save Password. Naravno, ne mogu bez modema i da zavrsim konekciju, ali valjda je to to. Cak i da treba prvi put izvrsiti uspesnu konekciju da bi Password bio zapamcen, ucini to ti, a ne korisnik.
[ calexx @ 31.01.2007. 22:37 ] @
Mislim da problem nije u tome da zapamti pass već što kada se uloguje neki drugi korisnik, ta lozinka bude izbrisana. Kući mi je na drugom PCju win2k i mislim da je u njemu modem pa ću da proverim kad odem ... mada nisam siguran da ću tek tako da se relogujem pošto taj PC eMulira. ;)
[ calexx @ 31.01.2007. 22:45 ] @
Citat:
dalek: Win XP ima opciju za dialup konekciju da izaberes da li hoces samo za sebe da je koristis ili "for all user". tako nesto mi treba i na win2000 ali nisam uspeo da napravim.
Kad malo razmislim, pošto mi je radmin aktivan mogu i odavde da probam. Startovao sam pravljenje nove konekcije i jedno od pitanja je bilo da li da važi samo za mene ili za sve. To si probao ili nisi našao?
[ dalek @ 01.02.2007. 14:48 ] @
Citat:
calexx: Kad malo razmislim, pošto mi je radmin aktivan mogu i odavde da probam. Startovao sam pravljenje nove konekcije i jedno od pitanja je bilo da li da važi samo za mene ili za sve. To si probao ili nisi našao?

Nisam to probao jer win2000 jednostavno nema tu opciju.
[ calexx @ 01.02.2007. 17:40 ] @
Mislim da sam jasno napisao ali da ponovim. Počeo sam da pravim novu dialup konekciju na računaru sa win2k i u jednom trenutku me pitao da li da bude samo za mene ili za sve korisnike. Kod tebe se ne dešava tako nešto?
Nisi probao jer znaš da nema ili si probao pa si video da nema?
[ Milan Gligorijevic @ 01.02.2007. 18:05 ] @
A da neko postavi screen shot i skratite muke jedni drugima :)
[ calexx @ 01.02.2007. 18:21 ] @
To sam planirao ali bi sada išlo preko radmina pa bi bilo malo sporije. Ili da to uradim kad odem kući ili da ipak malo radim na daljinu. Ma sad ću, za nekoliko minuta stiže. :)
[ dalek @ 01.02.2007. 20:34 ] @
Citat:
calexx: Mislim da sam jasno napisao ali da ponovim. Počeo sam da pravim novu dialup konekciju na računaru sa win2k i u jednom trenutku me pitao da li da bude samo za mene ili za sve korisnike. Kod tebe se ne dešava tako nešto?
Nisi probao jer znaš da nema ili si probao pa si video da nema?

Nisam to primetio, ali verovano me nije pitao tako nesto jer mi je veoma bitno i zapazio bih to. Da nije problem u service packu, ja imam win2000 pro sp4?
[ calexx @ 01.02.2007. 21:17 ] @
Naravno da i ja imam SP4. Kada praviš konekciju, uvek idi na prvu opciju tamo gde se nešto bira.

[ dalek @ 01.02.2007. 21:39 ] @
Jesi li siguran da pamti username i password i dozvoljava da svi korisnici koriste taj user i pass a da uopste ne znaju ni koji je password?

[Ovu poruku je menjao plavigor dana 01.02.2007. u 23:06 GMT+1]
[ plavigor @ 01.02.2007. 22:11 ] @
U tome i jeste poenta ˝For all users˝. Probaj. Uloguj se kao neki drugi korisnik. Ako ne znaš Pass od drugih korisnika napravi jednog korisnika za probu.

Stari dobar Win2000... Obožavam ga...
[ calexx @ 01.02.2007. 22:17 ] @
Pa naravno da nisam siguran tj nisam probao, taj PC eMulira i ne pada mi na pamet da ga zbog ovoga restartujem. ;) Ti si pitao za ovu opciju i verovatno da je tako a to ćeš ipak morati sam da proveriš. :)
[ dalek @ 02.02.2007. 21:01 ] @
Citat:
calexx: Pa naravno da nisam siguran tj nisam probao, taj PC eMulira i ne pada mi na pamet da ga zbog ovoga restartujem. ;) Ti si pitao za ovu opciju i verovatno da je tako a to ćeš ipak morati sam da proveriš. :)

Naravno, probao sam i ne radi. Pojavi se opcija for all user kada se izabere konfiguracija privtne mreze, ali ne pamti user i pass. Tako da to otpada. Jedino resenje je sa rasdial i bat fajlom, jedino sto ne znam kako da u tom slucaju sakrijem pass od iole iskusnijeg korisnika...?
[ calexx @ 02.02.2007. 21:59 ] @
Šta se dešava ako svakom korisniku napraviš posebnu konekciju, možeš da je nazoveš kako hoćeš a da user/pass budu isti, zapamćeni i skriveni?
[ Shadowed @ 02.02.2007. 22:42 ] @
Kad budem instalirao VB napravicu ti program koji ce ti sluziti umesto tog .bat fajla a u kom se nece videti pass.
Ako se ne javim povodom toga, cimni me privatnom porukom za 5 dana.
[ dalek @ 03.02.2007. 14:40 ] @
Citat:
calexx: Šta se dešava ako svakom korisniku napraviš posebnu konekciju, možeš da je nazoveš kako hoćeš a da user/pass budu isti, zapamćeni i skriveni?

Ne razumem te bas najbolje, ali sustina je da imam jedan racunar sa win2000 i nekih 20 korisnika koji poremeno koriste internet preko tog racunara. Imam recimo tri razlicita naloga za pristup preko dialupa i ne bih da korisnik razmislja puno o useru i paswordu najbolje je da ne zna nista o tome.
E sad, nije mi neko resenje da svakom pravim konekciju, a i ako je napravim prvi put kad vreme istekne pass se izbrise i opet nista. rasdial komandna linija ja je sasvim ok, samo malo da se dotera...