[ Dimitar Spiroski @ 10.02.2007. 15:31 ] @
molim vas pomozite mi.Imam ubuntu i hteo bih da ga uninstaliram.Ideju sa deletovanje particije su gresne i prave probleme. Molim vas pomozite! |
[ Dimitar Spiroski @ 10.02.2007. 15:31 ] @
[ jorganwd @ 10.02.2007. 16:04 ] @
Nasao si pravo mjesto da pitas haha :) Ovdje se narod trudi da privuce ljude na linux, a ti trazis da ga brises :)
salim se. Ma obrisi particiju, digni winxp cd u repair konzoli, ukucaj fixboot i fixmbr (tako nesto), vratis se na winblows bez problema. Pozdrav [ Dimitar Spiroski @ 10.02.2007. 16:22 ] @
kako cu da ukljucim windows repair consolu?
[ Dimitar Spiroski @ 10.02.2007. 17:03 ] @
resio sam problem
[ jorganwd @ 10.02.2007. 17:06 ] @
[ zoran_dojkic @ 10.02.2007. 21:58 ] @
Za one koji se ne snalaze najbolje:
FIXMBR Često se početnicima dešava da posle instalacije GRUB-a na MBR (Master boot record) i kasnije neke greške, ni Linux , a ni Windows neće da se pokrenu. Recimo naknadna promena veličine Windows particije. Najjednostavnije rešenje je da se prvo popravi Windows upisivanjem novog MBR-a. Isto Važi i za "brisanje" Linux-a. Kada Windows neće da krene, pokreni instalaciju sa CD-a i kada se zaustavi na: Welcome to setup, ne pritiskaj enter, nego samo taster R. Dole i piše objašnjenje (R=repair). Sačekaj da se pokrene Recovery console. Proveri da li ti je na tastaturi uključeno Num Lock i pritisni taster 1, pa enter. Tražiće ti Administrator password, ako znaš šifru upiši je, pa pritisni enter. Ukoliko ne znaš šifru ili znaš da je nema, jednostavno samo pritisni enter i kada napiše C:\WINDOWS upiši fixmbr i pritisni enter. Na Are you sure you want to write a new MBR? upiši y i pritisni enter. Kada napiše: The new master boot record has been succesfuly written. upiši exit, pritisni enter i izvadi Windowsov instalacioni CD. [ tdjokic @ 10.02.2007. 22:48 ] @
Citat: Dimitar Spiroski: resio sam problem Citat: zoran_dojkic: Za one koji se ne snalaze najbolje: ![]() [ jorganwd @ 10.02.2007. 23:33 ] @
a jaka mu je konzolaaaaaa :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|