[ PonyExpress @ 05.02.2007. 22:59 ] @
Pozdrav svima,

Da li neko zna da li kod Canon A95 postoji mogucnost ubacivanja datuma (datuma i vremena) na fotografiju. Trazio sam po meniju ali bez mnogo uspeha, sto ipak ne znaci da ne postoji...
[ calexx @ 05.02.2007. 23:32 ] @
Ako je kao kod sličnih novijih, onda to radi samo u postcard (1600x1200) formatu.
[ dekibre @ 09.03.2007. 13:40 ] @
callex je potpuno u pravu sam kada je setovana postcard rezolucija za fotografiju moguće je setovati opciju za date stamp inače u drugim rezolucijama nej da radi.

Podešavanje je jednostavno:
- Kada ste u modu za slikanje a ne pregledanja fotografije kliknete na FUNC dugme i podesite rezoluciju na postcard opciju na dnu ekrana
- Onda možete klikom na MENU dugme da nadjete setovanje za Date Stamp i da odaberete opcije: Date, Date & Time i Off
- Sada možete da slikate i u donjem desnom uglu će se pojavljivati datum (i vreme).
[ Zarko Silic @ 09.03.2007. 16:22 ] @
A95 ako se dobro secam nema post card opciju, ali je print datuma moguc i u ostalim rezolucijama.
Na zalost ova opcija, kod vecine Canona, je dozvoljena samo prilikom direktnog printovanja sa aparata na printer.
[ Stefano @ 09.03.2007. 17:20 ] @
Nije mi jasno kome ta opcija uposte treba? To je po meni samo degradacija fotografije, zar nije lepse u exifu pogledati datum i vreme fotografije, nego to imati direktno na fotkama. Ja sam to imao na starom Sony digitalcu, i odmah sam ga iskljucio.
[ dekibre @ 09.03.2007. 18:53 ] @
Citat:
Stefano: Nije mi jasno kome ta opcija uposte treba? To je po meni samo degradacija fotografije, zar nije lepse u exifu pogledati datum i vreme fotografije, nego to imati direktno na fotkama. Ja sam to imao na starom Sony digitalcu, i odmah sam ga iskljucio.
Očigledno je da je nekome ona potrebna, ali se slažem sa tobom da je mnogo elegantnije pogledati datum fotografisanja u nekom photo vieweru.