[ PeraKojotSuperGenije @ 31.01.2007. 14:56 ] @
| Da li bih nekako mogao da odredim koordinate misa unutar npr. nekog prozora Windows Explorera (znaci relativne koordinate u odnosu na Explorer)?
Da li bih mogao da hvatam dogadjaje MouseMove, MoseDown, MouseUp u Exploreru?
Da li bih npr. mogao da selektujem fajlove u Exploreru, a da iz moje aplikacije znam koji su to faljovi (da imam njihove putanje)? |
[ savkic @ 31.01.2007. 17:56 ] @
> Da li bih nekako mogao da odredim koordinate misa unutar npr. nekog prozora Windows Explorera (znaci relativne koordinate u odnosu na Explorer)?
GetCursorPos će ti vratiti trenutnu poziciju miša, pomoću GetWindowRect možeš dobiti poziciju prozora i dalje sa ScreenToClient (ili ručno) možeš pretvoriti ekranske kordinate u kordinate prozora.
> Da li bih mogao da hvatam dogadjaje MouseMove, MoseDown, MouseUp u Exploreru?
Naprabi mouse hook za prozor windows explorera, pogledaj SetWindowsHookEx i WH_MOUSE, mislim da je bilo i nekih primera.
> Da li bih npr. mogao da selektujem fajlove u Exploreru, a da iz moje aplikacije znam koji su to faljovi (da imam njihove putanje)?
Teško, da su kopirani ili da je počeo Drag&Drop bilo bi lakše. Pokušaj sa ovime, WE bi trebalo da koristi ListView za prikaz sadržaja, to možeš proveriti pomoću WinSight ili Spy++, takođe iz njih prati šta se dešava, koje poruke prozor dobija kada se selektuju fajlovi. Ako je zaista ListView onda bi LVM_GETSELECTEDCOUNT, LVM_GETSELECTIONMARK i LVM_GETITEMSTATE, a možda postoji i neka specifična poruka za select listu.
[ PeraKojotSuperGenije @ 31.01.2007. 22:11 ] @
A kako bi islo ovo poslednje da je poceo Drag&Drop?
Kako bih mogao da nadjem putanju koju aktivan prozor WindowsExplorera trenutno prikazuje?
A kako/odakle bih ovakve stvari moga da naucim da ne moram ovde stalno da pitam?
[ savkic @ 01.02.2007. 08:12 ] @
> A kako bi islo ovo poslednje da je poceo Drag&Drop?
U toj situaciji WE implementira IDropSource i IDataObject, ne znam kako se drag početak može detektovati i nakon toga dobiti ova dva interfejsa. Potraži na googleu.
> Kako bih mogao da nadjem putanju koju aktivan prozor WindowsExplorera trenutno prikazuje?
Trebalo bi da stoji u Address baru.
> A kako/odakle bih ovakve stvari moga da naucim da ne moram ovde stalno da pitam?
MSDN, google, google groups, rad, rad i samo rad :)
[ PeraKojotSuperGenije @ 01.02.2007. 15:16 ] @
Mislio sam kako bi aplikacija mogla da nadje putanju koju aktivan prozor WindowsExplorera trenutno prikazuje?
[ savkic @ 01.02.2007. 18:32 ] @
> Mislio sam kako bi aplikacija mogla da nadje putanju koju aktivan prozor WindowsExplorera trenutno prikazuje?
Kao što rekoh, trebalo bi da stoji u address combo boxu. Pomoću Spy++ ili WinSighta moraš da vidiš u kakvom je odnosu sa glavnim WE prozorom i da taj odnos preslikaš u tvoj kod. Kada dobiješ HWND address controle, samo pošalješ WM_GETTEXT.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.