[ mekani @ 17.06.2003. 05:42 ] @
Da li moze ikako da se namesti da je moguce skrolovati po vt-u iako sam otisao do frugog vt-a i vratio se na prvi i kako?
[ random @ 17.06.2003. 15:11 ] @
Hehe, kukaj idiotima koji su pisali drajver za sistemsku konzolu u Linuxu. Scrollback buffer je u video memoriji, tako da će biti pregažen kad promeniš VT. Dakle, koliko ja znam, to na Linuxu 2.4 ne može da se izvede.

Rešenje: koristi FreeBSD, tamo možeš da za svaki VT podesiš proizvoljno veliki scrollback buffer (recimo 10k linija je lepa cifra), koji ostaje u radnoj memoriji i kad menjaš terminale ili dižeš X.
[ mekani @ 17.06.2003. 16:22 ] @
Pa ... zato me to i muci jer sam ranije terao FreeBSD. :o( Obzirom da sada moram nesto da drndam po Linux-u za nekog moram ga imati i kuci pa ... Uglavnom, hvala ti. Da mozda ne znas da li 2.6 kernel sprema nesto ovako "egzoticno"? Cuo sam da ima mnogo ispravki, ali iskreno, mrzilo me je da citam koje su. :o) Pozdrav!!!
[ random @ 17.06.2003. 18:10 ] @
http://linuxconsole.sourceforge.net/

Probaj ovo, pa ako ne radi, pitaj njih :o).
[ tOwk @ 17.06.2003. 18:11 ] @
Hm, a zašto ne bi probao GNU screen?
[ B o j a n @ 17.06.2003. 19:19 ] @
screen, ha ?

a boje u detach-ovanom screen-u ?
[ alex @ 18.06.2003. 00:54 ] @
Sto, imas problem s bojama? Ili ne umes da namestis?

Screen radi odlicno.
[ tOwk @ 18.06.2003. 11:04 ] @
Ni ja ne znam u čemu je problem.

Kod mene je instalacija protekla u maniru „./configure && make && su -c "make install"“, i sve radi lepo (a boje u detach-ovanom screen-u ne znam kako da vidiš; kada ga attach-uješ ponovo, sve je ok).
[ B o j a n @ 18.06.2003. 15:14 ] @
Umm ... "The dungeon suddnelly colapses" se desava kada je na detached screen-u nesto sto radi i sto ispisuje *bilo_sta* u boji, tipa OK ili failed.
I to se desava na vise OS-a na kojima sam probao ... obsd, fbsd, linux ...pa cak i remote sesije na screen-u su pucale iz istog razloga. Problem, ako se uopste moze okarakterisati kao problem, mi i nije pravio neke muke ... jednostavno sam se resetovao u terminal bez boja i screen je bio okej ...

Mozda ce nekog interesovati ova ista user-thing munja.

[ tOwk @ 18.06.2003. 16:05 ] @
Bojane, ja koristim ANSI kontrolne sekvence za boje u mom PS1, uz to sam koristio i „ls --color“: pokrenuo sam „ls -lR“, detačovao screen, sačekao dok je ls -lR završio (znači ponovo ispisao PS1), i onda ga opet atačovao: nikakvih problema nisam imao (boje su se lepo prikazivale). I to sve i u Linux konzoli, i u xterm-u.