[ fLuXx @ 07.02.2007. 23:49 ] @
Downloadovao sam image sa sajta i instalirao kubuntu 6.10. Bio sam spreman na cinjenicu da na 1 cdu ne moze doci mnogo softvera, ali razmisljam imam wireless, koga je briga, downloadovacu soft. Problem je sto moj wireless radi preko VPN-a. Do sada sam u mandrivi i suse-u uspesno koristio PPTP i PPTP Config i lepo je radilo kada se instalira. Medjutim, na kubuntu ne mogu da ga instaliram, jer nemam odakle da skinem softver. Pokusavao sam svasta, ali ima previse medjuzavisnosti, nema sanse sve to da popamtim. Na raznim forumima i linux sajtovima pa i na ubuntu sajtu, predlazu mi da koristim apt, ali ne vidim korist od toga, da imam neta, ne bi mi ni trebao sav ovaj softver. Moja pitanja: Da li neko zna neko drugo resenje, da nije mnogo komplikovano za VPN na kubuntu-u? Da li je neko ovo vec pokusao i da li je uspeo i kako? Da li neko zna sta sve treba da dl-ujem sa neta da mi sve to lepo proradi? Da li neko ima neku info koja bi bila korisna za sve ovo? Molim vas, izvinite me sto sam mozda malko ispao prost, nemam bas mnogo iskustva sa linuxom, posebno ne sa (k)ubuntu-om. Unapred hvala na pomoci. |