[ Salgeras @ 01.02.2007. 11:06 ] @
| Posle duzeg razmisljanja odlucio sam da pazarim digitalni aparat BenQ E600, gledao sam utiske po netu, pa me zanima koja su vasa misljenja o ovom modelu?
Dvoumio sam se izmedju njega i BenQ C630, ali gledajuci specifikaciju, 13e razlike i nije nesto kad se vide prednosti modela E600...
Dakle, sta mislite o E600? Uzeti ili ne? Da li vredi cene od 147e?
Vidim da mu je baterija Li-ION..jel to bolje od punjivih NiMH?
Hvala unapred!!
Pozdrav!
P.S. Da ne otvaram novu temu..E600 podrzava SD i MMC..ima li neke posebne razlike u kvalitetu ovih kartica? Video sam Transcedent SD i MMC od 1gb za 25e..jel to ok? |
[ Abdee @ 01.02.2007. 11:31 ] @
I najjeftiniji Canon/Nikon/Olympussy/Pentax je bolji od bilo kog BenQ i slicnih tekovina rada drugova iz mnogoljudne bratske nam Narodne Republike Kine...
[ crnibombarder @ 01.02.2007. 11:32 ] @
Prijateljski savet - Bezi od toga u sto sirem luku,i drzi se proverenih brendova: Canon, Fuji, Sony, Nikon ...
[ NShappy @ 01.02.2007. 18:53 ] @
Za te pare možeš naći i nešto što ti svi preporučuju. Canon, Sony, Nikon, Fuji, a može čak i Oly.
[ Kloshar @ 15.05.2007. 11:26 ] @
Ja mislim da je Benq odlicna marka,odnos cena-kvalitet je super,sve pohvale za poznatije marke,ali benq pruza sve!Ja ti preporucujem da bez razmisljanja kupis benq e600,mada mozes i e610 i mnoge druge modele da pogldas,na primer benq c640 ima video zapis u rezoluciji 848x480,koji canon to ima,aaa???
[ mmilcic @ 15.05.2007. 17:51 ] @
Ako ti je do video klipova, ti kupi lepo kameru pa snimaj ko covek!
Ako se imalo razumes u kvalitet fotografije i hoces lepe slike, kupi ono sto ti vecina preporucuje!
[ Kloshar @ 26.05.2007. 00:15 ] @
Ove poznate marke su samo napucale cenu,benq je dobra marka i svojim niskim cenama samo hoces da brze izbije na trziste i sta je tu problem?
[ mmilcic @ 26.05.2007. 11:11 ] @
Imao sam prilike da slikam sa nekim modelom BENQ od pre dve godine, pa ti mogu reci iz iskustva. Automatika je tuga i ocaj, desavalo se da je u vise od 40% slucajeva slika ocajna! A o sumu u slici u lowlight uslovima da i ne govorim.
[ Kloshar @ 27.05.2007. 22:27 ] @
Pa ko zna sa kojim si BENQ modelom slikao,verovatno nekim starijim!I sad ti hoces da kazes da cannon nema losih aparata,nego su svi vrh,a?Ja glasam za BENQ i nameravam da ga kupim!
[ Kloshar @ 27.05.2007. 22:32 ] @
I benq modeli imaju garanciju 2 godine!Toliko od mene!
[ Kloshar @ 27.05.2007. 22:33 ] @
Teleskopski objektiv s rotirajućim dizajnom objektiva
3D rotirajuće "oko-leće" čini E600 jedinsstvenim unutar BenQ-ove ponude digitalnih fotoaparata.
Ovo je tekst sa jednog hrvatskog sajta,mislim sta reci....
[ Kloshar @ 27.05.2007. 22:34 ] @
Jos samo ovo i to je to od mene!
3D rotirajuće leće
Svojim 3D rotirajućim lećama, BenQ DC E605 može većom brzinom povećavati ili smanjivati slike. Više ne morate fokusirati unaprijed kako biste dobili stabilne i jasne slike, čime korisnici dobivaju praktičniju kameru koja štedi vrijeme.
TFT LCD zaslon veličine 2,4"
Ne možete dočekati da pokažete svoja umjetnička djela obitelji i prijateljima? E605 ima veliki TFT LCD zaslon veličine 2,4" koji vam u tome puno pomaže. Njegov zaslon visoke razlučivosti ima izvrsno zasićenje boja i fine detalje koji reprodukciju čine ugodnim iskustvom.
Panoramski fokusni način rada
Ovaj panoramski fokusni način rada omogućuje snimanje svega na najoštriji i najjasniji način u djeliću sekunde. Umjesto pritiskanja do pola od zatvarača do fokusa, DC E605 čini sve to umjesto vas. To je jednostavno - samo pronađite, usmjerite i slikajte.
Funkcija bez podrhtavanja u sportskom načinu rada
BenQ DC E605 ima i fukciju bez podrhtavanja koja omogućuje snimanje kristalno jasnih slika u svim uvjetima. Snimanje jasnih slika je tako praktično i lako da čak i dijete može snimiti izvrsne slike s E605.
Korisničko sučelje s lakim biranjem
Koja su druga obilježja? DC E605 ima i ekskluzivno BenQ korisničko sučelje s lakim biranjem i praktičan način rada za ispis fotografija izravno na kompatibilnom pisaču, čime uklanja potrebu spajanja na računalo.
[ NShappy @ 27.05.2007. 22:43 ] @
Ovoliku količinu gluposti na ovako malo prostora nisu u stanju ni proroci sa tarot kartama da smisle. 
[ pajaja @ 27.05.2007. 23:00 ] @
jel mozes da mi objasnis ovaj prvi deo o 3D rotirajucim socivom, posto nisam skonto bas sta se tu radi (sem da 3D zvuci 'kul')...
[ mmilcic @ 28.05.2007. 17:33 ] @
Ma dzabe njima 3D rotirajuce socivo kad ga sami prave. Hvale njima godine i godine iskustva da bi to izgledalo kako treba!
[ Svarog @ 28.05.2007. 22:24 ] @
Zar ne kapirate da je lik ili predstavnik Benq za Srbiju ili ima firmu koja prodaje doticnu marku...doduse mozda je samo ultra fan "vrhunskih digitalaca" iz Benq (pa kako i da ne bude sa svim onim mi-smo-fancy-i-uz-sve-to-do-yaya stavom  )
[ Kloshar @ 29.05.2007. 13:28 ] @
Pajaja pogledaj na google slike od e600/605 i bice ti sve jasno!Benq inace prozvodi tajland ili tajvan,ali u kini je zbog jeftine radne snage!I boli me vise uvo,kupujte sta hocete,ja kupujem benq definitivno!Bacajte pare na cannon!
[ Miroslav Jeftić @ 29.05.2007. 13:32 ] @
Pa kupi ga već jednom, ne brani ti niko.  Mi ostali ćemo da bacamo pare na kojekave gluposti. 
[ pajaja @ 29.05.2007. 14:22 ] @
Pogledao sam slike naravno pre nego sto sam pitao,

meni ova slika ne objasnjava "3D rotirajuce socivo". (btw. oly d630)
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 29.05.2007. u 15:34 GMT+1]
[ Slobodan Miskovic @ 29.05.2007. 15:04 ] @
Greska je u tekstu u pitanju je 2D-Rotating Lens-Eye a ne 3D :)
The 2D-Rotating “Lens-Eye” special design make the DC E600 a unique model within the BenQ Digital camera product line featuring a top-tier image quality.
http://www.benq.co.uk/products...?product=620&page=features
[ pajaja @ 29.05.2007. 15:44 ] @
[ Kloshar @ 29.05.2007. 15:47 ] @
Pa mozda i nije greska,jer su taj i hrvatski sajt benq identicni,pa su mozda ameri pogresili!
Ali sad ajde iskreno recite,jel los aparat za te pare benq e600 109e, benq e605 121e????
Uporedite mu specifikacije sa drugim aparatima!
[ Kloshar @ 29.05.2007. 15:48 ] @
Spremni za budućnost
BenQ LCD monitori prvi su koji su dobili logotip “Works with Windows Vista” koji osigurava pouzdanost, stabilnost, sigurnost i pravilnu instalaciju.
[ Kloshar @ 29.05.2007. 15:51 ] @
3D-Rotating Lens
With the 3D-rotating lens, BenQ DC E600 is able to perform zoom in & out at a faster speed. You no longer have to focus in advance in order to have crisp and clear images, providing users a more convenient, time-saving camera.
Anti-Shake Function
BenQ DC E600 also comes with an Anti-Shake Function that allows you to take crystal clear shots in all types of condition. Capturing clears shots is so convienient and easy, even your toddler can take great photos with the E600.
Panoramic Focus Mode
Do you worry that your photos are out of focus? This Panoramic Focus mode allows you to capture everything in it's sharpest and clearest in just fraction of a second. Instead of pressing half way down from the shutter to focus, DC E600 does that all for you. It's simple, just aim, point and shoot.
2.5" LTPS LCD Display
Show off your masterpieces with the E600's large 2.5" LTPS LCD display. It's high resolution display presents excellent color saturation and fine details.
Other features
What's more? DC E600 also comes outfitted with BenQ's exclusive Easy Dial User Interface and a convenient printer mode for printing photos directly from a compatible printer, bypassing the need to connect to a computer.
GDE PISE 2D, AAAA?
[ Slobodan Miskovic @ 29.05.2007. 16:22 ] @
Pre bi rekao da su skontali da je 3D zvucnije :) pa su promenili...evo:
[att_img]
http://www.benq.co.uk/products...?product=620&page=features
[ Kloshar @ 29.05.2007. 17:19 ] @
Ne znam samo sta pise ispod,cini mi se da vidim 3d......
[ pajaja @ 29.05.2007. 17:52 ] @
Citat: Uporedite mu specifikacije sa drugim aparatima!
Na zalost, specifikacije ne prave sliku.
Citat: BenQ LCD monitori prvi su koji su dobili logotip “Works with Windows Vista” koji osigurava pouzdanost, stabilnost, sigurnost i pravilnu instalaciju. logtip osigurava stabilnost? Mislim da ovo nije tema o reklamiranju ostalih benq proizvoda nego diskusija o E600.
Nemoj pogresno da me shvatis da ja imam nesto posebno protiv ovog aparata, nisam ga koristio, ali ubedjivati nekoga da je canon "bacanje para" nekakvim 3D socivima, i pan fokusom je bezveze...
[ Kloshar @ 29.05.2007. 20:38 ] @
Pa dobro kako hoces ali mislim da je cannon napucao cene zestoko!Mislim da ovaj aparat pruza isto kao cannon koji kosta 200-300 evra!Briga me vise,smara ova tema!Pozdrav svima!
[ Backy @ 29.05.2007. 21:26 ] @
ja sam danas probao benq e1016 (ili 1610, tako nešto) i mogu vam reći da je spolja sasvim ugledan... stakla su po pentax licenci, u wide poziciji standardno brza (f2.8) ali zato na tele kraju usporena (f5.6) (3x, mislim da počinje od 36mm)... iso vrednosti idu od 50 preko 100, 200 i dalje se redom povećavaju po 200 do 1000, ali je realno sve preko 200 katastrofalno a na 1000 se dobija nešto što više liči na skup random piksela nego na fotografiju... motor objektiva je trom, treba mu više od 5 sekundi da se pripremi za prvu fotku... ni af nije brzinski šampion mada nije ni mnogo loš (ne greši, al mu fali asist lampa)... blic mali i slab, neće prebaciti 4m nikako... troši 2 AA baterije i u meniju postoji mogućnost izbora da li su alkalne ili nimh... meni je preveden na hrvatski... prima sd kartice... to je to čega sam se setio sad na brzinu...
a da, nema 3d sočivo ali zato ima sva tri manuelna moda (av, tv i m)
[ misaj @ 29.05.2007. 21:32 ] @
Koristim Benq foto aparat gotovo godinu dana i zadovoljan sam. Pentax socivo pravi odlicne fotografije, kod vecine modela Video zapis 640x480 30f...garancija 2 godine (zlu ne trebalo). Zaista sam zadovoljan!
[ Kloshar @ 29.05.2007. 22:06 ] @
A koji benq imas ako nije tajna?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|