[ kelja @ 04.02.2007. 20:14 ] @
| Napravio sam neku skripticu,u pitanju je manje-vise klasicna galerija,gde registrovani korisnici uploaduju svoje fotografije.Imam problem-kako izbeci deformacije thumbnail-ova?
Prvo resenje-thumbnail napraviti prostim proporcionalnim smanjivanjem uploadovanih slika
Problem-razlicite velicine thumbnailova u slucaju da se korisniku dopusti da uploaduje fotografije svih mogucih dimenzija...a zeleo bih da budu isti-to mi je nekako lepse
Drugo resenje-oterati potencijalne korisnike zahtevom za samo odredjenim(fixiranim) dimenzijama,kreiranje thumbnail-ova na isti nacin-fixirane dimenzije, onda bi sve bilo lepo i uniformno ,ali samo bi napredniji korisnici(zalosno je, ali je tako)slali svoje slike
Trece resenje-postaviti fixirane dimenzije thumbnail-ova: jednu za 'vertikalne', a drugu za 'horizontalne' slike...tako bi deformacije ostale, ali bi bile znatno ublazene...(klijent hoce 140x88 i 88x144-ne znam zesto mu se bas ove dimenzije dopadaju...)
Zapravo,sta je u ovakvim situacijama standard(ako ga ima)i sta obicno radite(sta se obicno radi)da se dobiju sto lepse slikice?:)))
Hvala unapred! |
[ Nemanja Avramović @ 04.02.2007. 21:28 ] @
Odabereš fiksnu širinu slike ili fiksnu visinu, kako ti više odgovara (kako se uklapa u samu koncepciju stranice), i onda srazmerno smanjuješ sliku toj visini/širini. Tako ja radim i nema problema.
[ dragancesu @ 04.02.2007. 21:46 ] @
U nekim porgramima sa video da su thumbnail-ovi koje kreira kvadratnog oblika. Kad sam prvi put video bilo mi je malo bezveze, ali ima smisla. Recimo da lepse deluje na strani kad su svi isti, a ne jedni horizontalni, drugi vertikalni.
[ kelja @ 04.02.2007. 23:18 ] @
Hvala vam,
@dragancesu,
i meni je to lepse,ali evo sad sam dobio mail od (pre)zadovoljnog klijenta-njemu se svidja treca varijanta,a ako se njemu svidja,i ja sam presrecan :)
@nemanja,
mozes li nam pokazati gde si primenio ono sto si mi predlozio?...I ne znam da li sam te dobro razumeo-samo jedan parametar je obavezan/fixan???
[ Nemanja Avramović @ 05.02.2007. 00:12 ] @
Evo ti
ovde. Sam dizajn sajta nije nešto ali je visina svakog thumbnaila ista.
Da, dobro si me razumeo. Ovde je visina ista a širina se računa na osnovu proporcije. Ovako nekako, ako se dobro sećam:
Code:
$visina_thumbnaila = 100; //100 je fiksna visina
$odnos = $visina_slike / $visina_thumbnaila;
$sirina_thumbnaila = $sirina_slike / $odnos;
[ kelja @ 05.02.2007. 10:15 ] @
Hvala :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.