[ strain @ 11.02.2007. 17:52 ] @
Skinuo sam sa neta SUSE 10.2 i u njemu ne postoji setup file kako da ja to instaliram odnosno kako da pokrenem instalaciju? |
[ strain @ 11.02.2007. 17:52 ] @
[ tdjokic @ 11.02.2007. 18:53 ] @
Citat: strain: Skinuo sam sa neta SUSE 10.2 i u njemu ne postoji setup file kako da ja to instaliram odnosno kako da pokrenem instalaciju? Znaci, skidas ovo - openSUSE-10.2-GM-i386-CD1, redom, (ili DVD, to jos nemam i ne znam) a zatim to ne rezes na CD kao cistu kopiju nego kao Image i tako taj CD postane butabilan i sve sto treba. [ strain @ 11.02.2007. 20:00 ] @
Pa ja sam skinuo jedan zip file koji je od prilike 3GB i odpakujem ga i narezem ga kao bootabilan cd. Podesim bios i on mi udje u neku vrstu DOS-a i ne pocinje instalaciju nego ja treba nesto da ukucam. A ne znam sta??
[ Zoran Rodic @ 11.02.2007. 22:02 ] @
Nisi skinuo zip fajl.
Skinuo si .iso tj. image Narezi kroz Nero taj image i to je to. (opcija Burn image, lociraj taj Suse10.2.iso i odaberi write) PS Verovatno imas instaliran winrar pa mu je dodelio ikonicu .zip fajla [ tdjokic @ 12.02.2007. 14:40 ] @
Off-topic ali mozda nekome bude od koristi: zadnje vreme se petljam sa instalacijom drajvera za stampac LBP5000, a iste drajvere i postupak koriste jos neki Canon stampaci - LBP2900 i slicno; ovaj moj sam uspeo da pokrenem u (K)Ubuntu a pre par dana i u Mepisu 3.4.3. Znaci, sve Debiani. Pokusavao sam i Fedoru i CentOS (= Red Hat) i nece, a drajveri su u osnovnom obliku bas .rpm. Nocas probah ponovo SUSE 10.2 - kako se to namestilo, nesto neverovatno!
Skines drajvere i uputstvo, raspakujes, otvoris uputstvo, instaliras drajvere (2 drajvera, 2 komande), restartujes cups da ih preuzme, prijavis stampac na dva mesta (sve potrebne komande su u uputstvu i samo Copy&Paste), startujes konkretni program za taj stampac - 1 komanda - radi! Nikakvo kompajliranje, ovo, ono, samo obavis tih nekoliko komandi i radi. Prvi put mi nije uspelo, mislim da nisam imao ukljucen stampac, pa su mi se kasnije pojavila 2 - onaj pre ukljucenja i onaj posle i tu sam nesto zabrljao umesto da onoga od pre obrisem. [ strain @ 13.02.2007. 20:30 ] @
Uspeo sam ovo da resim.
Alkon je ipak bio u pravu. Ovaj glupi winrar mi pokazivao kao da je to njegov file. Nista ljudi hvala na pomoci. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|