[ tarik_ @ 06.02.2007. 16:23 ] @
Posto je ovo moje prvo 'javljanje' na forumu, pozdravio bih sve korisnike ovog odlicnog foruma, a pogotovu one koji svojim korisnim savjetima pomazu drugima u njihovoj potrebi :) Eh sad posle ovakvog lijepog govora, da vidimo sta nam treba :)) Mene interesuje ako moze neko da mi odgovori na par pitanja koja me interesuju. Imam tv karticu i odskora sam nabavio kamkoder, te capturing radim u Mpeg 2 formatu, koristeci pritom windvr3 program za tv capturing, a ulead video studio 10 za capturing sa video kamere. Posto sam ovdje vidio, tj procitao da se preporucuje da se video capturing radi prvo u avi format pa tek nakon toga da se prebacuje u mpeg 2, mene interesesuje dali ima neki poseban razlog za to, posto kvalitet snimka nije nista bolji kad se prebaci u avi od onog direktno prebacenog u mpeg 2, a uz to mpeg 2 zauzima manje prostora od avi capturinga. u kojem segmentu je taj nacin prebacivanja bolji od prebacivanja direktno u mpeg 2? 2. Koje miniDV kasetu su najbolje za koristenje, odnosno daju najbolje rezultate, a da se mogu naci na ovim nasim prostorima i da li se mogu koristiti kasete nekog drugog proizvodaca od proizvodaca kamkodera( konkretno, imam sony kameru, da li mogu koristiti npr TDK, posto sam negdje procitao da je pozeljno da bude isti proizvodac. 3. da li neko zna gdje se mogu 'pojeftino' naci rezervne baterije za sony kamkoder, konkretno model NP-FP70 i po kojoj cijeni otprilike. Ako ima neki link, adresa i sl. Ovdje u Tuzli, ima na jednom mjestu ali su zara skupe - NP-FP90 su oko 145 eura. hvala svima i koji odgovore i koji ne odgovore .... zivili .... |