[ Prokleta_Nedelja @ 03.02.2007. 09:53 ] @
Pravim desktop aplikaciju koja koristi MySQL bazu. Podaci i sav tekst u aplikaciji je na cirilici sto mi do skora nije pravilo probleme. Odjednom, ne mogu vise da koristim upite sa cirilicnim slovima. Sta se desi? Evo kako radi: U bazi imam tabelu "korisnik" a u njoj polja sa nazivom ("Ime", "Sifra" i "Prezime") i to je sve super radilo. U aplikaciji napravim konekciju preko MySQL.NET Connectora Dim veza As New MySqlConnection("server=localhost;database=baza;uid=root;pwd=aaa;") Dim kom As New MySqlCommand("SELECT * From Korisnici where ime='" & _ime & "' and sifra='" & _sifra & "'", veza) Dim Citac as MySQLDataReader Veza.Open citac=kom.executereader citac.read if citac.HasRows=True then MsgBox ("U redu") else MsgBox ("Greska") End If citac.close Veza.Close e ovo sada ne radi. Nije mi jasno zasto... kada kopiram CommandText i zalijepim ga u MySQL Query Browser - on radi. Npr Clipboard.SetText (kom.commandtext) dobijem tekst: SELECT * From Korisnici where ime='Pero' and sifra = 'aaa' koji sasvim lijepo radi u MySQL Browseru. Napominjem da mi je ova aplikacija radila dobro sve do danas. VS.NET kao da ne tumaci isto string u cirilici kao MySQL... Imate li predlog??? |