[ eclipse_sauron @ 02.02.2007. 12:06 ] @
Imam 2 pomocne tablice koje su linkane na glavnu tablicu. Prva pomocna sadrzi troznamenkaste brojeve (npr. 333), druga dvoznamenkaste (npr. 44), tako da imam dva comboboxa u formi, od kojih jedan prikazuje listu iz prve, a drugi listu iz druge pomocne tablice.

Podatke iz oba comboboxa bi trebao spremiti u ISTO polje u glavnoj tablici i to sa "-" izmedu (npr. 333-44).
Svasta sam pobao, al ne znam kak ih dobiti u isto polje.

Zahvaljujem
[ Jpeca @ 02.02.2007. 12:18 ] @
Nisam razumeo u čemu je problem da dodaš novu kolonu u koju "sabereš" tekst iz ove dve ćelije
Code:

=A1 & "-" & B1
[ eclipse_sauron @ 02.02.2007. 12:33 ] @
Pa problem je u tome sto se nisam prije bavio accessom, pa ne znam.
Di upisem taj kod? U Row Source?
[ Jpeca @ 02.02.2007. 12:43 ] @
Prevideo sam da je rec o Accessu - pošto govoriš o tabelma automatski sam povezao sa excelom ali rešenje je slično. Jedan način je da oba kombo boksa treba da budu unboud a rezultujuće polje povezano sa poljem u tabeli treba da bude sračunato i u formuli koristiš operator & da sabereš tekst iz oba combo polja.
[ eclipse_sauron @ 02.02.2007. 12:52 ] @
Ako sam te dobro shvatio, trebao bi imati dva dodatna polja (br1 i br2) i zatim ta dva spojiti u konacno polje (br1 & "-" & br2)?

Posto ne mogu imat to sve u glavnoj tablici, onda bi trebao napraviti novu tablicu sa br1 i br2 i konacnim rezultatom koji bi se vezao sa istim poljem u glavnoj tablici.
[ Jpeca @ 02.02.2007. 14:03 ] @
Ne polja Combo1 i Combo2 netrebaju da budu u tabeli - ona se koriste samo na formi (unbound)

Polje Sracunato nalazi se u tabeli, i na formi kao onemoguceno za izmenu (Svojstvo ovog polja Enabeled = False). Vrednot u njega upisuješ npr. na događaj OnChange za drugi combo
Code:

Private Sub Combo2_Change()
   Me.Sracunato = Me.Combo1 & "-" & Me.Combo2
End Sub
[ eclipse_sauron @ 02.02.2007. 14:50 ] @
Mislim da se nismo razumljeli. Ja ne trebam oduzimati ta 2 broja, nego ih samo spremiti u obliku xxx-xx. Znaci prvi broj, crtica, drugi broj.
[ Jpeca @ 02.02.2007. 16:18 ] @
Da to što sam napisao je sabiranje teksta (operator &) iz prvog combo boxa, drugog combo box-a, i između crtica (obrati pažnju na navodnike)
[ eclipse_sauron @ 03.02.2007. 15:25 ] @
Probao sam ovaj tvoj kod i bas mi nije jasno.

Dakle ovako: u combo1 imam podatke iz tablice pod imenom broj_1 (tablica se zove "klas_oznaka_1"), u combo2 imam podatke iz tablice pod imenom broj_2 (tablica se zove "klas_oznaka_2"). Polje u koje bi trebao to spremiti se zove "klasifikacijski_broj" (tablica se zove "glavna").

Pokusavao sam, ali mi bas ne ide.
Kolko sam skuzio, kod bi trebao izgledati nesto tipa ovog, pa ti mene ispravi ako sam nesto krivo napisao:

Code:
Private Sub broj_2_Change()
   Me.klasifikacijski_broj = Me.broj_1 & "-" & Me.broj_2
End Sub

Polje "klasifikacijski_broj" sam posatvio na Enabeled = False (onako mi je sivo), ali kod unosa u combobx nista se ne desava.

Ovak to izgleda u desing viewu
[ Jpeca @ 04.02.2007. 16:08 ] @
Koliko mi se čini nisi povezao kod za događaj Change kontrole Broj_2.
U prikazu svojstva (properties) za combo kontrolu Broj_2, klikni na jezičak Event.
Pronađi događaj OnChange, pa za taj događaj iz padajuće listi izaberi Event procedure i klikni na tri tačkice.
Onda napiši kod (Ono Sub i End Sub sam će ti otkucati a ti samo unesi ono između).

U prilogu je primer koji radi, pa ti vidi sam. Preporučio bi ti da posetiš sajt www.praktikum.co.yu. Tamo ćeš naći dobru školu Accessa i upoznati osnove pravljenja aplikacija. Nema ovo što ti tražiš, ali pomoći će ti da se lakše snalaziš.

[ eclipse_sauron @ 04.02.2007. 22:59 ] @
Ok, budem probo..

Imam par knjiga iz accessa, al su samo osnove i nema ovakvog problema, a to je ustvari jedini problem koji me muci..
Budes se s tim sutra pozabavio..

Puno hvala za ovo..
[ eclipse_sauron @ 05.02.2007. 08:43 ] @
uspio sam.
puno ti hvala
[ eclipse_sauron @ 06.02.2007. 12:48 ] @
Imam jos jedno pitanje:
trebo bi stavit dodavanje dokumenata (ali ne OLE objekt), nego da se odabere doticni .doc ili .pdf negdje na disku i da se taj fajl automatski skopira u zadani folder (npr. folder "dokumenti" koji se nalazi u istom folderu kao i sama aplikacija) a u bazi se spremi link na njega.