[ pprobic @ 16.06.2003. 13:38 ] @
Interesuje me koje kablove da nabavim za povezivanje TV kartice i VHS video rekordera, zbog presnimavanja VHS kaseta u PC.

Koja je kombinacija najbolja?
1.Antenski ulaz (VR) u antenski ulaz (PCTV)
2.Scart(VR) u SVHS (PCTV)
3.Cinc (VR) u Cinc (PCTV)

Unapred zahvalan na odgovorima,
PETAR
[ Ivand @ 16.06.2003. 13:43 ] @
2.Scart(VR) u SVHS (PCTV)

najmanji gubici signala
najkvalitetnija slika
[ pprobic @ 16.06.2003. 17:37 ] @
Ovo je bio bas brz odgovor svaka cast Ivane.

Interesuje me jos jedna stvar. Danas sam imao prilike da u prodavnici pogledam Scart -> SVHS kabl. Na jednoj strani je Scart koji ide u video a na drugoj SVHS i banana za koju mi prodavac rece da ide u muzicku kartu. Moje pitanje je gde da "ubudzim" bananu jer trenutno mi iz TV karte ide kablic u Line in muzicke karte. Da li to znaci da taj kabl treba da iscupam kad hocu da grebujem sa videa i da ga ponovo vracam kad gledam TV program.

Jos jednom ti se zahvaljujem na brzom odgovoru

Pozdrav,
Petar
[ nemesis @ 17.06.2003. 01:35 ] @
da .. morash svaki put da taj kabl izvlachis pa ubacujesh
ili kupish kombinovani neki :)
ili napravish isti itd...
[ lancia88 @ 17.06.2003. 12:21 ] @
Pozdrav,
da se nadovezem, kod nekih zvucnih kartica imas i interni ulaz na samoj kartici u PC-ju koji nije bananica pa ako se i odlucis za tako nesto i imas mogucnost na kartici onda treba prepravka ana odgovarajuci dzek. Ako to uspes, uzivas u softverskom izboru sta ces slusati na izlazu... Ili kao sto rece nemesis.
[ pprobic @ 17.06.2003. 15:49 ] @
Hvala na odgovorima lancia88 i nemesis.

>lancia88
>kod nekih zvucnih kartica imas i interni ulaz na samoj kartici u PC-ju koji nije bananica

Jel mislis da sa unutrasnje strane povezem TV kartu i SB? Tj. da iz TV karte uvucem kabl u kuciste i spojim ga sa SB preko tog konektora.
[ pprobic @ 29.06.2003. 23:20 ] @
Kupio sam kabl:
2.Scart(VR) u SVHS (PCTV)

Sa jedne strane je Scart sa druge SVHS i Banana. Medjutim kad sam ga prvo probao sa TV OUT-a video karte - prikazao mi je crno belu sliku na TV-u. Kad sam ga povezao sa video rekorderom i TV kartom (Pinnacle PCTV) i pusto kasetu na videu nisam uspeo da dobijem sliku ni u Visionu ni u VirtuelDUB-u.

Da li u necemu gresim? ili je problem u TV ili kablu? Uglavnom kad sam povezao TV OUT video karte cincom sa TV-om slika je imala boju.

Unapred zahvaljujem na odgovorima.
[ scele @ 30.06.2003. 00:07 ] @
Pozdrav.
Ako je sa jedne strane SCART a sa druge samo jedan S-VIDEO(to je ovo sto zoves SVHS) i jedna banana, znaci da taj S-VIDEO moze da bude samo IN (tj. da preko njega i SCART-a dobijes sliku na TV) ili OUT (tj. da iz nekog izvora slike, videa ili TV-a, pa preko SCART-a, preko S-VIDEO dodjes do komjutera). Neznam za mogucnost da jedan S-VIDEO moze da posluzi i kao IN i kao OUT (jedino ako na SCART-u nema neki prekidac, pa da biras hoce li S-VIDEO da bude IN ili OUT).

Sto se tice crno-bijele slike, moze biti:
-provjeri jesi li namjestio da ti izlaz iz Pinnacle PCTV bude PAL
-da ti izlaz bude na S-VIDEO a ne na COMPOSITE

Ja sam cesto dobijao na TV-u crno-bijelu sliku zbog toga sto su S-VIDEO prikljuci ionako lose rijeseni, pa se ne ostvari kontakt svih pinova zbog pohabanosti istih.
[ pprobic @ 30.06.2003. 01:07 ] @
Citat:
Neznam za mogucnost da jedan S-VIDEO moze da posluzi i kao IN i kao OUT (jedino ako na SCART-u nema neki prekidac, pa da biras hoce li S-VIDEO da bude IN ili OUT).


Da li sam te dobro razumeo? Hoces da kazes da da ovaj kabl (sa jedne strane Scart a sa druge banana i S-VIDEO) ne moze da se koriste u oba slucja i kao IN i kao OUT.

Ja sam mislio da to nema nikakve veze da je kabl samo interfejs. Ako ga zakacis na TVOUT Video karte (S-VIDEO) i na TV(SCART) dobijas sliku sa kompa na TV. Ili u drugom slucaju kad ga zakacim na SVIDEO TV karte (Pinnacle) i na Video rekorder(SCART) na monitoru imam sliku koju pustam sa Video rekordera. Da li gresim?

Doduse, na kutiji pise sledece:
To connect a PC (graphic card) with s-video output to a TV or video recorder with scart in.
[ pprobic @ 30.06.2003. 17:35 ] @
Kakav onda kabl treba da trazim? Po gradu se uglavnom prodaju kablovi koji sa jedne strane imaju Cinceve (od 2 do 6) a sa druge Scart. Kad sam kupovo kabl trazio sam od prodavca kabl koji povezuje video rekorder i TV karticu na racunaru.
Nisam zano da treganaglasiti za signal od videa ka racunaru. Da li takav kabl ima neko posebno ime ?

[ scele @ 04.07.2003. 16:01 ] @
Pa...taj kabl nema neko posebno ime, samo treba da naznacis, kad budes kupovao, da hoces sa nekog uredjaja da sprovedes signal u kompjuter.

Sam si rekao da ti ovo pise na kutiji od kabla:
To connect a PC (graphic card) with s-video output to a TV or video recorder with scart in.
Znaci bukvalan prevod ovog teksta:
Da povezete PC (graficku karticu) sa s-video izlazom u TV ili video rekorder sa SCART ulazom. Tj. da povezete vas kompjuter sa s-video izlazom da daje sliku na TV-u ili video rekorderu sa SCART ulazom.

Druga stvar je da tvoj SCART na TV-u ili video rekorderu nije podesen da ide na s-video konektror, tj. ne prima RGB signal nego samo kompozitni i gray signal, koji dolazi sa s-video kabla, sa kompjutera i zato je tebi crno-bijela slika na TV-u ili video rekorderu, kao sto si i sam rekao. Ovo opet pricam za kombinaciju koja kod tebe radi, sa kompjutera pomocu s-video konektora na TV ili videorekorder sa SCART konektorom.
[ pprobic @ 04.07.2003. 19:46 ] @
Danas sam vratio kabl, oni su pokusali da preko njega povezu DVD player i TV i nije funkcionisalo, Tako da ce za sutra da mi nabave nov kabl.

[ pprobic @ 09.07.2003. 00:47 ] @
Ni drugi kabl nije funkcionisao ! Verovatno im je cela serija losa (a kabovi su nemacki - izem ti kvalitet)!
[ scele @ 10.07.2003. 14:29 ] @
Mozda ti je najbolje da ti sam probas da napravis kabl, pronadji na internetu sheme SCART i S-VIDEO konektora, nabavi jedan visezilni kabl, lemilicu u ruke i to je to. Mada opet nisam siguran hoces li dobiti sliku u boji jer ne moze svaki video da podrzi SCART to S-VIDEO ili obrnuto (dobijas crno-bijelu sliku). Povezivanje na kompozitni je rijesenje koje ce sigurno raditi, doduse, dobijes malcice losiji kvalitet ali bolje i to nego nista.
[ pprobic @ 10.07.2003. 17:50 ] @
HVALA scele na odgovorima.

Ma izgleda da cu morati sam da pravim kabl. Mozda cu pokusati sa scart konvertorom koji na sebi ima INPUT/OUTPUT preklopnik koji sam pre neki dan video da neki matori prodaje na ulici(mada i tu je kvalitet diskutabilan).
[ dju @ 10.07.2003. 21:43 ] @
ja sam kupio u zemunu, kabl 10 metara, na jednoj strani je skart a na drugoj svhs+dva ulaza za muzicku karticu. Kostalo je 900 dinara
[ pprobic @ 11.07.2003. 01:56 ] @
Citat:
ja sam kupio u zemunu, kabl 10 metara, na jednoj strani je skart a na drugoj svhs+dva ulaza za muzicku karticu. Kostalo je 900 dinara
Verovatno si pogledao moje prethodne poruke. Ovaj kabl sto sam ja kupio (u TM EVROPA) imao je 3 metra. Sa jedne strane je SCART a sa druge SVIDEO(SVHS) + banana. Kostao je 612 din. (www.hama.de). Ovaj tvoj kabl verovatno sa druge strane pored SVIDE-a ima dva CHINCHA. Medjutim ja na zvucnoj kartici imam samo ulaz za bananu, tako da mi takav kabl nije od pomoci. Vidjao sam takve kablove od 2 pa do cak 6 chincheva.
[ prompt @ 28.07.2003. 14:53 ] @
Hm, kad ste već stigli do teme pravljenja kablova, ima li neko predlog koji kabl uzeti za prenos video signala (u bilo kom obliku) ali da to bude malo preciznije od onog "višežilni" obzirom da trgovac po pravilu ne poznaje više od pola opreme s' kojom radi a posao mu je da uvali pa bi bilo dobro znati neko "ime" za taj kabl (kao nrp. koaksijalni, mikrofonski, vga...) tako da mogu nepogrešivo da kupim baš taj kabl.

Takođe, zna li neko neku radnju u Beogradu koja valja sve te konektore i kablove a da pritom nisu lopovi, jer mi se čini da su velike razlike u cenama samo posmatrajući poruke postovane u ovoj temi, a i iz ličnog iskustva.