[ star_x @ 31.01.2007. 23:18 ] @
Kako da povezem crystal reports komponentu sa kolekcijom?

(Napravio sam form, smestio c.r. viewer na njega, povezujem ga sa *.rpt fajlom...)

Prijavio sam klasu u data source (koristim vs2005, ugredjeni crystal reports, c#), aktiviram wizard za izradu reporta i u slucaju kolekcije ne dobijem atribute.

U slucaju povezivanja sa "obicnom" klasom dobijem njene atribute dizajniram izvestaj, ali nakon instanciranja objekta te klase i pozivanja izvestaja isti je prazan.

Nisam koristio crystal reports pre, nije mi bas najjasnije zasto je toliko gabaritan (>500MB), a koristio sam recimo free reports za delphi koji zauzima smesnih ~6MB, a radi solidan posao. Dobro, verujem da ovaj gabaritni samo sto ne pravi malu decu, ali ipak?!
[ TheBatA @ 01.02.2007. 10:38 ] @
Ja takođe muku mučim sa CR ovih dana, imao sam sličan problem.

Kada sam pravio report iz CR koji je ugrađen u VS, pri dizajniranju mi je izbacivao neke gluposti, a kad pozovem izveštaj, bude prazan...

Kako sam rešio problem?

Instalirao sam CR XI kao zaseban program, ( http://www.businessobjects.com...ing/crystalreports/default.asp ) u njemu dizajniram čitav izveštaj i onda ga pozovem iz VS...

Jeste da ovo zahteva još nekih 500MB downloada + cca 300 MB Service packova, ali.... sve ima svoju cenu

Ovo mi je mnogo mnogo mnogo olakšalo rad sa CR.

Ako neko ima elegantnije rešenje, nek javi
[ star_x @ 11.02.2007. 15:13 ] @
Probao sam sa CR XI, dizajnirao izvestaj i sve radi.
Medjutim taj izvestaj se povezuje direktno na bazu, ali ja zelim da filtriram podatke koji ce se pojaviti u izvestaju direktno
iz aplikacije i iz mozda neke druge baze.
RPT fajl u sebi cuva connection string, nisam siguran ni da li mogu da ga promenim iz programa.
Ostaje nereseno kako da u report ubacim polja koja su atributi neke klase (kako bi radio sa kolekcijom), a ne direktno polja iz baze podataka.
Nisam imao vremena da se pozabavim ovim, mora da postoji elegantno resenje (da se opravdaju one stotine MB).