[ liban0n @ 07.02.2007. 12:19 ] @
Pozdrav i kao uvjek jedno pitanje :) Trenutno smo u firmi u nedoumici koristiti neki svoj hand/made framework ili se bazirati na vec gotov rjesenje. Od svih pregledanih frameworka jedini koji mi je prosao kao prihvatljiv je "symfony". Odlicno dokumentiram sa masu toga u sebi, MVC pristup. Zaista kompletno rjesenje. Ono sto me pocelo nervirati sada kad sam poceo ga proucavati je previse interakcije programera sa dizajnerskim dijelom. imas logiku sa jedne strane a sa druge strane prezentaciju i onda unutar tog "templejta" php kodove. Po meni ne zbunjujuce ali potpuno nepotrebno. Navikao sam se na smarty i kolege dizajneri su naucili dokumentaciju njegovu i zaista milina je bila raditi ne misleci kako ce to izgledati preko templejta. Sada imam osjecaj da cu svaki templejt morat pregledavati i piskarati po njima. To su moje zamjerke na osnovu 2-3 dana aktivnog koristenja symfony-a. Kakva su vasa iskustva. Jer uzimamo symfony da bi radili jedan site, oveci portal. Puno bi mi pomoglo da napisete bar dvje tri crte vasih zapazanja .... hvala! |