[ buha18 @ 01.02.2007. 20:57 ] @
| ovako... problem je sljedeci...
internet ide preko wirelessa - pppoe protokol.
naravno, dobije se pass i korisnicko ime.
e sad... planiram sloziti posloziti mikrotik, da se jedna kartica spaja na glavnu pristupnu tocku (znaci, i na net), a druga kartica radi u AP modu.
i sad, trebalo bi sherati internet vezu koja dolazi na karticu 1, da svi koji su spojeni na AP (mikrotik) mogu na internet.
jel to prolazi??
druga solucija je: server je na win, spaja se na istu glavnu pristupnu tocku. spojen je LANom sa mikrotikom, koji radi kao AP.
sve uredno radi.
znaci, server bi "primao" internet konekciju, sherao, a svi spojeni na AP bi mogli na net...
bitno mi je da moze vise korisnika od jednom surfati internetom, sto mi ne dozvoljava provajder...
hvala! |
[ sdurut @ 01.02.2007. 22:14 ] @
Win kao bilokakav server zaboravi. To je amaterski OS. Mikrotik to će sa 2 Wlan kartice da odradi extra.
[ buha18 @ 02.02.2007. 09:16 ] @
Citat:
sdurut: Win kao bilokakav server zaboravi. To je amaterski OS. Mikrotik to će sa 2 Wlan kartice da odradi extra.
odlicno!
krecem u nabavku druge kartice, pa cemo se onda pozabaviti sa konfiguriranjem iste...
hvala!
[ broker @ 02.02.2007. 09:31 ] @
Ne zaboravi samo da procitas uputstvo od Mikrotika, jer ako krenes da postavljas ovakva laicka pitanja na forumu, svi ce te zamrzeti.
[ buha18 @ 02.02.2007. 15:09 ] @
ma znao sam ja da to funkcionira, ali sam htio da i Vi to potvrdite... shvacas? :P
[ buha18 @ 03.02.2007. 19:42 ] @
jel moze konkretna pomoc?
imam 3 interfejsa...
ethernet1
wlan1
wlan2
==========
wlan1 mi se kaci na provajder. napravio sam pppoe konekciju preko wlan1, koja se konektira na internet, i sve ok.
wlan2 radi kao AP (ap briđ)
kako rutat internet sa wlan1 da svi koju su spojeni na wlan2 mogu na internet?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.