[ colke77 @ 11.02.2007. 12:00 ] @
Veliki sam ljubitelj novih tehnologija. Vistu sam čekao sa nestrpljenjem. Nisam jurio da je nabavim po bilo koju cenu jer znam da će mi kad tad pasti šaka (znate kako to već kod nas ide).
Šetajući po kraju ugledam lokalnog prodavca diskova. Rešim da vidim dal možda ima Vistu. Prilazim i pitam:
- Komšija imaš možda novi Windows?
Moje pitanje čuli su i tipovi koji su tu, ispred piljare, sedeli na stepenicama i pili omiljeno im piće – pivo.
Prvi tip: Vistu? Šta će ti to brate? (spusti flašu na stepenik)
Ja: Pa onako, da vidim kako izgleda to čudo.
Drugi tip: Ma pusti to brate (štuc), puna je bagova!

Nisam kupio Vistu jer je komšija nije ni imao tada. Rekao mi je da dođem za dva dana i nabaviće je. Elem, sada sam ja u dilemi dal’ uopšte da je uzimam i probam kad su mi dobro obavešteni ljudi rekli da ta verzija Windowsa nije baš najbolja. Ipak oni to najbolje znaju.
[ Mitrović Srđan @ 11.02.2007. 13:32 ] @
Hahahaha. Pa ti je nemoj koristiti ako ima bugova ;-)
[ Goran Mijailovic @ 11.02.2007. 15:01 ] @
Hm ovde su ipak u pitanju strucnjaci koji piju pivo ispred prodavnice ;)
[ mrkidivx @ 11.02.2007. 15:06 ] @
He, he, ali to su napredni korisnici viste ultra profesional 64 bit
[ Zoran Rodic @ 11.02.2007. 15:42 ] @
[att_img]

Da nije on bio medju njima?
Koji rece deo grada?

[ Goran Mijailovic @ 11.02.2007. 17:42 ] @
Kakav leek ovaj alkion

koristi Linux a pod.eba.a GNU-mana

[ Goran Arandjelovic @ 11.02.2007. 21:36 ] @
Respect, alkion! :)
[ SerbianRenegade @ 11.02.2007. 21:48 ] @
Drugar ima Vistu Ultimate i puna je bagova,koristio je nekih 3-4 dana i onda su nastali problemi.
Najvise bagova ima IE a o tome da pri svakom pokretanju programa i instaliranju trazi vasu dozvolu i po 5-6 puta i da ne pricamo.Uzasno je zahtevna makar ova verzija utimate (trazi giga rama,ako pokusas da sa vistom pokrenes i photoshop mozes slobodno se oprostis on normalnog racnunara)
Neke programa doduse sitne nece ni da instalira npr. Deamon tools.....
Ma strasno,mislim da cu sacekati sigurno jedno pola godine do godinu dana dok ne budem zamenuo XP
a isto bi preporucio i ostalima

Pozz
[ MladenIsakovic @ 11.02.2007. 23:55 ] @
Citat:
Goran Mijailovic: Hm ovde su ipak u pitanju strucnjaci koji piju pivo ispred prodavnice

Da, Joe Sixpack sa društvancem, sve sami Gnjidows fanovi
[ Goran Arandjelovic @ 12.02.2007. 09:09 ] @
To očigledno nije Joe Sixpack...;)
Stereotip da Windows ima bagova će polako odlepršati...
Pitam se, šta bi bilo da su te iste ispred piljare pitali šta je Linux...ili
bi slegli ramenima i rekli da ne znaju ili bi prestali da piju kako više
ne bi slušali strašne reči...:))

Citat:
SerbianRenegade: Drugar ima Vistu Ultimate i puna je bagova,koristio je nekih 3-4 dana i onda su nastali problemi.
Najvise bagova ima IE a o tome da pri svakom pokretanju programa i instaliranju trazi vasu dozvolu i po 5-6 puta i da ne pricamo.Uzasno je zahtevna makar ova verzija utimate (trazi giga rama,ako pokusas da sa vistom pokrenes i photoshop mozes slobodno se oprostis on normalnog racnunara)
Ma strasno,mislim da cu sacekati sigurno jedno pola godine do godinu dana dok ne budem zamenuo XP
Pozz

Traži ti dozvolu za nešto?:)) Užaš..:)) Kako ga nije sramota...:)

Mislim, zašto si onda razmišljao da i nakon pola godine pređeš na Vistu?
[ Apatrid @ 12.02.2007. 15:21 ] @
"Daemon tools", ako je to aplikacija koju sam nekad koristio (iz iso fajla montira virtuelni CD) meni bas lici na jednu od no-no-no-mnogo-kakano aplikacija sa kojima bi Vista, po rijecima cynique i Ivana Dimkovica trebala da se obracuna.

Ako je to tako, ljuto me zanima da li slicna funkcionalnost kod Nero sljaka kako treba ;^)
[ vaske71 @ 12.02.2007. 15:35 ] @
Generalno gledano sadasnja Vista je prelepi krs od OS-a !!!

[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 12.02.2007. u 18:28 GMT+1]
[ Java Beograd @ 12.02.2007. 15:56 ] @
Ma na stranu to što ima bagova (bože moj, ispraviće se) ali je totalno suludo kakvu mašinu traži OS. Valjda je cilj OS-a da bude mali i neprimetan, i da omogućava drugim programima da lepo i komotno rade. Brate, ako meni treba 1GBy da bi OS radio, gde mi je memorija za potreban softver ?
[ Goran Arandjelovic @ 12.02.2007. 16:20 ] @
@Java Beograd
Kojih sve to bagova ima? Od kako je tema otvorena niko da pomene bar i jedan bag.
Izvini, kada podigneš Vistu, koliko ti ona rama zauzima?

@Apatrid
Mnoge aplikacije rade slične stvari na potpuno različite načine.
[ mizob @ 12.02.2007. 16:36 ] @
Citat:
SerbianRenegade: Drugar ima Vistu Ultimate i puna je bagova,koristio je nekih 3-4 dana i onda su nastali problemi.

Pozz

A moja su iskustva posle vise od 30 dana koriscenja viste rtm, sasvim suprotna, bagove nisam primetio, IE7 je veeeeliko poboljsanje u odnosu na IE6,koji ne mogu da razumem ko moze da koristi, radio sam istovremeno u visti photoshop i ImageReady, i nikakvih problema nisam imao, imam 1 GB rama, za instalaciju, pa trebas da iskljucis user control, kako li se vec zove, i nece ti svaki cas traziti dozvole.
Deamon tools sam bez problema pokrenuo, e sada ce neko pitati zasto ovo pisem iz XP-a, pa jer nikako nije mogao kaspersky da se instalira na nju, a to je uslov ovde da bi dobio izlaz na net, i posle 2 dana mucenja, odustao sam i vratio se na XP, sa tim da mi Vista radila sasvim normalno dok sam je koristio, i da ne vidim nikakav razlog drugi sto sam presao na XP sem sto sam napomenuo.
[ fearless @ 12.02.2007. 17:39 ] @
Citat:
Kakav leek ovaj alkion

koristi Linux a pod.eba.a GNU-mana

OT: Zasto neko ko koristi linux mora da voli Stalmana?
[ downer @ 12.02.2007. 17:45 ] @
Citat:
fearless: OT: Zasto neko ko koristi linux mora da voli Stalmana?

OOT: Zašto neko ko je marksista mora da voli Marksa? :)

[ Apatrid @ 12.02.2007. 19:36 ] @
Citat:
downer: OOT: Zašto neko ko je marksista mora da voli Marksa? :)

Za razliku od Marksizma koji nicemu ne sluzi ;), linux ima upotrebnu vrijednost, kernel i ostatak salate koja cini taj OS nesto pametno rade na racunarima ekipe koja ih trosi.

To sto ima ekipe koja ce od toga napraviti ideologiju, ili one druge ekipe koja ce se instant primiti da opljuje postojecu ili nepostojecu ideologiju, vec je neka deseta prica.
[ Apatrid @ 12.02.2007. 19:41 ] @
Citat:
Goran Arandjelovic: @Apatrid
Mnoge aplikacije rade slične stvari na potpuno različite načine.

Ali, dopustices, iz takve konstatacije (koju ja ne osporavam) logicki ne slijedi da SVE aplikacije rade slicne stvari na potpuno razlicite nacine. :)

[ waikiki @ 12.02.2007. 21:54 ] @
Vista. Totalno razocaranje. Bar za sada. Stavio sam ga kao drugi OS. Na jednoj particiji XP, na drugoj vista. Pa vistu mogu na miru da testiram. Mozda vremenom promenim misljenje, ali sumnjam. Kad sam prelazio sa 98 na XP, bio sam odusevljen. Na 98 se vise nikad nisam vratio. Medjutim ova promena me ni malo ne odusevljava. A na XP sam se posle Viste vratio odmah.
[ jorganwd @ 12.02.2007. 22:14 ] @
Stalman bese voli da hoda u carapama kad drzi predavanja?
Stalman je budala, ali u pozitivnom smislu :)

Nego, jos nisam ni vidio tu Vistu, a cini mi se dok ne zamijenim masinu, i dok ne prodje malo vremena (da drajveri i aplikacije nadju mjesta prije nego nadjem ja) necu je ni gledat. Sto se tice bagova, pa MS kad god izda nesto novo, izmedju ostalog i OS, svaka nova verzija je bagovitija, jel to tradicija postala? Ili vazi ona 'sto komplikovanije to bagovitije'...
[ Mitrović Srđan @ 12.02.2007. 23:02 ] @
Sasvim je normalno za ocekivati da jedan tako OGROMAN projekat aka vista ima bugova ;-)

Sto se tice Stallmana ja ga uopse ne gotivim smatram ga total geekom koji treba da se osisa.
[ cynique @ 12.02.2007. 23:16 ] @
Koliko vidim, postoji verzija Daemon Toolsa za x32/x64 Vistu...

Kad se pod terminom bug ne bi podrazumijevalo i nefunkcioniranje verzije programa neprilagođene baš toj inačici OS-a (kernela, korisničkih biblioteka etc.) i nepostojanje drivera, imam neki osjećaj da Vista ne bi bila baš toliko bugovit OS (pitam se koji ono drugi bi? :)
[ StORM48 @ 13.02.2007. 03:04 ] @
Svejedno, ostaje činjenica da je Vista jedan od nezgrapnijih OS-a koji se ikad pojavio. :(

Počinjem da kapiram da je Windows Vista smišljen kako bi sam sebi bio svrha. OS je nekad važio za radnu "podlogu", a sada... 1GB RAM-a za OS?.... ccc...

Kakvo "umeće".

Pozdrav
[ Goran Mijailovic @ 13.02.2007. 09:23 ] @
Hm zapravo se slazem sa Stormom valjda je za udoban rad potrebno 2Gb memorije i nov racunar

a sto se dozvola tice bio sam instalirao neku betu Viste i toliko me je smorila da me je podsetila na Linux
[ Mitrović Srđan @ 13.02.2007. 09:31 ] @
Vista fura na sigurnost po svaku cenu ;-) Ali sve se to moze iskljuciti.
Sto se tice zahtevnosti ne smatram to nekim velikim nedostatkom. Jednostavno
doslo je vreme da se prebacimo na nove tehnologije. znaci samo SATA,pci-e , 3gb rama :)
itd itd.
[ Goran Mijailovic @ 13.02.2007. 11:56 ] @
Citat:
doslo je vreme da se prebacimo na nove tehnologije

He he a zasto je doslo to vreme? Da bismo podrzali nov OS :)

[ Apatrid @ 13.02.2007. 14:43 ] @
Citat:
cynique: Koliko vidim, postoji verzija Daemon Toolsa za x32/x64 Vistu...

Mea culpa, cynique, nijesam, vec dugo, u toku sto su najnovija desavanja u Windows svijetu.

Samo pokusavam da pronadjem primjer iz realnog zivota za, kako kaze Ivan Dimkovic, "gay aplikacije" sa kojima bi Vista trebala da se obracuna. Da vidim na konkretnom primjeru kako se to lose (ili rizicno) napisan softver sprecava da brlja te kako na takav razvoj dogadjaja gledaju vlasnici doticnog softvera.

[ tdjokic @ 13.02.2007. 15:08 ] @
Citat:
blood: Sto se tice Stallmana ja ga uopse ne gotivim smatram ga total geekom koji treba da se osisa.
Off topic: Adolf H. je bio uvek osisan, lepo obucen itd. Stallmanova kosa je bar prirodna, sto se za neke delove tela raznih "selebriti" nikad ne zna (silikon?)

Inace, ja sam nedavno povecao memoriju na 512MB, jer su vec i pojedine Linux distribucije postale prozdrljive i postepeno postaju "same sebi cilj" a sve sa ciljem bolje prodje na trzistu. Zalosno je da se americkom (= najbogatijem) trzistu stalno namece nesto jos brze, jos jace, jos raskosnije a u "tamo nekim zemljama" smo prezadovoljni i sa ADSL-om od cetvrt Mb/s Sa druge strane, sto da im ne namecu - sisaju onoga koga mogu i gde mogu... i dok mogu.
[ Mitrović Srđan @ 13.02.2007. 17:10 ] @
Pa future is here ;>
Vreme je za nove brzine :)

Vise mi se svidjaju pameline sise nego stalmanova firuzira :)
[ tdjokic @ 13.02.2007. 18:46 ] @
Citat:
blood: Vise mi se svidjaju pameline sise nego stalmanova firuzira :)
Njega bi se dalo osisati i uljuditi za pola sata, a Pamelu vratiti u "difolt stanje" je vec nesto teze. Ja licno vise volim prirodne, makar bile i kao dugme (sto nikako ne znaci da MORAJU da budu kao dugme, boze sacuvaj!) - zamisli da sve zene imaju pare za "silikonke" pa tako ides ulicom a one sve iste, isticijate! Bljak...

A da preteruju sa tom novom tehnologijom, bas preteruju. Svakog dana nesto "zastari", ne zato sto je lose, nego sto se novo bolje prodaje.
[ bakara @ 13.02.2007. 19:23 ] @
Ja ne znam cemu frka oko viste (narocito onih koji nisu probali), niko nikoga ne tera da je instalira, ali koliko vidim sve intrigira...
Nema u visti strasnih bugova, mozda neki sitniji koje obicni korisnici nece ni primetiti, sve radi dobro, malo je cudno za prilagodjavanje, ali je definitivno teze posle vratiti se na XP, jer nekako izgleda preskromno.

Sto se tice sistemske zahtevnosti, ja sam je lepo terao sa 756mb rama, a ne znam ni zasto je frka za 1gb, to je preporucena kolicina i niko ne kaze da morate imati toliko, i za XP je preporuceno 512mb pa provereno radi i sa 64mb. Vista provereno moze raditi sa 512mb pa i manje memorije, ali se moraju iskljuciti mnoge opcije koje je ulepsavaju (ne, samo aero) i onda ce liciti na win 95, u ostalom kao i XP...

Problem kod vista je sto (vecinom) zahteva novije verzije sw, ali tako je to bilo i sa XP jednostavno novo je i proizvodjaci sw nisu svi izbacili sw koji radi sa vistom ista situacija je i sa drajverima, ali na srecu situacija je vise bela nego crna

[ Mitrović Srđan @ 13.02.2007. 20:27 ] @
J ja sam prvi put terao vistu sa 512 + 256 DDR-a isla je ona dobro
sve dok se ne pokrene neki zahtevniji program. O igrama da i ne pricam.
Mislim da definitivno treba 2gb memorije za glat rad.
[ mizob @ 13.02.2007. 20:30 ] @
Mislim da ne moze da se instalira sa <512 rama.

Citat:
Goran Mijailovic: Hm zapravo se slazem sa Stormom valjda je za udoban rad potrebno 2Gb memorije i nov racunar :(

2GB za cega? Ja sa 1GB i nekim rekao bih default programima je sasvim lepo radila, pa i za xp je malo 1GB ako ces da obradjujes ne znam kakve video materijale. Rekao bih da ono sto je za xp 512 rama da je to 1GB za vistu.

Citat:
StORM48
Počinjem da kapiram da je Windows Vista smišljen kako bi sam sebi bio svrha. OS je nekad važio za radnu "podlogu", a sada... 1GB RAM-a za OS?.... ccc...

Kakvo "umeće".

Pozdrav

A kad je xp izasao, 2001, ni onda racunari nisu imali 512 rama, vec se vremenom standard ram memorije povecavao pa je sada ajde 512, rekao bih da je tada bio default 128, i xp se bas vukao na tome, otprilike kao i vista na 512 ako bi se tako moglo reci :) Za 1-2 god kontam da ce biti i u lowcost konfiguracijama 1 GB minimum, i sasvim ce lepo moci da radi vista. Vista mi deluje kao XP kad je izasao, sem sto je xp bio po mom ukusu, i jos onih kojih znam, dosta ruzan, dok za vistu nisam video nikog na forumu da je rekla da je aero ruzan.

E sada, sto mene nervira sem ovog 1GB rama, to sto zauzima boga pitaj koliko MB na hdd, posle par meseci, mislim da moze da zauzme ~>12GB.. Mislim, ako xp zauzme ~1.5, sta ovo moze da zauzima ovoliko nikad mi nece biti jasno, sem sto sam cuo da joj je baza drajvera ~1.5GB.

Citat:
cynique: Koliko vidim, postoji verzija Daemon Toolsa za x32/x64 Vistu...

Meni je na visti radio bez prolema Deamon tools koji sam koristio u XP.
[ bakara @ 13.02.2007. 20:43 ] @
Vista po svezoj instalaciji zauzme oko 6gb ako se dobro secam...
[ mizob @ 13.02.2007. 20:50 ] @
Zauzme ona i meni preko 6GB na pocetku, ali znaci, pamti ti sve podatke, kao backup registry, ali tipa ona ti pamti ako ti neku sliku izmenis iz nekog njenog programa, ona ce da zapamti originalnu sliku, i ti posle par godina, kad hoces da vratis nazad sliku, samo kliknes misem i ona je tu.. Tipa to moze mnogo da zauzima, nisam napisao da vista zauzme na svezoj instalaciji ~6GB, vec sam napisao posle par meseci da zauzme mnogo

Pre par dana kad sam bio u servisu nekom, pokaze mi decko vistu kao da pogledam, ja pogledam, kad ono blize 15GB zauzeto, pitam ja sta im zauzima toliko, vista + office 07 + adobrat reader i mozda jos neka sitnica je bila. Kako ovo, ne znam, imao sam tada pametnija posla da gledam, nego zasto im vista posle par dana zauzima toliko mesta ,ali eto, desava se

@Blood, sad sam video tvoj gornji post, pa radi i xp na 512 dobro, dok ne pokrenes neki program koji vise zauzima resursa
Ja sa 1GB i istovremeno pokrenutim Photopshop (doduse 7.01 verzija), ImageReade i NetBeans 5.5 nisam primetio nikakvo preterano swapovanje hdd, niti neko kocenje samih programa, a 2 GB je i za xp ako obradjujes dvd materijal, pa se taj materijal stavi u ram memoriju, i ne stane i ta 2GB nezavisno jel xp ili vista ili nesto trinaesto
[ windows_zakon @ 13.02.2007. 22:23 ] @
E sad citam nesto.. pa sam se malo smejao tome:

---
I had probably the most frustrating ten minutes i have ever spent on a computer before.

Start, typed in regedit enter.
Vista:Are you sure you want to run this program?
Me: Yes. I went OUT of my way, hit start, run and typed in the pogram name I wanted. Thanks for checking though. (click) ....
Edit the registry, close it. That was easy. ....
double clicked on setup. Stupid shield on my icon, what does that mean?
Vista: are you sure you want to run this? it's a program, you know.
Me: Oh that must be what the shield is for. Vista feels like it should protect me from software!
Vista: This is from AMD. Do you trust AMD?
Me: yes, they pay me. I trust them. (click) .....
Install......that was easy. ....
Oops, there's a problem. Well, let's grab the correct file from the build server and copy it over ...
Open my computer, go to program files ....
Vista: Are you sure you want to go there?
Me:Yes (click) ...
open up the application folder ....
drag a file from a network share to the application folder....
Vista: Are you sure you want to overwrite this file?
Me: Yes (click)
Vista:A program wants to write to the Program Files folder. Is this ok?
Me: Yes (click)
Vista:You are trying to copy from a network share to the program files folder. This isn't allowed. Hit ok.
Me: (Pounds head) (click) ....
Drag to Desktop. ....
Drag from desktop to application folder. ...
Vista:
Are you sure you want to overwrite this file?
me: for the love of god yes
Vista:A program wants to write to the Program Files folder. Is this ok?
---

komentar sa slashdot.org-a.
Tema: http://it.slashdot.org/it/07/02/13/1922237.shtml

Mislim .. jel ovo stvarno ovako ? Kontam da ovi windozeri sad kuvaju u sebi, al jebiga... nema sad vracanja, mora se braniti MS ;0

I jos nesto interesantno ... veoma, tu sam se tek ismejao...
http://www.youtube.com/watch?v=KyLqUf4cdwc

Znaci... ludnica, sutra je instaliram zbog ovih ultra mega giga novih stvari... zaprepasten sam savrsenstvom.

Dodatak:
http://flickr.com/photo_zoom.gne?id=151250154&size=o
[ bakara @ 13.02.2007. 22:42 ] @
Citat:
Milos Zobenica: Zauzme ona i meni preko 6GB na pocetku, ali znaci, pamti ti sve podatke, kao backup registry, ali tipa ona ti pamti ako ti neku sliku izmenis iz nekog njenog programa, ona ce da zapamti originalnu sliku, i ti posle par godina, kad hoces da vratis nazad sliku, samo kliknes misem i ona je tu.. Tipa to moze mnogo da zauzima, nisam napisao da vista zauzme na svezoj instalaciji ~6GB, vec sam napisao posle par meseci da zauzme mnogo

Nije posle par meseci vec vrlo brzo...

LM, ja sam primetio da kada nesto brises to naravno ode u recycle bin, ali kada ispraznite rec. bin vista u stvari ne oslobodi prostor na disku, vec morate rucno da obrisete hidden file u kome su smesteni fajlovi iz recycle bina.
Da li je to registrovani bug ili ne (rekao bih da jeste) ne znam, nisam trazio po netu...ali mislim da je to odgovor na tvoje pitanje...

To je jedan od problema koja sam ja primetio na visti, drugi je da secka .divx reprodukcija prilikom premotavanja (brzog pregleda), i to cini mi se samo na divx5 kodeku (nija na svim), to ume da bude strasno iritirajuce posto pauze umeju biti preduge.
Ovo sam proverio na 3 razlicite konfiguracije, sa istom verzijom viste.
[ Goran Mijailovic @ 14.02.2007. 10:43 ] @
Khm bakara divx kodek je tek od verzije 5.2 kompatibilan sa xp sp2, tako da...

Moja Vista je bila beta i zauzela je preko 8Gb, kontam da su poradili na tome pa sad zauzima "samo" 6Gb
[ Zoran Rodic @ 14.02.2007. 12:04 ] @
Vista me podseca na suprugu jednog mog poznanika.
Mnogo se sminka a pre braka je trazila veci stan i brza kola.
Pritom, jos uvek ima palanacki obicaj da ostavlja ulazna vrata otkljucana.
Posle se ispostavilo da je skoro pa firigidna pa se jadnicak nesto nije ni omrsio
Mada, ugradila je 2 service packa na front page pa izgleda dobro, ali samo na screenshotovima.
Medjutim jadnicak je sav u nekim “EULA” ogranicenjima pa nema vremena ni da obrati paznju na Open Source resenja koja su mu ne retko dostupna za download.

Jedino da je formatira sa ReiserFS medotom
[ Ivan Dimkovic @ 14.02.2007. 12:19 ] @
Citat:

Samo pokusavam da pronadjem primjer iz realnog zivota za, kako kaze Ivan Dimkovic, "gay aplikacije" sa kojima bi Vista trebala da se obracuna. Da vidim na konkretnom primjeru kako se to lose (ili rizicno) napisan softver sprecava da brlja te kako na takav razvoj dogadjaja gledaju vlasnici doticnog softvera.

Ovaj... ja sam gomilu aplikacija instalirao preko Daemon Toolsa (MSDN ISO fajlovi) - needless to say, Daemon Tools radi bez problema na Visti. Ne znam da li nesto moze da brlja - do sada nije :) Gay aplikacije trce preko emulacionog layera koji ih laze da imaju pristup HKLM i sl... kljucevima kao i sistemskim direktorijumima :)

Sto se zauzeca diska tice - Vista ima restore-pointove koji savrseno funkcionisu (provereno u praksi posto sam pokusavao da ubudzim Fingerprit Procesor drajver od ASUS-a posto )U)#$)#*&) Sony jos nije nasao za shodno da apdejtuje svoje drajvere) - to zauzima prostor na disku, ali uveliko smanjuje mogucnost problema ako se nesto desi sa sistemskom konfiguracijom.

Citat:
\
LM, ja sam primetio da kada nesto brises to naravno ode u recycle bin, ali kada ispraznite rec. bin vista u stvari ne oslobodi prostor na disku, vec morate rucno da obrisete hidden file u kome su smesteni fajlovi iz recycle bina.
Da li je to registrovani bug ili ne (rekao bih da jeste) ne znam, nisam trazio po netu...ali mislim da je to odgovor na tvoje pitanje...

Lici na bag, specifican za tvoju konfiguraciju - nemam takvih probelema na 3 masine koje koriste vistu.

Sto se bagova u Visti tice, do sad sam primetio samo jedan, OneCare firewall nekad ne pusta ActiveSync konekciju sa mobilnog telefona - ostalo je rock-solid stabilno.

Ne znam, mozda nemamo istu verziju Viste ;-))

[Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 14.02.2007. u 13:48 GMT+1]
[ unleaded @ 14.02.2007. 13:38 ] @
Citat:
@alkion
Jedino da je formatira sa ReiserFS medotom

A prije formatiranja da je propusti kroz šreder ( man shred )
da neko uz pomoć disk doktora ne napravi recovery ;-).
[ Apatrid @ 14.02.2007. 13:55 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Ovaj... ja sam gomilu aplikacija instalirao preko Daemon Toolsa (MSDN ISO fajlovi) - needless to say, Daemon Tools radi bez problema na Visti. Ne znam da li nesto moze da brlja - do sada nije Gay aplikacije trce preko emulacionog layera koji ih laze da imaju pristup HKLM i sl... kljucevima kao i sistemskim direktorijumima

Znaci, nista razlicito od dosadasnje MS Windows price?

"Kompatibilnost unazad" najvazniji aspekt svake uboga verzije Windows, "netrpeljivost" prema "gay aplikacijama" du jour definisana "zvocanjem" (dialog-boxes "jesi li siguran", "jesi li stvarno siguran", "jesi li stvarno-stvarno-stvarno siguran") sa ponavljanjem?

Ja znam da je MS davnih dana eksperimentisao sa "personality" otklonima u interakciji sa korisnikom... Ali, za aman, jesu li bas morali da prodaju prav-pravcijatu tastu?
[ Zoran Rodic @ 14.02.2007. 18:41 ] @
Citat:
bakara: ... drugi je da secka .divx reprodukcija prilikom premotavanja (brzog pregleda), i to cini mi se samo na divx5 kodeku (nija na svim), to ume da bude strasno iritirajuce posto pauze umeju biti preduge.

Ne znam koliko ce ti koristiti, ali upravo sam naleteo na ovo
Advanced Vista Codec Package
[ bakara @ 14.02.2007. 20:07 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Lici na bag, specifican za tvoju konfiguraciju - nemam takvih probelema na 3 masine koje koriste vistu.

Sto se bagova u Visti tice, do sad sam primetio samo jedan, OneCare firewall nekad ne pusta ActiveSync konekciju sa mobilnog telefona - ostalo je rock-solid stabilno.

Ne znam, mozda nemamo istu verziju Viste ;-))

Nije samo na mojoj konfiguraciji (pomenuo sam 3), znaci tebi se ne desAva da stuca prilikom brzog pregleda sa divx5?
Jedino ako nije u pitanju do slabog HW (koji i nije tako slab).

Sto se stabilnosti tice, zaglavljivanje, greske, restart...nista od toga ni jednom za mesec dana koriscenja (24h)

@alkion

Hvala
Probacu ovo, kada ponovo instaliram vistu, sto ce koliko vidim biti vrlo brzo...a to je sve zbog ovog:
http://www.elitesecurity.org/p1444696
[ Froiibaad @ 17.03.2007. 13:53 ] @
Juce sam imao priliku da isprobam Windows Vistu - na sasvim obicnom laptopu
Turion 1.6 GHz 1Gb DDR 533 Ram-a (128 share-uje sa ATI XPRESS200M grafickom)
Iako na samoj prezentaciji AMD/ATI-ja je receno da AERo sistem nije preporucljiv za rad s ovom grafikom - radilo je sve kao sat - glatko bez seckanja - ultra brzi search - prelazak s desktop na desktop sve glatko- paljenje iexplorer-a, messenger-a, wm player-a 11 gotovo trenutno itd...
takodje video sam da se AERO vrti i na FX5200 (ali ipak su to admini iz RC-a podesavali ne bi bash svakom smrtniku uspelo to da natera da radi kako treba)...
samo treba cackati i ima bre da radi ko sat
[ bakara @ 17.03.2007. 15:25 ] @
Citat:
Froiibaad
takodje video sam da se AERO vrti i na FX5200 (ali ipak su to admini iz RC-a podesavali ne bi bash svakom smrtniku uspelo to da natera da radi kako treba)...
samo treba cackati i ima bre da radi ko sat

Sta ima admini da podesavaju, kod mene radi Aero na FX5200 iz prve bez ikakvog podesavanja i dodatnih drajvera...

PS: mozda sam ja taj admin iz RC...
[ zoran_dojkic @ 17.03.2007. 18:34 ] @
Ala su je napravili, svaka im čast.
Izbor programa za Vistu:
Za rezanje diskova: Ashampoo Burning Studio 6
Virtual drajv: Magic Disc
Virtuelne radne površine: VirtuaWin
Podešavanja: Vista Manager, Ashampoo WinOptimizer 4
"Ono gore": Rocket Dock
Gmail, radi POP3
DivX kodek: DivX Create
Za slike: FastStone MaxView, XnView DeLuxe
PDF: Foxit Reader PDF
Zaštita: NOD32 2.7, TaskPatrol

[Ovu poruku je menjao zoran_dojkic dana 17.03.2007. u 20:08 GMT+1]
[ bakara @ 17.03.2007. 20:49 ] @
@zoran_dojkic

Ja sam zbunjen, sta li je predstavljao tvoj post?

Kad si vec postavio svoj desk, zelim da prikazem i ja moj koji je potpuno default bez bilo kakvih modifikacija:
[ Impaler @ 26.03.2007. 16:14 ] @

:-(
[ Milos Stojanovic @ 26.03.2007. 18:53 ] @
e, neverovatno, svaki put kad izađe novi Windows, eto nama ovakvih tema po forumima... Svi nešto gunđaju, pljuju, kritikuju, plaše se novog šta li... Uglavnom, svi pre ili kasnije pređu na to nešto novo.

Ja još nisam, jer mi sve još uvek deluje nestabilno, a i trenutno ne osećam potrebu da pređem, iako ću to kad tad da uradim. U međuvremenu neću da trošim svoje vreme pljuvajući po njoj... Dajte Visti malo vremena da iskonvergira i budite srećni, jer svi će je prihvatiti pre ili kasnije.

Resistance is futile
[ vaske71 @ 26.03.2007. 19:46 ] @
Prelepo graficki uraden OS,a da bi savrseno radio po ceni potrebnog hardvera za nase uslove spada u domen naucne fantastike !!!
[ drtimcic @ 18.04.2007. 21:46 ] @
Koristio sam Home Premium verziju, a sada Ultimate, i mogu vam reci, da je ova druga bolja.

Vista mi se dopada, samo zato sto imam 4 puta veci protok na netu, tj. sada imam 2 Mbps, a kod provajdera i dalje registruje 512 kbps.

Dok sam sa Ubuntu-om, imao samo 2 puta vecu, tj. 1 Mbps.
[ Slobodan Milivojevic @ 18.04.2007. 23:14 ] @
offtopic: to neki mnogo dobar provajder!
[ sasa_vu @ 18.04.2007. 23:22 ] @
A koliki si protok imao na Home Premium? Verovatno manji?
[ Librabicboj @ 19.04.2007. 16:59 ] @
Citat:
drtimcic:Vista mi se dopada, samo zato sto imam 4 puta veci protok na netu, tj. sada imam 2 Mbps, a kod provajdera i dalje registruje 512 kbps.

E ovo definitivno moram da probam! Imam instaliranu Ultimate Vistu jos od decembra 2006. god i nisam jos isao na net.
Raspppoe me za***... jer nema jos vezija za Vistu!
Ali ako ovo radi kao covek kaze, Vista "eve me"!
[ sasa_vu @ 19.04.2007. 20:05 ] @
http://uncyclopedia.org/wiki/Vista
http://www.vistasecurity.com/home.html

I jos da dodam ovo, pa ko ima vremena da procita i da se malo ismeje
http://uncyclopedia.org/wiki/HowTo:Install_Linux
I naravno, posto je izasao novi Ubuntu
http://uncyclopedia.org/wiki/Ubuntu

[Ovu poruku je menjao sasa_vu dana 19.04.2007. u 22:57 GMT+1]
[ quality @ 20.04.2007. 09:58 ] @
Evo i ja da se javim. Sinoc sam instalirao 64-bitnu Vistu Ulitimate i do sada sam odusevljen a posebno me obradovalo sto mogu da rade programi koji nisu hteli da rade na beta verzijama a koji su mi bitni za posao. Inace sve mi leti kao i igre a ocenu za hrdver sam dobio 5.9. Kolika je maksimalna ocena?
[ cynique @ 20.04.2007. 11:25 ] @
Citat:
sasa_vuhttp://uncyclopedia.org/wiki/Vista
http://www.vistasecurity.com/home.html
:-)
I jos da dodam ovo, pa ko ima vremena da procita i da se malo ismeje:-)
http://uncyclopedia.org/wiki/HowTo:Install_Linux
I naravno, posto je izasao novi Ubuntu
http://uncyclopedia.org/wiki/Ubuntu
:-)

Kraljevski :)

Uncyclopedija je nešto fenomenalno, samo sam malo razočaran ovim pingvinskim člancima; članci o npr Hrvatskoj i Srbiji su nešto pregenijalno :)