[ cdragan49 @ 11.02.2007. 01:07 ] @
Pozdrav narode moje pitanje se sastoji u sledecem. Hteo bih da napravim jednu malu seosku mrezu (do 10 korisnika) u kojoj bi bio podeljen internet i koja bi se mogla koristiti za igrice tipa CS idr. Konfiguracija bi bila sledeca: Prijem interneta DUAL Wireless antena u moj komp posto se radi o daljini od 7km, iz mog kompa neki AP ( predloziti neki koji ide na mreznu) sektorska antena i oni na prijemu wireless antene. Na mom kompu postavim Internet Connection Sharing, ali sam cuo da na klijentima nece svi servisi raditi tipa ICQ i IRC. Da li to moze da se resi i na koji nacin ? Preko AP bih najverovatnije mogao da odredjujem maksimalni protok ka internetu za svakog klijenta pojedinacno ? Da li bi uz pomoc nekog hardverskog ili softverskog rutera na bazi linuxa resio problem ( posto imam jednu jaku mahinu ne bi da kupujem drugi komp ) ? Da li mogu da izbegnem danonocni rad mog kompa i na koji nacin ? Sta bi moglo da resi najbolje moje probleme ? Dajte neke predloge za navedenu topologiju mreze i neke savete za konkretna hardverska resenja. Vase misljene o D-Link DSL-G684T EU ADSL2+64M Wireles Router 4port 10 100 Switch, D-Link DWL-7100AP E DWL-7100AP E 802.11abg Wireless LAN AccPnt, GIGABYTE 802.11b/g GN-A11G i ZYXEL ZyAIR B-500. -Unapred zahvalan Dragan- |