[ Marvin Freestyle @ 31.01.2007. 13:39 ] @
Koristim HP i IBM notebook računare u stanu. HP je povezan na kablovski modem i pušten je ISC. IBM se preko ad-hoc wlan konekcije koju sam kreirao konektuje na HP i izlazi na net. Standardno podešeno i sve radi sjajno. Međutim problem se javlja posle nekog vremena (nekada posle minut nekada posle 30 minuta) kada IBM jednostavno "izgubi" konekciju. Ako pokušam da se rekonektujem, traži network key (koji unesem) međutim ponovno uspostavljanje veze ili ne uspe ili traje jako dugo. Ali ako u podešavanjima mrežnog adaptera na IBMu promenim bilo koju stavku (Wireless mode, Transmit power i sl.) veza se sama od sebe ponovo uspostavi. Pokušao sam da im zamenim mesta. Tj. da na IBMu kreiram ICS umesto na HPu, međutim ovo ne pomaže - ista stvar se dešava. Pokušao sam da preinstaliram OS, ali ni ovo ne pomaže, isto se dešava. Pokušao sam sa novim drajverima za mrežnu (sa IBMovog sajta i Intel-ovog - u pitanju je Intel PRO/Wireless 3945) ali ni ovo ne pomaže. Moram da napomenem da u komšiluku neko drži nezaštićen WLAN Router kroz koji je moguće konektovati se na net, i kada IBM pustim da se zakači na njega, ne dolazi do prekida veze. Radi sasvim normalno. Nemam ideju šta bi moglo da predstavlja problem. Ako neko ima neku ideju ili savet kako da ovo rešim, bio bih jako zahvalan. Pozdrav |