[ teme @ 09.02.2007. 09:16 ] @
| Imam bezicni opticki mis, marka SmartBox. Radi dobro par nedelja, a onda iz nekog razloga, iako su baterije OK, prestane da pomera kursor na ekranu. Koliko god gasio, restartovao racunar, menjao baterije i sl. odbija poslusnost, a onda, iz meni nepoznatih razloga ponovo proradi.
Mislio sam da mu smetnje prave radio, telefon ili nesto slicno i taman kad pomislim da sam otklonio problem, posle par nedelja on opet zapuca. Kapiram ja da sam uzo neki batal (900 din), i da bi ga trebo baciti, ali me interesuje sta je uzrok navedenih desavanja. |
[ JOJO847 @ 09.02.2007. 18:44 ] @
jel se vidi u device manageru kad zablokira?
Pikiram na to da ga mozda USB iskljuci (opcija u power settingu od usb root huba)
[ teme @ 11.02.2007. 17:20 ] @
Bice da je to. Za sada radi, a dokle ce...? Hvala puno.
[ JOJO847 @ 11.02.2007. 19:36 ] @
Ja eto mislim da nece vise biti problema. Vrlo vjerojatno je bilo u pitanju to da ti se baza gasila.
Windowsi nadgledaju USB uredjaje i njihovu aktivnost. Ako im je opcija koju si iskljucio ukljucena tada u slucaju neke vremenske neaktivnosti (i sl.) iskljucuju uredjaj da bi se kao stedilo na energiji. Smatraj da je to uz hw podrsku dijelom i na razini windowsa i cesto se desi da se to "zablesavi" pa gasi USB uredjaje i ljudima stvara probleme.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.