[ _CaRtMan_ @ 05.02.2007. 16:55 ] @
Napravio sam da uzima stanje na putevima, ali problem je encoding, pokušao sam: Code: $replace = array( "<STRONG>"=>"", "<P>"=>"", "</P>"=>"", "</STRONG>"=>"", "ć"=>"ć", // ć "Ä"=>"č", // č "Å¡"=>"š", // š "ž"=>"ž", // ž ); Ali š i ž ne radi, č i ć rade... š = Å¡" ž = ž prikazuje mi te znakove, zna li neko kako bih napravio, poslije koristim strtr() Takođe kako bi uzimao datum? Evo jedan dio gdje je datum: Code: <tr> <td width="373" height="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#E8E8E8"> <table width="373" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tr> <td align="left" valign="top" class="text"></td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top" class="text">5.2.2007 16:30:00</td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top" class="text"><strong>Stanje na putevima</strong></td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top" class="text"><P></P> <P></P> pokušavao sam: Code: eregi("<td height='1' colspan='2' bgcolor='#FFFFFF'></td> </tr> <tr> <td width='373' height'100%' align='left' valign='top' bgcolor='#E8E8E8'> <table width='373' border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'> <tr> <td align='left' valign='top' class='text'></td> </tr> <tr> <td align='left' valign='top' class='text'> (.*) </td> </tr> <tr> <td align='left' valign='top' class='text'><strong>Stanje na putevima</strong></td> </tr> <tr> <td align='left' valign='top' class='text'><P></P>'", $sadrzaj_fajla, $out); $datumm = $out[1]; ali neće datum da uzima. ima li ko da mi pomogne? hvala. znači encoding & datum help. :) [Ovu poruku je menjao _CaRtMan_ dana 05.02.2007. u 21:46 GMT+1] |