[ twix @ 12.02.2007. 16:37 ] @
| Zanima me da li neko ima informaciju kada će pustiti ADSL u Čačku?
Naime obećali su 1. oktobra da će početi, zatim 1. decembra, pa sad kao ostatak gradova (između ostalog i Čačak) bi trebalo da puste u martu.
Samo niko ne spominje koje godine :)
BTW Da li je tačno da će odeljak (ili šta već) za adsl od telekoma kupiti neki italijan? |
[ m.g @ 13.02.2007. 02:49 ] @
To nezna niko, ocito su neke igre u pitanju.
I ovoga puta korisnici ispastaju !
Srbija je to.
[ Stefan032 @ 14.02.2007. 16:31 ] @
evo sta kazu na ovoj temi:
http://www.elitesecurity.org/t...elekom-ADSL-akcija-sarena-laza
Citat: 14.02.2007
Nova proširenja ADSL kapaciteta na još 34 centrale! Čačak, Užice, Prokuplje, Prijepolje ...
Od ponedeljka 19. februara novi ADSL priključci u sledećim mestima u Srbiji, po mrežnim grupama:
011 - Beograd
Voždovac, Guberevac, Dedinje, Žarkovo
021 - Novi Sad
Betanija, Detelinara, Liman 2, Telep A
027 - Prokuplje
Pojatsko naselje, Prokuplje
031 - Užice
Arilje, Bajina Bašta, Zlatibor, Kosjerić, Krčagovo, Požega, Sevojno, Terazije, Užice
032 - Čačak
Atenica, Ivanjica, Jezdino Polje, Ljubić, Preljina, Čačak
033 - Prijepolje
Prijepolje
034 - Kragujevac
Aranđelovac, Bubanj, Erdoglija, Korićani, Lapovo, Park, Rača, Stara Varoš, Crkva
aj da sacejamo i taj ponedeljak
[ twix @ 25.02.2007. 14:17 ] @
Ponedeljak je prosao, ima li novih informacija mozda?
[ Stefan032 @ 26.02.2007. 21:21 ] @
Ne znam za ostale provajdere, ali EUnet je dobio i modeme i rutere i pocinje sa prikljucivanjem, meni su rekli da cu ove nedelje sigurno biti prikljucen ;)
Kod EUnet-a je doplata za ruter 1500 dinara.
[ x3mann @ 08.03.2007. 09:51 ] @
Sta se desava sa cacanskim ADSL-om
Znam da je pre neki dan zvanicno startovao u Uzicu
A sta je sa nama ,zna li ko nesto detaljnije obzirom da je danas vec 8 mart ?
[ demo96 @ 09.03.2007. 23:12 ] @
Tačno je da je ADSL trebao da startuje u Čačku još 1.12.2006. godine.
Medjutim iako su "Tehnički uslovi" ispunjeni još 19.02.2007 godine još uvek se čeka na Telekom koji namerno koči realizacije obzirom da za potrebe svojih korisnika nema dovoljan broj svojih "KINESKIH" modema (koji se inače plaćaju kroz setap servisa uz prvi telefonski račun 5.800 din).
Takodje je za sebe rezervisao dosta korisnika, (ne postoje tehničke mogućnosti - delimično realizovana ADSL linija), tako da u ovom slučaju je potrebno da se odjavite na [email protected] ili na njihov broj 9813.
[Ovu poruku je menjao djricky dana 10.03.2007. u 19:26 GMT+1]
[ Stefan032 @ 10.03.2007. 17:13 ] @
Sta vredi sto sam se ja prijavio kod EUnet-a, kada on nema mogucnosti da me prikljuci sve dok se telekom ne smiluje. Sve se vrti oko telekoma, ja cekam da prikljuce njihove korisnike, ne bili se posle smilovali da priljuce i ostale provajdere.
[ x3mann @ 11.03.2007. 15:17 ] @
Ne razumem sta znaci ovo -delimično realizovana ADSL linija
ja sam se prijavio kod Telekoma (jos u novembru) i kad sam zvao njihov info servis pre neki dan (0800-100-100) oni su mi rekli da je ADSL port na mom broju formiran i da sacekam jer ce uskoro zvati korisnike (max do kraja marta) da potpisu ugovore i pokupe modem !
Takodje mi nije jasna ova tvoja konstatacija oko placanja setup-a 5800 dinara.
Kada sam ja izvrsio prijavljivanje u novembru dobio sam papir od sluzbenika u Telekomu gde ima moje korisnicko ime kao i broj ugovora.Ta gospodja mi je rekla da cuvam taj papir jer on je dokaz da sam prijavljen u promotivnom periodu (ako se nevaram akcija je trajala do 01.12.2006) te da ja setup necu placati i da isti papir ponesem kad budem dolazio da potpisem ugovor !
[ demo96 @ 13.03.2007. 12:27 ] @
Kao što sam već u prethodnom postu napomenuo ADSL kasni jer Telekom nema modeme za svoje korisnike, tako da ne dozvoljava ni ostalim provajderima da krenu u instalaciju istih.
Instalacije ADSL priključaka će krenuti istog dana kod svih provajdera.
EUnet sam pomenuo iz rezloga što jedini izlaze na teren i instaliraju opremu, (modemi, spliter, kablovi, konektori...) i ne naplaćuju za tu uslugu + setup je gratis
DELIMIČNO FORMIRANA ADSL LINIJA je termin Telekoma koji znači da Vas je Telekom rezervisao kao svog korisnika bez obzira da li imate sa telekomom potpisani ugovor ili ne.
Tako ako želite da se prijavite kod drugog provajdera, prvo morate da se odjavite od telekoma.
[ m.g @ 15.03.2007. 03:28 ] @
Odjavis se kod telekoma i posle ti kazu da nema slobodnog porta da se prijavis kod drugog provajdera !
[ demo96 @ 15.03.2007. 03:33 ] @
Izvini. Odakle ti ideja da nema slobodnih portova, kada je popunjeno samo 60% od slobodnih kapaciteta???
I baci link za taj dokument "nema slobodnog porta"
[ bukovski @ 15.03.2007. 12:05 ] @
klasicna telekom prevara otkacis se od njih a tvoj port zauzme neko na telekomu kad proveri tvoj novi provajder ( preko telekoma ) kazu nema port. Prosto imaju monopol i moze im se... so ne mrdaj sa telekoma :)
[ anon33851 @ 16.03.2007. 11:07 ] @
Evo npr moj slucaj.
Prijavio sam se kod EUnet-a za ADSL i dobio odgovor da nema tehnickih mogucnosti. Onda sam otisao u Telekom da proverim tehnicke mogucnosti i rekli su mi da na moj broj MOZE da se uvede ADSL :)
Ali na srecu se nisam prijavio kod Telekoma :)
Evo o cemu se radi:
- Moj provajder salje zahtev Telekomu za proveru teh. mogucnosti.
- Telekom im odgovara da nepostoje teh. mogucnosti.
- Ja licno idem u Telekom i oni mi kazu da mogu da me prikljuce do kraja februara (ops, pa sad je mart, a jos niko nije prikljucen :)
Hocu da kazem da Telekom koristi krajnje bezobrazan nacin za otimanje korisnika.
Sada nebih presao na Telekom, pa da je jedini provajder.
... a da ne pominjem njihove priljave igre sa VOIP-om (nije tema)
Ipak moje misljenje je da je EUnet najbolji provajder kod nas. Nude opremu dzabe a i instalacija na kucnu adresu je besplatna. I jos, pored toga, imaju najbolju tehnicku podrsku. I nevidim da se neko dasada zalio na uslugu.
[ twix @ 16.03.2007. 12:35 ] @
Poenta je samo da se osoba ne prijavi kod Telekoma, u suprotnom normalno je da telekom nece odjaviti svog potencijalnog korisnika :) i navodno ce dati izjavu kako su portovi zauzeti.
Znaci kako sada stoji situacija: osoba se prijavi kod 2-3 provajdera i kod telekoma, posto svi provajderi salju zahtev za proveru telekomu, telekom prvo proveri da li ima uslova za realizaciju, zatim proverava da li je korisnik kojim slucajem podneo prijavu i kod njih, ako jeste, provajderima se salje objasnjenje da korisnik ima uslova za prikljucak, ali da je doticna osoba vec podnela zahtev kod drugog provajdera (naravno telekoma). U slucaju da korisnik nije podneo zahtev kod telekoma (a to jedino nije uradio onaj koji posecuje forume i koji je upucen u situaciju, iliti 1% ljudi), a preostalih 99% normalno da je podnelo prijavu kod telekoma, jer za druge nisu ni mogli da cuju preko racuna za telefon :) tako da, ako je neko podneo slucajno kod telekom prijavu, jedino mu preostaje da uzme kod njih, u suprotnom dobice obavestenje da nema slobodnih portova, jer logicno je da ce telekom taj port dodeliti svom potencijalnom korisniku nego tudjem.
Zakljucak: ko je podneo prijavu kod telekoma, neka grabi port, jer kod drugog provajdera ne moze da dobije prikljucak, tako su podelili prikljucke :)
[ demo96 @ 16.03.2007. 13:36 ] @
Ljudi, na osnovu kojih informacija slažete neke bezveze priče.....
Da ne dužim. Sobodnih portova ima i do sada znam bar 10 ljudi koji su se odjavili kod Telekoma i bez problema dobili i tehničke uslove a skinuta im je Telekomova opcija "Delimično formirana ADSL" linija. Stoji da je Telekom monopolista ali ako je u Čačku zauzeto tek oko 40% raspoloživih kapaciteta, na osovu čega tvrdite da će Vas Telekom odbiti - kazniti zato što menjate provajdera.
I dajte malo o iskustvima drugih gradova. Da li svi koji posećujete ovaj forum znate da konfigurišete konekciju, podesite modem ili ruter...
I šta kada Vam Telekomov kineski modem crkne, pa morate sami da ga isfinansirate... Da ne pominjem njihovu podršku...
Zato - SLOBODNO SE ODJAVITE - a na ovom forumu objavite ako ste imali neki problem. Tu smo da pomognemo jedni drugima.
Zato pustite Telekom i iščitajte i ostale forume koji se odnose na Telekom, laž ili prevara... itd. Ima ih na ES-u poprilično.
[ tdjokic @ 16.03.2007. 14:25 ] @
Citat: demo96: I šta kada Vam Telekomov kineski modem crkne, pa morate sami da ga isfinansirate... Zasto da ga sam finansiras? Odes kod njih i trazis drugi, tako bar ja vidim tu stvar.
[ night-shift @ 16.03.2007. 16:25 ] @
Na Telekomov modem postoji garancija, koja se dobije u kutiji, pa ako crkne u garantnom roku, može se reklamirati kod ovlašćene firme.
[ x3mann @ 16.03.2007. 21:36 ] @
Citat: twix : a to jedino nije uradio onaj koji posecuje forume i koji je upucen u situaciju, iliti 1% ljudi), a preostalih 99% normalno da je podnelo prijavu kod telekoma, jer za druge nisu ni mogli da cuju preko racuna za telefon :)
Jedini razlog sto sam se ja prijavio za prikljucenje kod Telekoma je bio zato sto sam dobio eksplicitno obecanje od radnika info servisa Telekoma da ce Telekomovi korisnici prvi dobiti ADSL pre svih drugih ,te da svi ostali idu kasnije nakon njih,obzirom (kako su rekli) da je Telekom Srbija a.d. provajder za sve podprovajdere.
Stoga se nisam dvoumio niti 1 sec i prijavio se kod njih .Nazalost to je bio jos novembar 2006. a sada je sredina marta 2007. :(
Zaista voleo bi kada bi bar neko od odgovornih u Telekomu Cacak mogao da procita ovaj topic i kada bi mogao da nam prosledi makar neke blize informacije kada se namerava sa startom ADSL usluge u Cacku i zasto se uopste toliko dugo ceka .Jednostavno ta cela prica oko modema je neverovatna jer nemogu da verujem da su oni obezbedili korisnike u susednim gradovima (Uzice,Kraljevo,Kragujevac) a da mi cekamo vec mesec dana i vise neke modeme ....???
[ Stefan032 @ 16.03.2007. 21:44 ] @
E pa bas zbog tog budjavog obecanja sada mi koji smo se prijavili kod drugih provajdera cekamo, da telekom nabavi modeme, pa tek onda da pusti ostale provajdere koji su spremni da prikljuce svoje korisnike.
A da ne daj boze crke modem kod telekoma, mogu misliti koliko bi vremena trebalo da se zameni, a za to vreme MORATE placati net, jer zauzimate port.
P.S. ovaj gnev se ne odnosi na x3man, nego na telekom ;)
[ x3mann @ 17.03.2007. 23:50 ] @
zvao sam danas onaj 9813 ( korisnicki servis za rezidencijalne korisnike u Cacku )
i one tete sa 9813 otprilike su bile u fazonu...Ma dete sta me prekidas,vidis da dajem koleginici novi recept za slatko od kupina ... bre kakav ADSL kakav internet .... 
[ broker @ 18.03.2007. 08:21 ] @
Znam za par slucajeva da je bilo problema sa ADSL ruterima i da ih je Telekom zamenio odmah.
Sto se tice roka, ocekujte vec od 20 marta neke promene, bar je tako najavljeno.
[ Stefan032 @ 19.03.2007. 14:02 ] @
joj ja ocekujem neke promene od 3.12.2006 :)
[ m.g @ 19.03.2007. 19:30 ] @
One zene sto rade na 9813 broju kao da su radile na razglasu autobuske stanice u Svrljigu !
[ Stefan032 @ 20.03.2007. 11:46 ] @
Evo danas je 20-ti mart, novo kod mene je samo to shto pada kisha napolju i nishta vishe, hajde da sacekam jos dan dva pa da pocnem da vristim :lol:
[ x3mann @ 20.03.2007. 14:16 ] @
heh isto tako i kod mene i. 
Jos uz to sam sinoc pronasao direktne linkove za komplet drugu sezonu Masters of horror a sad mogu u njih samo da blejim 
Inace procitao sam na jos jednom forumu da su kao u Telekomu Cacak pustili za pojedine svoje radnike signal za ADSL ,nesto poput BETA testa ! Ja ih rado pozivam da i mene ukljuce u taj BETA program,detaljno bi isprobao sve mogucnosti ADSL-a
[ Stefan032 @ 20.03.2007. 15:21 ] @
Stvarno bezobrazluk, pa svuda su pustili adsl, samo u cacku nisu. BRUKA I SRAMOTA
[ Go-Run The bLuE @ 21.03.2007. 20:49 ] @
Danas sam podneo prijavu kod jednog provajdera koji nema svoju kancelariju u Cacku (ne bih da ih reklamiram, mada su me odusevili), nakon 45 min zvoni meni mob, ljubazan zenski glas sa uzickim naglaskom mi saopstava da moj telefonski prikljucak ima mogucnost ADSL prikljucka. Ja sad pomalo iznenadjen pitam zasto oni iz Uzica zovu mene koji zivim u Cacaku, nekih 60 km daleko. Ljubazni zenski glas mi odgovara da nema veze se teritorijom na kojoj se nalazim, tj. da slobodno mogu da dodjem kod njih u UE ili eventualno u BG i da potpisem ugovor. Jedina prepreka u brzoj realizaciji, tj. uspostavi ADSL je u zauzetost njihovih "montera", tako da ukoliko dodjem do petka i potpisem ugovor onda mogu ocekivati uspostavu najkasniji u sredu sledece sedmice, tj 28.marta. ???????? Zbunjen i iznenadjen ostah !!!!!!
[ x3mann @ 21.03.2007. 21:00 ] @
Ja sam dobio neke informacije da su modemi stigli i da se nalaze na carini u BG te da do kraja nedelje ce biti isporuceni u Telekom !
[ demo96 @ 21.03.2007. 22:06 ] @
Aje da vidimo koliko im treba vremena da se ocarine i stignu do Čačka.
Da su lepo zamolili dali bismo im neki na revers, dok se ne snadju.
[ x3mann @ 24.03.2007. 18:52 ] @
ko prvi dobije prikljucak od forumasa vodi ostale na tortu 
[ giles @ 26.03.2007. 15:42 ] @
Navodno je stiglo 300 kompleta ali ne za ISDN linije (opet nemam sreće). U sredu bi trebalo da bude pušten prvi korisnik (valjda) a od četvrtka bi trebalo da počne potpisivanje ugovora. Ne mogu da tvrdim da je informacija 100% pouzdana ali dolazi od radnika Telekoma.
[ x3mann @ 26.03.2007. 16:31 ] @
istina je i zvanicna informacija iz Telekoma Beograd to potvrdjuje
Poštovani,
Do kraja nedelje će ADSL usluge biti u funkciji u IJ Čačku.
S poštovanjem,
DIREKCIJA ZA USLUGE
Sektor za brigu o korisnicima
1000 BEOGRAD, Dubrovaèka 35
9813
Mail
[email protected]
www.telekom.yu
PS.Stefane obavesti Twixa da u petak i konacno promeni naslov ovog topica ,kao sto su uradili korisnici iz drugih gradova gde je stigao ADSL 
[ Stefan032 @ 26.03.2007. 23:23 ] @
Ma ima ja da promenim naslov (nacicu nacin i bice lakse nego dobiti adsl) cim dobijem adsl :lol:
Joj vise ne smem ni da se obradujem, cim se obradujem iskrsne nesto i sve pokvari :(
Javicu mu ja odmah, mada ja mislim da on prati ovu temu ;)
[ demo96 @ 28.03.2007. 15:10 ] @
Počelo je!!!
Nemanjina 31 je dobila prvi priključak u gradu od strane EUnet-a
[ Stefan032 @ 28.03.2007. 16:33 ] @
Odmah javljam Zokiju ;)
ZOCO POCELO JE :)
[ twix @ 28.03.2007. 16:48 ] @
Cool : )
[ demo96 @ 28.03.2007. 21:26 ] @
Sutra se očekuje i Telekom. Stiglo im je 300 modema (nemaju za ISDN). Ako im zatreba Ima u EUnetu pa neka uzmu na revers.
[ m.g @ 28.03.2007. 21:49 ] @
Nesto mi cale kaze da je bilo na tv cacku u vezi adsl-a , kazu da se prijavilo nesto mnogo usera. Bas me zanima kako ce da izdele tih 300 kineza !
[ demo96 @ 28.03.2007. 22:02 ] @
Citat: m.g: Nesto mi cale kaze da je bilo na tv cacku u vezi adsl-a , kazu da se prijavilo nesto mnogo usera. Bas me zanima kako ce da izdele tih 300 kineza !
Pozovu te, onda staneš u red, daš ličnu kartu i čekaš da ti odrade revers. Kada sve to završiš dodješ kući, instaliraš.
E ako ne proradi od prve onda se nakačiš preko dialup-a na net pa potražiš po forumima gde je zapelo.
EUnetov korisnik će za to vreme čekati kod kuće (obzirom da je sve do sada odradio online) i čekati montera da sve to instalira i podesi.
Kupovina iz fotelje.
[ Stefan032 @ 29.03.2007. 14:34 ] @
Evo konektovao sam se preko EUnet adsl-a, sve sljaka fantastico, vise komentara kasnije ;)
[ x3mann @ 29.03.2007. 15:06 ] @
Mi prijavljeni kod Telekoma jos uvek cekamo  ....a receno nam je da cemo biti prvi u Cacku ???
[ demo96 @ 29.03.2007. 21:41 ] @
Polako, sve će da legne na svoje mesto.
Ako Vam bude frka oko instalacije modema/rutera i podešavanja konekcije (korisnici koji će to morati ipak sami), slobodno bacite post na forumu.
Nije nešto mnogo komplikovano, tu smo da se pomažemo.
Ipak mala napomena. EUnetovi korisnici mogu da sačekaju tehničku podršu radi instalacije iste u stanu korisnika, jedino što je malo gužva ovih dana pa će na instalaciju, obzirom da je ogroman broj priključaka i tek drugi dan instalacije, morati da sačekaju dan, dva.
Naravno, ko želi da malo ubrza proces, može da preuzme opremu i uz TP na besplatnom broju 0800 300 400 konfiguriše svoju ADSL konekciju.
[ x3mann @ 29.03.2007. 22:08 ] @
OK Eunet -Veselinovic dobro je vise sa reklamom ,mislim ovi likovi sa foruma treba da Vam posalju profakturu 
Inace za sve korisnike informacije da instalacija modema i prikljucenje nije nikakav ''bauk'' !
Veoma lako cete prikljuciti spliter ,modem, te konfiguristati Vas PC ,cak i lakse nego sto je recimo instalacija dial up modema 
pozz
by the way jel Eunet prodaje zasebno splitere,obzirom da Telekom daje u svom free paketu samo jedan sa modemom ?
[ demo96 @ 29.03.2007. 22:18 ] @
Ok, recite šta košta....
Splitere obezbedjuje provajder za svoje korisnike...
[ x3mann @ 29.03.2007. 22:27 ] @
istina po jedan komad  ...a dodatne splitere (u slucaju da imate vise tel aparata u kuci) ?
[ demo96 @ 29.03.2007. 22:39 ] @
Problem sa spliterima je obično kada je kuća na sprat pa postoje tel. priključci i na spratu i u prizemlju.
Osnovna stvar je da se spliter postavi na početak telefonskog voda... prvu razvodnu kutiju. Ako imate više telefona u stanu razvod napravite ili od splitera ili od prvog telefona posle splitera - u radnjama elektro robe imate klasičnu račvu, sa jedne linije na dve linije itd...
Očekuje se uskoro da prodavnice računarske opreme u gradu krenu sa prodajom filtera koji ćete postaviti ispred telefonskog aparata. Povoljnija je cena, a nema potrebe za spliterom (spliter razdvaja signale a filter filtrira telefonski saobraćaj).
Kada bude javljam, samo da ne bude opet da je reklama.
[ x3mann @ 29.03.2007. 23:00 ] @
Demo96 hvala na informacijama za ovo dobijate gratis period za reklamu 
Salu na stranu ali upravo jeste taj problem sto je jedan telefon na prizemlju a drugi na spratu kod a ulazni prikljucak je negde u predsoblju...
Inace ja sam mislio da resim taj probelm sa prikljucivanjem splitera ispred oba tel uredjaja
Znam da su tako eliminisali problem ovog tipa mnogi u BG a njihova iskustva govore da je sve posle radilo perfektno
Inace u BG dodatne splitere prodaju Eunet,Sezam,Beotel ...zato sam Vas i pitao da li postoji ta opcija kupovine kod Vas?
Zaista nisam znao da postoji ta mogucnost sa filterima ako se to pokazalo u praksi kao prakticno resenje veoma rado cu primeniti njih pri instalaciji
Hvala

[ m.g @ 29.03.2007. 23:09 ] @
Citat: demo96: Pozovu te, onda staneš u red, daš ličnu kartu i čekaš da ti odrade revers. Kada sve to završiš dodješ kući, instaliraš.
E ako ne proradi od prve onda se nakačiš preko dialup-a na net pa potražiš po forumima gde je zapelo.
EUnetov korisnik će za to vreme čekati kod kuće (obzirom da je sve do sada odradio online) i čekati montera da sve to instalira i podesi.
Kupovina iz fotelje.
Mislis da cekam u redu ?
Pa nemislis valjda da ce to da traje ?
[ x3mann @ 30.03.2007. 19:33 ] @
Prosao je petak a jos apsolutno nista iz Telekoma...dat cu im fore do sredine sledece nedelje a onda prelazim kod nekog ozbiljnijeg provajdera
Zaista vise nemam nerava da gubim vreme na nesposobnjakovice
[ Stefan032 @ 30.03.2007. 23:19 ] @
Neki moj drug je dobio link od telekoma, ja sam cuo da su dobili nedovoljan broj modema. Ako je tako onda je bolje da ides do njih da se raspitas pre nego shto sve podele.
[ badYU17 @ 31.03.2007. 10:56 ] @
Hehe, dobio sam juce ovaj mail od telekoma
[email protected]
"Postovani,
dobili ste ADSL Telekoma Srbije.Molimo Vas da u roku od 7 dana dodjete u najblizi Korisnicki servis da potpisete Ugovor 46011723."
S postovanjem Vas Telekom Srbija"
Izgleda da se i kod nas u Cacku nesto pomerilo sa mrtve tacke. Vidim da je Eunet vec uveo nekim ljudima ali ovo je prvi put da vidim neki konkretan info u vezi telekomovog adsl-a.
Mozda bih i uveo taj famozni adsl da su se javili pre pola godine, ovako moracu da ih odbijem jer mi je sada SBB 512 flat sa lokalom mnogo bolja opcija. Prijavio sam se inace za 512 paket na njihovom sajtu pre nekoliko meseci.
[ m.g @ 31.03.2007. 13:52 ] @
Mene su prekljuce zvali da potpishem ugovor. To sam uradio juche 30 marta oko 13 casova.
Preporodio sam se !
[ x3mann @ 31.03.2007. 14:15 ] @
Ja jos cekam, naravno Telekom cuti  .....
By the way , sad mi prodje nesto kroz glavu,zapravo svi koji ste se do sada javili ovde da imate aktivan ADSL prikljucak ste prikljuceni (ako se nevaram) na centralu 32101 Posta u gradu
Ima li ko da je prikljucen sa ove druge strane Morave (Kej,Suvi Breg) odnosno na centralu Ljubic 32103 ....?
[ demo96 @ 31.03.2007. 18:25 ] @
Do sada: Nemanjina, Avenija, Ljubić Kej, Suvi Breg, Konjevići, Preljina... Do srede bi trebalo da se realizoje 90%korisnika kod svih provajdera - koji su prošli proveru tehničkih mogućnosti.
Alvladžinica i dalje nema tehničke mogućnosti.
[ Lonely Wolf @ 01.04.2007. 17:07 ] @
Koji modem daje telekom za ADSL?
[ night-shift @ 01.04.2007. 17:13 ] @
Huawei MT 822, Sagem F@ST™ 1201S (ili njihove ISDN varijante), neki dobijaju i Thomson SpeedTouch 546 (546i za ISDN).
[ Lonely Wolf @ 01.04.2007. 21:10 ] @
Mislio sam na korisnike Telekomovog ADSL-a u Cacku.
[ Go-Run The bLuE @ 02.04.2007. 17:14 ] @
Danas sam bio u Lelekomu sa ortakom. Naime, njega nisu pozivali da potpise ugovor vec je sam otisao mecki na rupu. Posle nekih 20 minuta ceprkanja po kompu i pretnji da ce da razbije pescani sat koji se pojavljuje na monitoru, ljubazna bakica je ubacila mog ortaka i jos dvoje ljudi "preko reda" i rekla im da dodju sutra po svoje modeme. Tako da ako vas mrzi da cekate na njihov poziv onda je bolje da odete do njih i, naravno, uletite preko reda.
[ x3mann @ 02.04.2007. 20:02 ] @
Konacno (posle svih ovih godina cekanja) broad band konekcija
Download nije los ide u proseku 56-57 kb/s (paket 512)
pozz svima X3man
[ Stefan032 @ 03.04.2007. 03:24 ] @
Pitanje za demo96, zasto mi kada resetujem modem ostaje ista IP adresa a nisam trazio staticku IP.
Hteo sam da skidam nesto sa rapida pa sam mislio kao sa dilalup-om rekonektujem se i da nastavim da skidam, ali ne mogu jer mi ostaje ista ip adresa, jel ima resenja za to ili moram preko proxy-ija
[ twix @ 03.04.2007. 10:17 ] @
Stefane, samo TOR koristi : )
[ demo96 @ 03.04.2007. 10:24 ] @
Isključi ruter na 2-3 minuta sa napajanja. - (ruter je stalno na netu i restartovanje računara ne pomaže)
[ Stefan032 @ 03.04.2007. 12:07 ] @
Pa znam, ja sam ruter i restartovao, gasio sam ga i preko noci, ali mi ostaje uvek 213.198.211.XXX IP
Na podesavanjima na ruteru pise IP Address: Automatically Assigned, nemam staticku, al ova se ponasa kao staticka
Zoki, imam program koji sam skida sa rapida, ubacis linkove i on sam ubaci i onaj kod i sve, ali ne moze da nastavi odmah da skida ako mi ostaje ista IP vec mora da ceka sledecu dozvolu.
mod comment: to bas i nije tako pametno
[Ovu poruku je menjao djricky dana 03.04.2007. u 16:29 GMT+1]
[ tdjokic @ 03.04.2007. 14:44 ] @
Citat: Stefan032: Pitanje za demo96, zasto mi kada resetujem modem ostaje ista IP adresa a nisam trazio staticku IP. Dobro pitanje. Meni je slicno. DA LI TO SLUCAJNO ZNACI DA ZAISTA NEMA AGREGACIJE, kao sto su pricali? Nemam pojma o toj oblasti (telefonija / ADSL tamo kod njih) ali gledano ovako iz daleka, laicki, rekao bih da ako je agregacija velika, onda adrese skacu svaki cas, a ako ima taman toliko korisnika koliko i portova, to nekako po inerciji ostane isto.
Ima li ovo neke veze sa realnoscu? 
[ Miroslav Strugarevic @ 03.04.2007. 14:50 ] @
Nije to dial-up da se IP adresa menja pri svakom restartu. Dodeljivanje se vrši preko DHCP-a. Ne znam koliko je vremena potrebno da se promeni IP, ali znam da ne može kao što si ti mislio.
[ Stefan032 @ 03.04.2007. 15:13 ] @
Citat: tdjokic: Dobro pitanje. Meni je slicno. DA LI TO SLUCAJNO ZNACI DA ZAISTA NEMA AGREGACIJE, kao sto su pricali? Nemam pojma o toj oblasti (telefonija / ADSL tamo kod njih) ali gledano ovako iz daleka, laicki, rekao bih da ako je agregacija velika, onda adrese skacu svaki cas, a ako ima taman toliko korisnika koliko i portova, to nekako po inerciji ostane isto.
Ima li ovo neke veze sa realnoscu? :-)
Agregacija nema veze sa IP-adresom ;) a sto se tice agregacije ima je veruj mi :)
Citat: Miroslav Strugarevic: Nije to dial-up da se IP adresa menja pri svakom restartu. Dodeljivanje se vrši preko DHCP-a. Ne znam koliko je vremena potrebno da se promeni IP, ali znam da ne može kao što si ti mislio.
Hvala na odgovoru, to me je zanimalo, zvacu te da mi pojasnis :lol:
[ x3mann @ 03.04.2007. 15:57 ] @
Tesko da moze bilo sta da tweek-uje kod Rapida (cak vise i onaj progy sto je
radio IP proxy gen. ne moze)i mene dovodi do ludila ...posebno sto je kod
njega sve podeljeno u 100 linkova a sve moras da cekas po sat i po do novog
downloada:( Tu
jedino pomaze premium account ...
Inace upravu je twix , drzi se ti torrenta,i to jos bolje ako mozes da
nadjes invite za
neke private torrente.
Public torrents su malo sporiji.Meni je drug pre neki dan dao invite za
torrentleech.org i .supertorrents.org down je extra brz (56 kb/s) a imaju
stvarno ogromnu bazu :)
pozz
[ Stefan032 @ 03.04.2007. 17:56 ] @
Citat: x3mann: Tesko da moze bilo sta da tweek-uje kod Rapida (cak vise i onaj progy sto je
radio IP proxy gen. ne moze)i mene dovodi do ludila ...posebno sto je kod
njega sve podeljeno u 100 linkova a sve moras da cekas po sat i po do novog
downloada:( Tu
jedino pomaze premium account ...
Inace upravu je twix , drzi se ti torrenta,i to jos bolje ako mozes da
nadjes invite za
neke private torrente.
Public torrents su malo sporiji.Meni je drug pre neki dan dao invite za
torrentleech.org i .supertorrents.org down je extra brz (56 kb/s) a imaju
stvarno ogromnu bazu :)
pozz
Twix je mislio na Tor, program koji preko proxy-ja uzima drugu ip, odnosno ip. kako sam ovo glupo objasnio :)
Koristim ovaj USD, nabacam linkove sa rapida, pa on skida cim prodje tih sat vremena sam (idealno za preko noci), sam ubacije one kodove.
Planiram ja kasnije da platim rapid, jos samo da nadjem nacina kako da platim, posto paypal ne radi kod nas.
[ Hackman @ 05.04.2007. 02:29 ] @
>
> __________ NOD32 2167 (20070403) Information __________
Ja sam pre mesec dana na drugov nagovor uplatio preko www.mojjnalog.com u
početku sam mislio da će me zajebati ali su ispali ok inače uzeo sam
premijum nalog i ide super brzina je 56
[ milanbel @ 05.04.2007. 15:59 ] @
Nemate pojma, IP adresa se menja i to lako. Disejbluje se konekcija, ugasi modem, upali modem, saceka dok link ne postane aktivan (narandzasta dioda da svetli) i onda enable konekcije. I to je to. Za ovo treba 2-3 minuta. Provereno radi!
[ rajco @ 11.04.2007. 13:37 ] @
Danas me zovu iz sezama i kazu da nije prosao zahtev jer sam jos prijavljen kod euneta i telekoma.Moram prvo da se odjavim sa ova dva pa tek onda moze. Ima li negde online da se to uradi ili moram da zovem teh podrsku?
[ m.g @ 11.04.2007. 13:57 ] @
Pazi samo da neostanes na kraju bez porta !
[ filip_caca @ 12.04.2007. 13:48 ] @
JoS nsite promenili naziv teme!
[ x3mann @ 12.04.2007. 14:05 ] @
Ja sam davno to rekao da twix treba da uradi
...ali mislim ono tko jos slusa mene 
[ twix @ 12.04.2007. 14:55 ] @
Ako mislis na naziv teme u prvom postu da izmenim...
"Ne mozete menjati poruke napisane pre vise od 30 dana."
Tako ne moze, jedino da pitate nekog moderatora da promeni, i to sta, da skine "??" ccc :)
[ demo96 @ 14.04.2007. 18:35 ] @
Sa malim zakašnjenjem odgovor u vezi dodatnih splitera (filtera).
Iste je u prodaju pustio Alti u maloprodaji kod Doma Kulture. Korisnici EUneta iste mogu preuzeti (uz doplatu) u Gospodar Jovanovoj 16.
[ Copyright @ 14.04.2007. 20:21 ] @
Citat: demo96: Sa malim zakašnjenjem odgovor u vezi dodatnih splitera (filtera).
Iste je u prodaju pustio Alti u maloprodaji kod Doma Kulture. Korisnici EUneta iste mogu preuzeti (uz doplatu) u Gospodar Jovanovoj 16.
Koja je cena?
[ filip_caca @ 15.04.2007. 12:13 ] @
Ima li neki korisnik euneta da Koji moze da uzme adsl spliter PLATI cu MU!!!
[ demo96 @ 15.04.2007. 12:44 ] @
Citat: filip_caca: Ima li neki korisnik euneta da Koji moze da uzme adsl spliter PLATI cu MU!!!
Svrati u ALTI - lakše ti je.
[ filip_caca @ 15.04.2007. 15:29 ] @
mislio sam da u altiju daju samo eunet korisnicima.
MORAM SUTRa da ODEM DA KUPIM
[ rajco @ 20.04.2007. 14:02 ] @
Da se javim i ja sa Telekomovog adsl-a. radi ok za sada
[ snake_master @ 08.03.2008. 00:36 ] @
Znam da pokrecem staru temu, ali me interesuje kakva su iskustva korisnika sa ADSL provajderima u Cacku i koga preporucuju. Interesuje me centrala u Ljubicu tel. pocinje sa 354... (posto sam negde procitao da kvalitet adsl veze umnogome zavisi od centrale)
Hvala unapred!
[ x3mann @ 08.03.2008. 01:27 ] @
ja sam na toj centrali od prvog dana od kako je krenuo ADSL pre skoro godinu dana kod Telekom Srbija i moram ti priznati da sam prezadovoljan uslugom kod Telekoma . Do sada me nisu razocarali i izneverili ni jednom ! Usluga je veoma dobra (a i najjeftiniji su u poredjenju sa svim drugima) pa ti ih srdacno preporucujem
[ snake_master @ 08.03.2008. 01:36 ] @
Imas li neka saznanja (od poznanika, prijatelja) o drugim provajderima na ovoj centrali? Negde na forumu sam procitao da je kod Telekoma obavezno da se podpise ugovor na 24 meseca sto me bas i ne raduje...
Koristis li torrent, kakav je download, ima li pada protoka preko dana??
[ x3mann @ 08.03.2008. 02:52 ] @
Koristim li torrente hehe pa to je zapravo razlog sto imam net njih koristim 99.9 % i ne brini nema problema sto se toga tice samo prebacis modem na pure bridge i sve sljaka savrseno
E sad ja imam ortaka u Aveniji koji je kod Sezama njemu sljaka ok takodje drugi je na Alvadzinica on je kod Euneta (mislim da to sve pripada posti 32101)i njemu radi OK s tim sto oni placaju vise od mene za istu brzinu + kod Telekoma prva tri meseca su 15% jeftinija . Mislim da glavni razlog razlici u ceni je taj sto svi drugi ISP kupuju od Telekoma servis tako da je Telekom glavni provajder a ostali su tako da kazem njegovi podprovajderi
Inace to je istina mana je sto ugovor nemozes raskinuti narednih 12 meseci , dok kod ostalih mozes uraditi kada god pozelis.
Sad razmisli ali ja definitivno necu menjati provajdera jer ovaj se pokazao kao veoma dobar
[ demo96 @ 08.03.2008. 03:40 ] @
Da je Telekom jeftiniji ne stoji. Koristim EUnet i paketi su do 943 do 1390. Mada je kod mene download paket od 1.900 danji 256 a od 8 uveče 1,5 MB/sec. Plus za svaki referal dobijem mesec gratis, portovi su otvoreni, a nemam po ugovoru zabranu korišćenja VOIP-a.... TP radi 24 x 365
Uz to kada sam na odmoru parkiram priključak i plaćam samo osnovnu pretplatu...
[ x3mann @ 08.03.2008. 05:03 ] @
mislim ako idemo tom logikom ima Sezam i za 399 dindzi ADSL
I mislim sta ovo znaci portovi su otvoreni pa svugde su otvoreni ako uradis port forwarding.....
Ja kapiram da ti reklamiras sopstvenu firmu ali ovom coveku je potreban iskren savet
Prema tome ako zelis da imas normalan internet ( a ne onaj na kasicicu koji ti ovde pomenut) to podrazumeva da uzmes flat paket a tu stvari stoje sledece primera radi
Eunet(1536) mesecno 3390
Telekom(1536) mesecno 2415
prema tome daj mi jedan razlog zasto bi neko Vama ili bilo kome drugome dao hiljadu dinara vise za istu uslugu ???
[ snake_master @ 08.03.2008. 15:50 ] @
Ok, interesuje me 512/64k flat rate sto i nema razlike u ceni izmedju EUneta i Telekoma i ostalih provajdera izuzimajuci Verat (u vecim paketima jesu vece razlike u ceni) vaznije jeste Kvalitet usluge. Da moze vrlo lako da se menja provajder, ne bih se mnogo ni raspitivao nego bih krenuo redom, pa koji dobro radi taj bi i koristio:)
Ovih dana sam citao na forumu da se ljudi zale na eunet i agregaciju, da protok tokom dana pada drasticno, samo preko noci ima realnu vrednost. Drugi kazu da Verat ima slicne probleme jer im je link prema Dojche telekomu vec zagusen. Odavno kod njih koristim dial-up i zadovoljan sam, sad za ADSL je pitanje.
Jedino sto mi se kod Telekoma ne svidja kao sto sam i rekao je ugovorna obaveza, to mi je bas bezveze, a sto se cena tice, bolje i da dam 100-200din vise da budem zadovoljan nego da gubim zivce zbog pucanja veze i loseg DL.
Od provajdera mislim da su ozbiljni pa zato i razmatram:
1.telekom
2.eunet
3.verat
4.sezampro
5.ptt
[ batancev @ 08.03.2008. 16:39 ] @
kod telekoma je ugovor 12 meseci
najbolji su sto zbog usluge, sto zbog cena i sto zbog rutera koji daju:
1.ptt
2.verat
3.telekom
svi ostali daju samo modem i to uglavnom budjavi usb gde je eunet najgori jer daje zyxel
[ stonex @ 08.03.2008. 23:16 ] @
Evo prvi put cujem da je Telekom najbolji . Pa ovde na forumu sam najvise prituzbi video upravo na njih . Evo ja sam na Sezamu i veoma sam zadovoljan .
[ ivanmil @ 09.03.2008. 00:55 ] @
Ovako, ja uskoro prelazim sa Verata na Telekom, razlog već znaš. EUnet je na niske grane pao, odavno više nije to onaj EUnet koji smo ranije svi znali. SezamPro je skuplji od Telekoma (1500 naspram 1425). Da sam na tvom mestu razmatrao bih Telekom i PTT. Ako ti toliko smeta ugovorna obaveza od 12 meseci, odaberi PTT (imaju i one popuste), inače uzmi kod Telekoma. U pravu si, u startu daš 100-200 dinara više od nekih drugih provajdera, ali zato dobiješ kvalitetnu uslugu sa konstantnom brzinom. Šteta što se ja nisam vodio tom logikom pre godinu dana. Ne bih se već treći mesec jeo zbog brzina.
Sviđalo se to tebi, stonex, meni (a meni se to nije sviđalo, naročito pre godinu dana) i bilo kome drugom ili ne, Telekom jeste najbolji i koliko sam ja primetio, a imam dobru moć opažanja, ljudi se najmanje žale na Telekom, što se tiče brzina, barem. I ne, nije ovo prvi put da je neko rekao da je Telekom najbolji, pročešljaj malo forum, videćeš da nisi u pravu. Uglavnom su se ljudi žalili na Telekom na početku rada kao ISP-a, dok se nisu "uhodali". Naravno, uvek će biti problema, ali to je tako kod apsolutno svih, bez izuzetaka. Jednostavno, ja to sada posmatram iz drugačije perspektive. Pre godinu dana sam "mrzeo" Telekom, ali kada sam shvatio da se privatni provajderi baš nešto i ne "lome" oko (prvenstveno mog, ali ima i drugih ljudi koji su se žalili na raznim forumima, sve sam ja to prostudir'o) problema sa brzinama iako znaju da je problem do njih jer su previše korisnika nakačili na link koji nije niti će biti proširivan u dogledno vreme i/ili zbog prevelike agregacije (koju opet provajder određuje, a ne Telekom kako su mene uporno ubeđivali), pa kad sam na linku od 1 mbit/s ja sa još 7 (ili mnogo više) onih koji "cuclaju" Internet ceo dan, mogu da se pozdravim sa YouTube-om i svim onim zašta je potrebna iole normalna brzina. Mada, SezamPro, koliko ja znam, vrlo brzo proširi link kada dođe do zagušenja, što je krajnje profesionalno (pa dobro, bilo bi profesionalnije da oni već imaju spreman taj dodatak preventivno). Izgleda da mi se obilo o glavu što sam svima preporučivao svog provajdera tokom protekle godine. Tako mi i treba.
[Ovu poruku je menjao ivanmil dana 09.03.2008. u 02:16 GMT+1]
[ stonex @ 09.03.2008. 01:56 ] @
Nije problem , verujem da se i Telekom popravio . Ja sam zadovoljan sa Sezamom . Samo bih voleo da im Teh. podrska radi celu noc . Ako imas supermarket koji radi 24/7 valjda trebas imati i bar jednog radnika koji radi celu noć .
[ ivanmil @ 09.03.2008. 02:04 ] @
Upravo tako. Ni Telekomova, čini mi se, nema noćnu smenu. Bolje da znaju kako da ti pomognu, pa makar morao da čekaš da svane, nego da rade celu noć (khm, kao moji) i pričaju ti bajke.
[ x3mann @ 09.03.2008. 08:19 ] @
i jos jedna bitna stvar Telekom i dalje daje Smartax modem koji su se takodje pokazali kao poprilicno dobri imaju solidne mogucnosti i sto je najvaznije podrzavaju podjednako i LAN i USB
Nedavno sam video kod jednog druga Sezamov Actiontec modem koji je velicine kutije sibica i iskljucivo se povezuje preko USB u njemu je sve unapred fabricki podeseno i zakljucano pa je nemoguce uci u properties vrsiti bilo kakve dodatne ili napredne modifikacije
[ snake_master @ 09.03.2008. 10:04 ] @
I ja nisam cuo negativna misljenja o Telekomu i Sezampro sto se tice kvaliteta linije i DL, samo par prituzbi kod sezama da salju e-mail sa obavestenjem da se krse autorska prava skidanjem nekih sadrzaja sa neta, sto i nije nesto negativno jer se toga niko ne pridrzava, pa verujem da svi i zaobilaze da procitaju taj mail:-)
PTT nije mnogo komentarisan, ali ga hvale.
Meni je ostao u dobrom secanju iz vremena moje analogne centrale i neprespavanih noci sa rukom na misu pritiskajuci RECONNECT, ali jedino sam kod njih mogao pristupiti netu sa predratne centrale:)
Sad se zapitah, bas me interesuje da li se negde moze procitati koliko koji provajder ima adsl korisnika???
[ Ljubo46 @ 09.03.2008. 10:06 ] @
Pozdrav ekipa. Ja sam na centrali Ljubić kod Telekoma. 355-XXX. Za godinu dana korišćenja interneta sa paketom 1.5 mbit/s nisam nijednom osetio da je pala brzina. Uvek 172 kb/s, doduše neskidam sa torrenta nego sam se pretplatio na neki Madjarski ftp server i na rapidshare.
[ snake_master @ 09.03.2008. 10:15 ] @
Izgleda da su svi na ovoj centrali 35x xxx na telekomu :)
@Ljubo
Znas li nekoga u Ljubicu da je na nekom drugom provajderu i kakva su mu iskustva?
[ Ljubo46 @ 09.03.2008. 11:46 ] @
Imao je moj komsija Eunet i dobio neki mali ruter ko kutija sibice i usb prikljucak. Meni je ono izgledalo smesno prema telekomovom ruteru. Jedino kaze da je mnogo cekao dok mu se web stranice otvaraju. (neke Italianske web strane o lovu i ribolovu) To znaci ping mu je ovde bio veliki. Probao sam i ja te stranice i otvara za manje od 0.5 sekundi.
Stvarno je razlika izmedju Telekoma i Euneta.
[ Ljubo46 @ 09.03.2008. 12:07 ] @
Sinoć nesta lampice za link na ruteru kod mene. Nema ni narandžaste ni zelene. Ja se obradovah jer sam mislio evo dupliranja brzine koje je najavljivano za mart. Kad ono danas isto.
[ demo96 @ 09.03.2008. 13:13 ] @
Citat: Ljubo46: Imao je moj komsija Eunet i dobio neki mali ruter ko kutija sibice i usb prikljucak. Meni je ono izgledalo smesno prema telekomovom ruteru. Jedino kaze da je mnogo cekao dok mu se web stranice otvaraju. (neke Italianske web strane o lovu i ribolovu) To znaci ping mu je ovde bio veliki. Probao sam i ja te stranice i otvara za manje od 0.5 sekundi.
Stvarno je razlika izmedju Telekoma i Euneta.
Da li je skenirao računar na spyware, ili je imao aktivan torrent sa solidnim uploadom... Za takav problem sa EUnetom nikad čuo.
[ demo96 @ 09.03.2008. 13:17 ] @
Citat: stonex: Nije problem , verujem da se i Telekom popravio . Ja sam zadovoljan sa Sezamom . Samo bih voleo da im Teh. podrska radi celu noc . Ako imas supermarket koji radi 24/7 valjda trebas imati i bar jednog radnika koji radi celu noć .
Proveri EUnetov TP 24 x 365 na broju 0700 300 400 - lokalna tarifa poziva.
[ snake_master @ 09.03.2008. 16:38 ] @
eh... dobre adsl+ brzine... (ceka se najavljivano povecanje)
Slogan telekoma je verovatno "Mastajte o tome"... Ili kao za one cigare "Mislite o tome"...:)
[ commando @ 23.10.2008. 10:08 ] @
Na liniji sam 35x Ljubic i mogu samo reci ako uzimate ADSL nikako kod EUnet-a. Dobio sam ruter TP LINK TD-8816 koji je zesce s....e nema podrsku ni za promenu ip adresa za njega nigde, drugo... preko dana download na vezi 512/64 normal je 33 do max 40 i to kada skidam direktne linkove u Srbiji. Uvece sam za ovaj 1 mesec uspeo max da navatam brzinu 51 i to 2-3 puta kada je oni puste... jer koliko sam primetio redukuju brzinu a full pustaju za silver i gold korisnike koji placaju vise.
Sta da kazem jos... za 1390 din dobio sam umesto 512/64 fakticki 256/32 "polovinu protoka"
[ x3mann @ 23.10.2008. 10:15 ] @
>Ja sam na istoj centrali Ljubic i radi sve prefektno ISP mi je Telekom
.Inace komsija koji je kod Beotela ima slican problem kao tvoj ,tako
da Vam je moj savet da uzmete Telekom za provajdera i da ne
razmisljate o posledicama :))
[ snake_master @ 23.10.2008. 11:28 ] @
Citat: commando: Na liniji sam 35x Ljubic i mogu samo reci ako uzimate ADSL nikako kod EUnet-a. Dobio sam ruter TP LINK TD-8816 koji je zesce s....e nema podrsku ni za promenu ip adresa za njega nigde, drugo... preko dana download na vezi 512/64 normal je 33 do max 40 i to kada skidam direktne linkove u Srbiji. Uvece sam za ovaj 1 mesec uspeo max da navatam brzinu 51 i to 2-3 puta kada je oni puste... jer koliko sam primetio redukuju brzinu a full pustaju za silver i gold korisnike koji placaju vise.
Sta da kazem jos... za 1390 din dobio sam umesto 512/64 fakticki 256/32 "polovinu protoka"
Uzmi MIK i beži odmah kod drugog provajdera, iskoristi ovaj popust "1 din do kraja godine"
[ demo96 @ 24.10.2008. 16:49 ] @
Probaj prvo http://www.speedtest.net/ i iskontroliši brzinu. Da nisu torrenti u pitanju. U tom slučaju na ruteru otvori portove za TCP i UDP.
[ demo96 @ 24.10.2008. 16:51 ] @
PS. Eunet povećanje brzine od 01.11.2009 za 256 - 512 kb/sec u zavisnosti od paketa.
[ snake_master @ 24.10.2008. 18:01 ] @
preuzeto sa:
http://www.eunet.rs/cms/view.php?id=8914
Citat: Cena EUnetADSL paketa će ostati iste, osim za paket Flat 768/64 Standard (ranije 512/64) koji će imati minimalnu korekciju od 60 dinara i od sada će koštati 1450 dinara mesečno. Korisnici koji žele da zadrže brzinu 512/64 Flat Standard po dosadašnjoj ceni od 1390 dinara to mogu samostalno da podese na korisničkom portalu https://my.eunet.rs/.
Lopovi!!!!
i još nešto....
Uskoro Eunet VoIP
http://www.eunet.rs/adsl-voip
[ Markoxxx @ 26.10.2008. 15:25 ] @
ma SBB je bez premca... mada i duga, da ne kazem telemark ima finu ponudu odnos DL-UL moze biti 1:2
[ snake_master @ 26.10.2008. 17:04 ] @
Citat: Markoxxx: ma SBB je bez premca... mada i duga, da ne kazem telemark ima finu ponudu odnos DL-UL moze biti 1:2
SBB jeste dobar, ne znam kakav je kvalitet neta kada se ide preko kablovske City, pošto City drži TV a SBB preko njih daje net (u nekim delovima grada). Telemark ne znam tačne cene, mislim da je za 256/128kb oko 800din, ne znam koliko su veći paketi. Loše je što kada stane net, po 2-3 dana ne mogu da srede problem, pa nekad ispadne da 7 dana mesečno ne radi net, a opet platiš punu cenu usluge.
[ snake_master @ 27.10.2008. 23:47 ] @
O tome kakav je SBB preko kablovske City u Čačku:
http://forum.sbb.co.yu/viewtop...amp;sk=t&sd=a&start=40
Koga mrzi da čita... Sve najgore...
Tako da ovde je i dalje ADSL najbolji:)
[ badYU17 @ 28.10.2008. 00:31 ] @
Ne bas i u mom slucaju, a bas koristim sbb preko city mreze koja ponekad zna da pravi probleme u vecernjem terminu u smislu pucanja konekcije ali u globalu radi odlicno vec neko vreme.
Btw, ako dobro pogledas vreme postova na toj temi videces da ima pauza izmedju februara i oktobra, u okviru koje nije bilo zalbi.
[ snake_master @ 28.10.2008. 08:21 ] @
Ja sam mislio da je ljudima dosadilo da se jadaju a poboljšanja nema :D :D :D
Neka se još neko javi ako ima iskustva: SBB preko CITY kablovske...
pozdrav.
[ Markoxxx @ 29.10.2008. 10:25 ] @
Sve zavisi od cvorista i installacije kako radi preko CITY-a, ja sam ziveo do skoro u Svetog Save i net je radio poprilicno dobro, osim nekih neobjasnjivih problema, koji su se desavali par puta, a oni nisu znali o cemu se radi.. napr.. losa slika na TV-u kad se koristi net :)
[ x3mann @ 02.11.2008. 15:45 ] @
Ljudi zanima me kakva je situacija kod Vas posle ovog uvecanja ADSL
ja sam na centrali 32103 (Ljubic) i znaci nakon uvecanja internet mi je postao ocajan
agregacija je katastrofalna
Ranije je radilo sve savrseno imao sam konstantno 165-170 ( sa 1536) a sad sa 2048 ne moze da pregura 120kb/s sa redovnim padovima u downstreamu pa nekada vuce i po 90kb/s
Kakav je slucaj kod Vas ?
[ snake_master @ 02.11.2008. 16:11 ] @
Prvog dana povećanja odmah sam probao da skidam neku Ubuntu verziju i download je išao od 75-80kbs, paket je 768/64kbs
Danas skidam sa Rapida i torrenta, pa i nije tako merodavna brzina...
Verovatno još nešto sređuju pa će za koji dan biti sve ok...
[ dr_vex @ 02.11.2008. 16:31 ] @
Kao i snake_master. Vrti se 75-80k. Na istoj sam centrali.
[ Markoxxx @ 06.11.2008. 15:34 ] @
kod mene sezam nije kao sto je bio... na alvadzinici...
[ snake_master @ 07.11.2008. 15:54 ] @
Možda je do mene, ali posle povećanja brzine retko kad mogu da nateram torrent da skida 75-80kbs, ranije je bilo konstantno 51kbs, sad odprilike isto, nekad i manje.
Verovatno je do buđavog uploada...
Kad probam da skidam sa nekog Linux sajta, brzina je full...
[ Markoxxx @ 07.11.2008. 17:23 ] @
Eto, sve si sam odgovorio,
posle povecanja ovaj 768 radi 650/50..
sve je to lepo, ali cu ipak da predjem na sbb zbog UL-a...
[ x3mann @ 07.11.2008. 18:10 ] @
heh Marko jos si ti i dobar meni od povecanja radi pola brzine i to od one koje sam nekada imao a o povecanju da i ne govorim ja zapravo ne znam ni koji paket sad imam sa ovako jadnom brzinom
[ snake_master @ 07.11.2008. 22:06 ] @
Ipak se nadam da će sve da se sredi, da je ovo samo privremeno... :)
[ spirit_boost @ 09.11.2008. 13:07 ] @
Hej x3mann, identična situacija. I ja sam na 35xxx i imao sam paket 1536/192. Od povećanja utorrent radi očajno. Do izmene paketa by default je bio postavljen upload 10kbit/s i to ni najmanje nije uticalo na download koji je bio konstantan na 170kbit/s. Od promene i najmanji upload obara download drastično. Taj problem sam rešio tako što svaki pojedinačni torrent ograničim na 1kbit/s upload, dok u podešavanjima utorrenta ostaje generalni upload 10kbit/s. I sad to tako funkcioniše. Ali opet, kvalitet samog neta je nekako lošiji. Ping je za nijansu veći a i ranije, kad merim brzinu protoka, u toku merenja protok je konstantan. Sada se dešava da malo padne pa se vrati u normalnu. U svakom slučaju, bolje da nisu menjali download protoke.
[ snake_master @ 11.11.2008. 17:31 ] @
Kod mene ako postoji veći upload od 1kbs na utorrentu nema ništa od maksimalne brzine... Nemam ništa na seedu i tek sad može da ide 75-80kbs. Ranije je upload sa utorrenta mogao do 2kbs i nije se odražavalo na download... e sad ne može... ono što skidaš samo to može da bude aktivno i to je to... :(
[ Slobodan Milivojevic @ 11.11.2008. 18:56 ] @
Dobrodosao u klub odnosa brzine 12:1
[ x3mann @ 11.11.2008. 19:36 ] @
pa ZOVITE 0800-100-100 ili na mail
[email protected]
ovde nema velike vajde od toga sto se zalite
Posto ja kad sam zvao gledali su me sa cudjenjem jer navodno ja sam jedini
korisnik u Cacku koji ima takav problem i koji se zalio na to obzirom da
svima drugima internet radi perfektno !!!
Prema tome sto vise nas apeluje za resavanje problema nadam se da cemo pre
resiti problem !
[ snake_master @ 11.11.2008. 23:09 ] @
@Slobodan Milivojevic
Nešto sam razmišljao da li bi npr 2048/64kbs moglo da ima punu brzinu :? :)
@x3mann
Ja sam na PTT, tako da od žalbe nema ništa... pošto imaju samo HELP DESK u BG a ovde kod nas taj koji je zadužen za adsl nema nikakvog uticaja... A kod mene samo torrent zeza (zbog uploada naravno), kada nešto direktno downloadujem ono ide normalno i youtube, surf je ok... tako da nemam osnov po kome bi se žalio...
[ Slobodan Milivojevic @ 11.11.2008. 23:32 ] @
Za svaki primljeni paket od 1400 bajtova (na ADSL-u je tolko) vrati se 50 bajtova kao potvrda da je paket stigao (za TCP saobracaj, UDP je manje).
To znaci da odnos brzina teoretski moze da bude 28:1 DL:UL da bi TCP mogao da radi. Kod nas na 2 od 3 ADSL paketa je odnos 12:1, znaci da je nesto manje od pola upload linka zauzeto samo slanjem potvrda o primljenim paketima, tako da 2048/64k ne bi moglo da ima full brzinu za TCP protokol, za UDP bi moglo.
[ snake_master @ 11.11.2008. 23:48 ] @
@Slobodan Milivojevic
Hvala na ovako iscrpnim informacijama, nisam baš znao ovaj odnos sa brojkama.
Ja uporno svima u mom okruženju pričam da je ovo što su sad uradili je gornja granica u odnosu između DL/UL sa kojom može nekako da radi...
[ x3mann @ 12.08.2009. 15:12 ] @
Pre ravno 15 dana sam se prjavio za uslugu ADSL posta 32103 Ljubic ovde u Cacku i kada sam danas zvao Telekom Centar da proverim sta se desava rekli su mi da navodno u Cacku postoji manjak portova tako da svi korisnici cekaju po 3 meseca najmanje !!!! a lista cekanja je poprilicno dugacka
Meni ovo deluje prosto neverovatno i u neku ruku neozbiljno da nacionalna telefonska kompanija koja je ovu godinu zapocela sa kampanjom uvodjenja bzog interneta u najudaljenije krajeve nase zemlje (i koja na sva zvona reklamira OPEN ADSL uslugu) moze sebi da dozvoli da opet pravi liste cekanja i dovodi svoje korisnike u situaciju da cekaju mesecima za internet !! .Pa zar je toliko tesko prosiriti tehnicke mogucnosti trebovati jos portova posebno imajuci u vidu da postoji veliko interesovanje gradjana buducih korisnika ADSL usluge .U drugim vecim gradovima na ADSL se ceka do nedelju dana max ali Telekom Cacak opet mora da bude izuzetak i to kao uvek u negativnom smislu !
Zanima me kakva su iskustva drugih po ovom pitanju i zna li ko kakva je situacija sa drugim provajderima ovde ?
[ snake_master @ 12.08.2009. 15:24 ] @
Gde god se prijaviš situacija je ista, nigde nema portova (pričam za Čačak).
Znam ljude koji čekaju od marta meseca i još nisu dobili priključak. Trenutno je u Čačku katastrofa što se tiče priključenja na ADSL.
[ spirit_boost @ 18.08.2009. 13:39 ] @
Evo vam informacije iz prve ruke:
(samo centale koje trenutno imaju portove)
Beljina, Industrijska zona, Konjevići Brdo (deo oko škole), Trnava (brojevi na 4xxxxx), Avladžinica, Atenica (samo za ISDN-ove), Čačak centar, Ljubić (samo za ISDN), Sloboda i Avenija (samo za ISDN).
[ x3mann @ 18.08.2009. 23:29 ] @
pa cekaj znaci u Ljubicu samo oni koji imaju ISDN liniju mogu da dobiju ADSL -jesam li dobro shvatio ?
ja prosto ne mogu da verujem da se Telekom Cacak ovoliko bruka da ljudi cekaju mesecima za internet i to na polovini 2009 godine dok u drugim gradovima to je standardna procedura od nekoliko dana ....
Pa zar je toliki problem dodati novu plocu sa portovima ????
[ spirit_boost @ 19.08.2009. 07:33 ] @
Citat: x3mann:
1. pa cekaj znaci u Ljubicu samo oni koji imaju ISDN liniju mogu da dobiju ADSL -jesam li dobro shvatio ?
2. ja prosto ne mogu da verujem da se Telekom Cacak ovoliko bruka da ljudi cekaju mesecima za internet i to na polovini 2009 godine dok u drugim gradovima to je standardna procedura od nekoliko dana ....
Pa zar je toliki problem dodati novu plocu sa portovima ????
Odgovor na 1.- upravo tako, portova ima samo za ISDN korisnike, za sada
Odgovor na 2. - nigde u Srbiji stanje sa portovima nije dobro, pa tako ni u Čačku. Dobijanje u roku od nekoliko dana su samo pojedinačni slučajevi, nažalost. Od novembra bi stvari trebale da budu znatno bolje.
[ x3mann @ 19.08.2009. 15:54 ] @
Do NOVEMBRA to je dakle jos tri nova meseca pa ovo je kosmar bez kraja .Najgore sto u celoj prici meni trenutni posao kojim se bavim umnogome jako zavisi od interneta i bukvalno nista ne mogu da zavrsim sa dial up-om to je konstantno mucenje
Znaci cekali smo godinama u redovima za brasno ulje secer a sad cekamo mesecima i za internet
Ovo je stvarno da covek totalno popizdi :)
[ Markoxxx @ 24.08.2009. 13:01 ] @
@x3mann
U kom delu grada živiš, možda postoji neka alternativa... wifi?
[ x3mann @ 24.08.2009. 15:57 ] @
na Suvom Bregu kod Samanovic kafane :)
ja bi prihvatio sada bilo kakvu alternativu jer sa dial up-om apsolutno nista ne mogu da postignem :(
[ Markoxxx @ 27.08.2009. 12:15 ] @
Uh.. kablovska koja u tom delu grada mislim da ne nudi jos uvek internet, da ne imenujuem zvog reklame, mislim da bi trebalo da imas signal bar od 2 wireless ISP-a, vidi mozes li kako da proveris, pozajmi karticu od nekoga ili uzmi lap-top i izadji napolje vidi ima li kakvog signala pa uzmi to..
[ Slobodan Milivojevic @ 27.08.2009. 14:29 ] @
Ako imas recimo Telenor 3G signal, razmisli mozda i o paketu "ista cena". Ako nemas sta drugo, i to ti je bolje od dialup-a. Naravno ako ti nije preskupo da 5GB interneta placas 1480din.
[ x3mann @ 27.08.2009. 20:51 ] @
Hvala momci na odgovoru ako ne resim nista u skorije vreme oko ADSL wireless mi ostaje kao jedina alternativa posto niti jedna niti druga kablovska u ovom kraju nema cable net
Samo ja sam vise razmisljao o nekoj flat rate varijanti bezicnog ta Telenorova varijanta sa 5 giga ne da je preskupa nego je i totalno neisplativa :)
[ snake_master @ 27.08.2009. 21:03 ] @
Ja sam relativno blizu i na lap topu uvek hvatam neki wireless mw-ljubic 2.4.5 ili nesto slicno. Verovatno je to wireless od Telemark kablovske, probaj kod njih da pitas, oni imaju repetitor na zutom ili sivom soliteru na keju, tu sigurno imas opticku vidljivost.
pozz
[ Markoxxx @ 28.08.2009. 14:30 ] @
Nije od njih to je od jednog "bivseg" ISP-a sto Sasa sad drzi, ako ima signal kod tebe posalji mi PP da ti ostavim podatke sa kontakt, covek ima komercijalne cene.. slicno kao dsl
[ Ljubo46 @ 23.12.2009. 15:20 ] @
Imam i ja ovaj signal, kako se konektovati samo? Ja mogu da se konektujem ali nece da radi inernet. Samo pise da sam konektovan ali limited.
[ Markoxxx @ 27.12.2009. 00:54 ] @
mora da se plati :) oklreni silver pa vidi ;)
[ Ljubo46 @ 30.12.2009. 17:32 ] @
Ova je tema otisla u pm, nego ajde da pitam, mozda nece videti administratori :) jel ima negde dzabe wireless u Cacku. Ja sam noob za hakovanje wirelessa :)
omg, wtf, lol...
[ snake_master @ 30.12.2009. 17:41 ] @
Mladost kafana, Prolece, Zuta kuca, Hotel Beograd, Kuca kafe, Velvet i mislim da je to sve...
[ x3mann @ 30.12.2009. 19:07 ] @
Pa Ljubisa -Ni kod babe nema dzabe :))
tamo u Zelegorskoj gde si , tu nema sigurno ....neko mi je rekao da u Merkatoru ima bezicni za dz. pa one okolne zgrade na Alvadzinici mogu da hvataju signal ......
[ djricky @ 30.12.2009. 22:19 ] @
Citat: Ljubo46: mozda nece videti administratori :)
vidim, vidim, nego mi vas je zao, pa vas tolerisem...
[ Markoxxx @ 31.12.2009. 23:37 ] @
nemoj tako, ko zna za sta coveku treba anon ip :)
[ Kempesh @ 13.01.2010. 07:30 ] @
Da li ima neko informaciju da li ce biti prosirenja uskoro za adsl na centrali Jezevica?
[ Markoxxx @ 07.09.2010. 16:06 ] @
Da li je neko u gradu skoro uvodio adsl, kakva je situacija sa portovima?
[ Kempesh @ 09.11.2010. 10:17 ] @
Ako ima neko neke validne informacije oko prosirenja kapaciteta ili novih centrala u Cacku bio bih mu zahvalan da ih podeli sa nama
[ spirit_boost @ 09.11.2010. 21:27 ] @
Kaži koja centrala te zanima (ili prve 2 cifre fiksnog telefona) pa ću ti reći kakvo je stanje. Na glavnoj centrali ima portova, na ostalima kako gde
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|