[ miniC @ 10.02.2007. 16:18 ] @
Skinuo sam sa sajta www.codersource.net, dok je jos radio, jedan mali free source programicic za prikaz slika u Dialog aplikaciji. Od komandi ima samo dume za Open, izbor dal je slika rasirenena ili centrirana (sliku prikazuje u PictureBox-u) i dugme za izlaz. Radim u VS 2005, i pokusavam, bezuspesno vec danima, da ovom MFC programu ubacim deo za selektovanje nekog dela slike - klasa CRectTracker (kao select tool u Photo Shop-u). Problem je sto ne mogu nikako da ga nateram da mi prepoznaje levi klik misa. Probao sam mnoge tutorijale, kopirao funkicje... i nista... Moze li neko da proba da implementira OnLButtonDown funkciju u Dialog based MFC programu i da napise kako je uspeo (ako je uspeo). Pokusavao sam nedavno da uradim nesto slicno sa multi document MFC programom, da kada izaberem iz Fajl menija jednu opciju da mi otvori dijalog, slican ovom gore pomenutom, ali ni tu nisam uspeo da ubacim funkciju za misa. Pocinjem da mislim da je problem u mom VS-u. Zna li neko resenje za moj problem?? Hvala napred miniC edit: Zaboravih da kazem da ovaj MFC program koristi GDI+!! Sad sam probao jos neke programa koji koriste GDI+ i ni jedan od njih ne reaguje na OnLBUttonDown. Kalsicna MFC mi ipak radi sa OnLBUttonDown, tako da je jedino moguce objasnjenje da GDI+ pravi problem!!! [Ovu poruku je menjao miniC dana 10.02.2007. u 18:34 GMT+1] |