[ nikol@c @ 02.02.2007. 13:01 ] @
Pozdrav, imam skriptu koja prikazuje vijesti ali tako da ogranicava broj vijesti na jednoj stranici, nesto kao arhiva vijesti, pri cemu ih dijeli na po pet vijesti na svakoj stranici. Prvo mi izbroji koliko vijesti ima u bazi: Code: $redova_na_strani = 5; $br_meni_bar = 12; $sql="select clanak_id, kategorija, broj_glasova, broj_poena, clanak from brojevi_tabela WHERE kategorija='$kategorija' order by clanak_id DESC"; $result=MySQL_query($sql); // Broj redova u ukupnom rezultatu $rows = mysql_num_rows($result); If ($rows<$redova_na_strani) $redova_na_strani = $rows; // Broj stranica na osnovu ukupnog broja rezultata podjeljenog na broj redova po stranici If ($redova_na_strani>0) $br_strana = ceil($rows/$redova_na_strani); Else $br_strana = 0; // Broj ekrana sa meni_barom If ($br_meni_bar<$rows) $br_ekr10 = ceil($rows/($br_meni_bar*$redova_na_strani)); Else $br_ekr10 = 0; } Else // Sada limitiramo upit na broj redova planiran na jednu stranicu { $start = $ekr * $redova_na_strani; $sql="select clanak_id, kategorija, broj_glasova, broj_poena, clanak from brojevi_tabela WHERE kategorija='$kategorija' order by clanak_id DESC LIMIT $start,$redova_na_strani"; $result=MySQL_query($sql); // Broj redova u ukupnom rezultatu $rows = mysql_num_rows($result); $redova_na_strani = $rows; } interesantna stvar je da mi uvijek pokaze da je br_strana=3, bez obzira koliko ja vijesti dodao ili obrisao. Help. |