[ matcomp @ 03.02.2007. 14:12 ] @
Koji uređaj kupit ako se želim spojiti na wirelles tj, AP
Od Laptopa do antene udaljenost je 15 m, i hocu da postavim neki AP na tavanu i da mi on bezicno da je signal laptopu u kuci, ima li AP koji ima dvije antenice da radi u Clienti i Bridge modu
[ sinissa @ 03.02.2007. 16:25 ] @
Zasto bi koristio AP,bolje uzmi wirless router.Zavisno od tvog provajdera i koj protokol koristi,izaberi wirless router (ja koristim PPTP i ne rade bas svi routeri...)
[ matcomp @ 06.02.2007. 13:00 ] @
Koji router da uzmem da bi to mogao dobiti
[ maticmilos @ 08.02.2007. 23:17 ] @
Citat:
matcomp: Koji uređaj kupit ako se želim spojiti na wirelles tj, AP
Od Laptopa do antene udaljenost je 15 m, i hocu da postavim neki AP na tavanu i da mi on bezicno da je signal laptopu u kuci, ima li AP koji ima dvije antenice da radi u Clienti i Bridge modu

Sta bi ti znacilo da ima dve antenice, da radi u client i bridge modu?
Jel ti imas dva racunara? Jel treba da ti bridge premosti na laptop, a client mod za drugi racunar?
Ne znam odakle si, ako si iz BG-a, mozes netiks pitati koji im je wireless router koliko para, takvo nesto ti zavrsava posao.
[ bukovski @ 09.02.2007. 02:12 ] @
uh uh ajd sve od pocetka

ajd ti prvo reci lepo kako se povezujes na net ( kabal wifi adsl ... ) koliko ima ploca izmedju tebe i potencijalnog AP-a ( tvog )... ( prvo ! nece da moze da jedan isti AP radi i u klijent i u AP modu ! )

najbolja varijanta da ti AP bude na istom spratu gde ce i laptopom da se setas on povezan lan kablom za drugi AP ruter sta god i gde god stojao...

teorijski moguce je da radi sve to mada zavisi koliko ima prepreka izmedju vas...

so more info pls