[ ljupcekv @ 12.02.2007. 21:54 ] @
Napravio bih masinu kojom bih mogao da izmerim snagu na motorciklu svaki savet bi
mi bio od koristi
[ ljupcekv @ 15.02.2007. 01:06 ] @
Ima li iko pojma kako da ukocim pogonski tocak motorcikla i pritom izmerim koliko je to KS ili KW......
[ Majstor Duja @ 13.03.2007. 11:03 ] @
morao bi da napravis ram od cevi da bi ukrutio motor, zatim valjak (koji bi prislonio uz zadnji tocak) na koji bi preko
prenosa morao da montiras elektro magnetnu kocnicu, struja kroz tu kocnicu bi bila proporcionalna snazi motora,
naravno uz odgovarajuce korekcije i bazdarenja, sve u svemu jako komplikovano...
[ ljupcekv @ 01.04.2007. 18:41 ] @
Hvala ti puno vrlo si ljubazan ali ove bravarske radove ne smatram problemom, treba mi pomoc upravo oko obrade podataka i podrske generatorske kocnice , u svakom slucaju hvala ti puno............
[ MOTO TEST @ 03.04.2007. 21:33 ] @
Na te bravarski rečeno valjke povežeš jedan asihroni elektromotor snage onolike koliko misliš da ti razvija taj tvoj kavasaki na taj elektromotor spoji par ploča aluminij ili inox površine 0,5 m3 koje će biti na jednoj osovini zatim uzmeš kadu plastičnu da možeš uronit ploče u nju to treba biti tako odrađeno da polako možeš u kadu uranjat ploče u kadi napraviš elektrolit slana otopina (24% otopina soli otprilike) ili kisela otopina možeš dodat solne kiseline ploče napravi duplo dve po dve tako tri para na njih spoji tri faze koje izlaze is elektromotora za pobudu elektromotora koristi kondenzatore ili niži pobuni napon to se malo raspitaj kako radi ali je princip agregata za struju kavasaki vrti agregat između generatora stavi na svaku fazu volmetar i anpermetar kada kavasaki zavrti agregat generator ploče spuštaj u elektolot slanu otopinu kolko spustiš toliko će opterećenje biti veće iz formule za sruju izraćunaš kilovate, elektrolit bi trebo imat hlađenje nekim radijatorom ili hladnjakom jer će se velikom snagom brzo zagrijat ako nebude doste 6 ploča previdi da se može dodat još koja. Pazi da te struja nedmne i da ti elektrolit neode u oči drži se svih mjera da ti se nešto nedesi. Ovo je samo kratko uputstvo kako se to radi a možeš naći i stari agregat pa ga prilagodit da direktno lanac kavasakija bude vezan na generator.
[ jonniebravo @ 25.06.2007. 08:44 ] @
Citat:
MOTO TEST: jedan asihroni elektromotor snage onolike koliko misliš da ti razvija taj tvoj kavasaki


Ih, bre, Toni gde da nadje elektromotor te snage pa to kosta djavo i po!!!!

[Ovu poruku je menjao jonniebravo dana 25.06.2007. u 09:55 GMT+1]
[ ljupcekv @ 04.01.2008. 16:32 ] @
Ljudi da vam kažem hvala vam puno jako puno mi je značilo ovo zapravo sada imam smer u kojem idem snašao sam se sa nekim elektroničarima, pa ću reduktorom da razložim snagu pa da matematički izračunam snagu. Meni ustvari i nije važno koliko je to kilovata ili konja samo mi je važno da uporedim da li je to jače ili slabije nego na predhodnoj probi.... JOŠ JEDNOM PUNO HVALA !
[ grabik @ 10.01.2008. 11:09 ] @
Ovaj princip mjerenja snage preko generatora je davno napusten koliko je meni poznato, ja kad sam studirao vec su onda mjerili i vukli po terenu "uljnu pumpu". Sa njom su se mjerili motori do 500KW snage. Princip je bio da motor preko reduktora ili bez zavisno koliko brzo vrti motor odnosno karakteristika uljne pumpe. Pumpa je bila prikopcana na ventil(prigusnicu) koji se zatvarao a kako je pumpa bila povezana na vagu normalno elektronsku, kad bi se ventil zatvarao, pumpa zbog otpora u njoj pokusava da zakrene kuciste pumpe koji je povezan na vagu i elektronski se mjeri sila momenta i okretanje cak i potrosnja i sve biljezi u racunar ili pokazuje na displejima. Kuciste pumpe je jednim krajem povezano na sasiju uredjaja gdje je sve montirano a drugi kraj na "vagu" odnosno polugu na kojoj su zalijepljene trake koje njere silu.
Sve se hladi vodom sa vodovoda treba puno vode jer se kod vecih snaga razvija velika kolicina topline pa se mora pratiti i temperatura ulja kod duze upotrebe . Sistem je jeftiniji i bezopasniji jer nema struje i puno manjih gabarita.

[ jaskosab @ 23.10.2009. 20:29 ] @
najveci problem kod dinamometra je naci odgovarajuci valjak,on mora biti idealno balansiran,promjera oko 45 - 50 cm,tezine 300-400 kg .jer se pri brzini od oko 300 km/h isti vrti oko 3300 o/min sto znaci da nebalansiran valjak je neupotrebljiv .zatim ti treba davac obrtaja valjka ,bolji elektronicar to moze jednostavno rijesiti sa optickim senzorom i povezati sa komp preko rs232.sa jednostavnom formulom ubrzanja komp ce da odradi omjer snage i brzine ,znaci i tu ti treba poznavaoc jezika za obradu podataka.
znaci ne treba ti nikakav pretvarac u el energiju i kojekakvi generatori sve radi cisto na principu mehanike to je po principu originalnog dinamometra za motocikle
da ne zaboravim pozeljno je ugraditi i kocnicu na bubanj
pozz
[ Korl Olmajti @ 08.01.2010. 07:18 ] @
Ja sam napravio dinamometar.

Ovako se radi s njim:

http://www.youtube.com/watch?v=jgf72nqbcgY

[ ljupcekv @ 16.09.2010. 22:18 ] @
Daj molim te ako ti nije problem prodaj mi nacrte i softver
da i ja sebi napravim jedan.
UNAPRED TI HVALA!
[ Zarko Silic @ 17.09.2010. 07:54 ] @
Obrati se Borisu na meil jer, mislim da ne posecuje ovaj forum.

(Koliko sam uspeo da zakljucim Boris se profesionalno bavi proizvodnjom (trgovinom) ovakvih naprava pa je mala verovatnoca da ces nesto konkretnije moci saznati, a sto je vezano za samu tehnologiju . Nesto, na primer ovako:

http://www.steyrlift.si/hr/Reference