[ pejch @ 09.02.2007. 21:43 ] @
| Imam problem sa prikljuckom za tastaturu,jedna mi je vec zviznula pa sam uzeo drugu na usb,medjutim plasi me da nije jos problem resen,kao prvo ploca je Asus P5VDC-X i jos je pod garancijom,pa me plasi taj problem zbog napajanja ili ostalih delova kompa.Zujanje se culo dok je racunar radio i pravio mi je problem prilikom podizanja OS sa porukom da nije poznao tastaturu,pa tada restart pa ponovo isti problem pa tek is treceg puta nekako prodje.Kada ugasim komp zujanje se i dalje cuje i verujte da me iritiralo pa sam bio prinudjen da ga gasim na prekidacu napajanja. Sa usb tastaturom nikakav problem sve radi o.k . i nema nikakvih zvukova.
Da li reklamirati plocu. |
[ vaske71 @ 09.02.2007. 22:04 ] @
Citat:
pejch:
Da li reklamirati plocu.
Da !!!
[ JOJO847 @ 10.02.2007. 19:27 ] @
Hmh, pazi da ti i napajanje nebi bilo za reklamaciju. Zujanje iz ispravnog napajanja nije uobicajeno, jer smps napajanja rijetko spustaju svoje "zvukove" u cujno podrucije (cca 50-20Khz). Ako se cuje i kad je komp ugasen, to lici na std by pretvarac od +5V koji poradi nekih opcija (ukljucenje, wake up by lan i sl.) radi kad god ima 220V na ulazu u napajanje. (izuzev kad ga iskljucis odiza). S tim se nije za igrati, jer kad tih 5V poludi - bude "veselo". To je jedna od mogucnosti, pa imaj na umu.
Koje su komponente?
[ pejch @ 10.02.2007. 20:29 ] @
Napajanje mi je 450W staro godinu dana, uzeo sam od drugara njegovo napajanje i dobijam iste simtome zujanje se cuje i kad je komp ugasen.Probao sam i prikljucak za misa ista situacija,i mislim da je problem sa plocom jer na usb sve radi o.k.
[ vaske71 @ 10.02.2007. 21:21 ] @
Problem je tacnije do PS2 tj magistrali na samoj maticnoj ploci i to nemozes otkloniti sam nosi na reklamaciju posto si pod garancijom a da je do napajanja moze biti ali bi do sad izbacio vec nekoliko puta plavi ekran !!! usput da pitam koliki ti je napon struje u sukou ???
[ pejch @ 11.02.2007. 16:55 ] @
Napon je 215 V.Odnecu plocu na reklamaciju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.